Je website of webshop verkopen via Webshopovername.nl ?

WebshopOvername.nl is een overnameplatform volledig gericht op webwinkels. Verkopers worden ondersteund in hun verkoopproces en kopers in hun aankoopproces. We zijn de enige overnamespecialisten die volledig zijn gespecialiseerd in e-commerce en doen dat intussen bijna 4 jaar.

In jullie eerste jaar verkochten jullie gemiddeld 1 webshop per week, hoe zit dat nu?

 

Exacte cijfers delen we in principe niet uit concurrentieoverwegingen, maar onder de link “verkocht” op onze aanbodpagina krijg je een prima indruk.

Als investeerder die een website kopen wilt, wat is de belangrijkste tip die je mee wilt geven?

Kijk goed of de tijd die de verkoper in de webshop steekt wel goed verrekend is als kostenpost in zijn resultaten. Deze uren zijn noodzakelijke kosten die gemaakt moeten worden om de aangegeven resultaten mee te behalen. Verkopers voeren hier niet altijd een redelijke kostenpost voor op, waardoor de nettowinst hoger uitpakt dan redelijk zou zijn.

 

Er staan webshops met meer dan een miljoen omzet op jullie platform te koop. Wie koopt dit soort projecten?

Kopers komen uit allerlei hoeken, en regelmatig ook voor ons uit een onverwachte hoek. Partijen die we regelmatig zien, zijn vooral op zoek naar extra volume voor een bestaande business. Dat kan een concurrent zijn, maar dat kan ook een niet gerelateerde webshop zijn waarvan de eigenaar de (overhead) kosten of zijn risico wil spreiden.

Jullie domeinnaam is Webshopovername.nl, maar kunnen er ook andere online projecten verkocht worden? Zoals Affiliate website, lead generation websites, Adsense sites, Dropshipping webshops etc.

 

Dat kan zeker. We zijn gespecialiseerd in e-commerce en ook aan webshop-gerelateerde business is van harte welkom. Om een actueel beeld te krijgen bekijk je onze aanbod pagina op webshopovername.nl/aanbod.

 

Sommige online-projecten zijn relatief makkelijk te kopiëren, het kan dus zijn dat mensen zich aanmelden ter inspiratie. Hoe voorkomen jullie dat er niet serieuze kopers ideeën kapen op Webshopovername.nl?

Iedere koper tekent een geheimhoudingsverklaring voordat er contact met een verkoper kan worden gelegd. Dit document is nadien beschikbaar in het account van zowel verkoper als koper en dekt de belangrijkste risico’s zo veel mogelijk af.

 

In de (Engelstalige) digital nomad community zijn er veel digital nomads die websites opzetten met als doel om deze te verkopen via internationale brokers als Empire Flippers en FE International, zien jullie deze trend ook in Nederland?

 

In beperkte mate. Wij zien vooral meer klassieke spelers (voor zover je daarvan kan spreken in deze nieuwe branche :).

 

Stel, één van onze lezers heeft een webshop en wilt deze in de toekomst verkopen. Hoe kan je je het beste voorbereiden voor een verkoop in de toekomst?

Lees je vooral goed in. Op onze platform is een uitgebreide kennisbank met informatie, maar er i犀利士5mg
s ook een Webshopovername Handboek (https://www.bol.com/nl/s/algemeen/zoekresultaten/Ntt/webshopovername/). Hier vind je alle relevante informatie in terug. In algemene termen: zorg dat de webwinkel zo onafhankelijk mogelijk van jou als verkoper is en beperk de afhankelijkheden van derden zo veel als mogelijk. Om de hoogste prijs te ontvangen, is het belangrijk om te kijken naar je bedrijfswinst en bedrijfsrisico’s. Hier hebben we diverse artikelen overgeschreven die je terugvindt op Twinkle, Emerce en uiteraard onze eigen kennisbank.

 

Onze lezers bevinden zich voornamelijk in het buitenland, gaat Webshopovername.nl ook nog over de grens?

 

We hebben een internationaal georiënteerd platform op www.businessforsale.eu.