Interview met: Koen Geron
14 October 2020

Wij van werkenvanuithetbuitenland.nl zijn altijd zeer benieuwd naar de verhalen van andere digital nomads. Dit maal sprak ik met online dating expert Koen Geron.

Kun je in het kort wat over jezelf en je achtergrond vertellen?

Een Brabander die al een flink aantal jaren online werkt en gewoond heeft in Chiang Mai / Saigon / Bangkok / Budapest / Melbourne.

Momenteel ben ik 28 jaar en werk nu aan mijn business Hovalo. Hovalo is een service die entrepreneurs en professionals helpt tijd besparen en betere resultaten te behalen met online dating door hun profielen over te nemen en te verbeteren.

Mijn achtergrond is halve opleiding accountancy en paar jaar SEO en online marketing.

Hoe ben je er bij gekomen om dit werk te gaan doen en hoe ben je precies begonnen?

Ik heb jaren affiliate marketing gedaan met als traffic source SEO. Dus ik weet veel over websites bouwen en zoekmachine optimalisatie. Hier ben ik ingerold toen ik tijdens mijn studie wat anders zocht.

Als gezonde man heb je behoefte aan affectie en liefde van leuke vrouwen. Dit was bij mij dus ook het geval. Ik werkte vele uren aan mijn websites en merkte dat dates regelen er vaker bij in schoot.

Vaak was ik te geconcentreerd met mijn werk bezig en als ik dan mijn telefoon pakten om even op tinder te gaan merkten ik dat dat niet bepaald soepel ging. Ik nam de gesprekken veel te serieus en was niet bepaald in de juiste stemming. Ik bedacht me dat ik wel eens niet de enige kon zijn met dit probleem. Tijdens wat gesprekken met mijn vrienden bleek dit inderdaad zo te zijn. Vanuit daar besloot ik hier een keer een business in op te zetten. Een aantal maanden later ben ik hier serieus mee begonnen.

Voor het ontwikkelen van de service heb ik veel nagedacht / met vrienden besproken / surveys gedaan en courses doorlopen. Tegenwoordig is er zoveel informatie redelijk makkelijk beschikbaar, dat je een boel kunt leren. Een goed netwerk hebben werkt daarbij ook enorm.

Wat van segment vallen je klanten voornamelijk onder?

Ze zijn eigenlijk in 2 categorieën op te delen.

 1. Online entrepreneurs
 2. Lokale professionals / entrepreneurs.

De online entrepreneurs komt eigenlijk voornamelijk doordat ik zelf in deze wereld zit. Zo heb ik veel contacten en vrienden. Voor een gedeelte van hen is mijn service interessant.

Wat wel interessant is, is dat doordat het het concept vrij uniek is dat het zichzelf market. Het komt op regelmaat voor dat vrienden mijn service uitleggen aan mensen die ze ontmoeten. Dit is natuurlijk een fijne manier van marketing maar werkt alleen bij specifieke producten/ services.

Het andere segment zijn de lokale professionals en entrepreneurs.

Dit segment is er een wat ik actief benader. Ik benader dan wel de locaties waarin ik denk dat de meeste potentiële klanten zitten. Het heeft het niet zoveel zin om een klant te hebben die in een dorp woont met 5000 inwoners en geen steden in de omgeving. De online dating wereld daar is dan veel te zwak. Voor dit segment target ik grotere steden met een redelijk gemiddeld inkomen.

Wat is de beste openingszin van 2020 volgens jou so far?

Gek genoeg is dit afhankelijk van best wat factoren. Iets waar je pas achter komt wanneer je veel moeite stop in online dating.

Hoe goed beheersen jullie dezelfde taal

Dit merk je snel wanneer je als Nederlander conversaties gaat houden met mensen die minder sterk zijn in Engels in het buitenland. Het komt allemaal een stuk minder aan. Wanneer je je grappen moet gaan uitleggen omdat het Engels niveau van je gesprekspartner zeer laag is dan realiseer je dat je dingen simpel moet houden.

De locatie waar je zit

Wanneer je als man zijnde in zuidoost Azië zit dan heb je te maken met dat de dames denken dat je misschien een sekstoerist bent die nog 3 dagen daar zal zijn en die even snel van bil wilt.

Goede zin voor deze locatie: Hou het simpel en zorg dat ze niet hoeft na te denken. Wanneer ze Sara heeft dan werkt het al door te zeggen “SARA!”

Wat is je doel van het gesprek:

Op een chille avond zat ik met een goede vriend van me bij een roof top bar in Ho Chi Minh te praten over online daten. Hij vertelde me dat hij al een tijd geen date meer had gehad. Hij vroeg me of ik hem die avond niet even kon helpen. Dit vond ik geen probleem dus besloten we een deal te sluiten. Ik zou voor hem een date regelen en dan zou hij onze drank rekening betalen.

Zijn Tinder profiel zag er prima uit en ik wist hoe je de dames in de Saigon moest aanspreken. Ik had voor hem een snel een korte custom sequence bedacht en verstuurde die constant naar alle dames.

Om te zorgen dat we genoeg aanwas hadden gebruikte ik 2 tinder boosts voor zijn account.

Het duurden in totaal een minuut of 50 en hij had een date die avond.

Tip: Wanneer je heel direct bent gaat je conversiepercentage naar beneden. Het zorgt er wel voor dat het duidelijk is wat je wilt en je bent minder tijd kwijt.

Afhankelijk van je profiel:

wat je kunt doen is een hook verwerken in je profiel. Wanneer je dan iemand hebt die jou profiel liked kun je ingaan op deze hook.

Een simpel voorbeeld hiervan:

Profile Hook: “Ik kook wel als jij de wijn brengt”
Profile opening: “Ik drink wel alleen rode wijn he!” / “Wel alles opeten dan” (Als ze niet weet waar dit over gaat zal ze je profiel gaan lezen en heeft een grappig element)

Tip: Je wilt dat je ongeveer een 50%+ reply rate hebt. Gebruik je iets saais als “hey” dan kun je 10 – 25% reply rate verwachten. Het is dus belangrijk dat je geen slechte openingszinnen gebruikt.

Hoe zorg jij ervoor dat je nieuwe klanten krijgt?

Momenteel maak ik veel gebruik van LinkedIn en Facebook om mijn service bij de juiste mensen bekend te maken. Ik ben echter ook aan het kijken voor een boel andere marketing methodes.Hovalo Logo Cropped resized

Het fijne aan een service zoals Hovalo is dat mensen het een interessante service vinden wat de marketing wat makkelijker maakt. Het is dan natuurlijk nog altijd de vraag hoe je de juiste markt kunt bereiken.

Een interessant nadeel is dat er nihil gezocht wordt in google op zoektermen als “tinder outsourcen” en “outsourcing dating profile”. Het is dus echt een service waar veel mensen nog niet weten dat ze er behoefte aan hebben.

Hoe ziet jouw gemiddelde werkdag er uit?

Mijn dagen zien er eigenlijk overal bijna hetzelfde uit. Of ik nu in Thailand zit, in Melbourne of in Nederland bij mijn moeder. Ik geloof dat je veel van je happiness

Momenteel zit ik in Cambridge UK, Ik ben hier momenteel om een vriendin te bezoeken die hier werkt (lang leven plaat onafhankelijk werken 😉 )

Ik word wakker om 8 uur. Dan heb ik een routine van lezen / hardlopen / douche. Dan werk ik tot een uur of 12 terwijl ik aan het vasten ben. Om 12 uur ontbijt ik en werk dan door tot ongeveer 6 uur. Tussendoor neem ik natuurlijk wel mijn breaks. Dit is nodig om zowel mijn hersenen te laten rusten als wat te eten.
Na het avond eten werk ik soms nog wat – ga ik gymmen – kijk ik wat YouTube video’s – ga ik op date.

Wanneer je niet op kantoor werkt en geen baas hebt die op je vingers kijkt is routine zeer belangrijk. Het werkt erg bevorderlijk om in cowork spaces of cafés te werken waar ook andere online werkers zitten.

Wat is volgens jou het grootste pluspunt en het grootste minpunt aan het leven als digital nomad?

Goede vraag is dat.

De pluspunten zijn dat je overal kunt zijn dus optimaal gebruik kunt maken van wat een plek te bieden heeft. Een ander belangrijk voordeel vind ik de mensen. Ik heb echt veel toffe mensen ontmoet in mijn periodes dat ik in Thailand en Vietnam heb gewoond. Deze mensen hebben mij zeker geïnspireerd en geholpen met mijn werk. Er zijn er nog veel met wie ik regelmatig contact heb.

Nadelen zijn er ook zeker. Daar kunnen we niet onderuit. Zo is het “1 koffer leven” wel erg beperkt in kleding en andere faciliteiten. Ik heb laatst een paar maanden thuis thuis (bij moeders) gezeten door corona en de faciliteiten die we daar hadden van blender tot walking desk waren wel enorm comfortabel.

Een ander nadeel is visums. God wat een ellende kan dat zijn. Geforceerd na 3 maanden weg moeten om vervolgens weer het land in te komen en hopen dat alles goed gaat.

Mensen die in Nederland wonen en werken bouwen automatisch een pensioen op, hoe zie jij jezelf pensioneren?

Ik heb altijd in mijn hoofd gehad dat ik doorwerk tot mijn 75. Ik denk dat ik wel meerdere bedrijven zal hebben dus maak me over pensioen qua geld niet druk.

Werken is een zeer belangrijke factor in de zingeving van je leven. Het is belangrijker dan het geld dat je ervoor krijgt.

Wat mijn werkzaamheden op mijn 75 zullen zijn weet ik niet. Maar ik denk meer mentorschap aan jonge entrepreneurs en bestuurslid zijn van verschillende (eigen) ondernemingen.

Wat is de eerste plek waar jij als digital nomad aan het werk bent gegaan en waarom koos je destijds voor deze plek?

Budapest. Ik ben hier samen met een goede vriend (Robin Bouwman) heen gegaan. Dit was best een leuke stad om in te wonen en het was relatief gezien zeer dicht bij huis. Dit maakte het veel minder stressvol. Echter denk ik dat direct naar Azië net zo makkelijk geweest was.

Als je vaker terug naar Nederland moet, dan is een plek als Budapest of Lissabon best een goede optie. Hoef je niet zo snel terug dan is Thailand /Vietnam/ Bali een goede optie.

Wat is jouw favoriete plek ter wereld om te wonen & werken en waarom?

Hier heb ik echt veel over nagedacht.. En ik vind het maar lastig. Elke plek heeft gewoon zijn charmes en goede seizoenen.

Ik denk dat mijn ideaal is om verschillende appartementen te hebben op verschillende plekken zodat ik per seizoen op de plek kan zijn waar het dan het fijnste is. Regen seizoen is gewoon geen pretje en een hittegolf is ook te veel van het goede.

Als je een lijstje met goede locaties wilt hebben:

 • Vietnam (Ho Chi Minh City + Da Nang)
 • Thailand (Chiang Mai + Bangkok)
 • Bali
 • Europa (Berlijn / Lissabon / Budapest / Polen /
 • Overige locaties die goed schijnen te zijn (Mexico / Colombia)

Welke landen zijn volgens jou niet aan te raden om heen te gaan als digital nomad en waarom?

Je wilt wel altijd zitten op een plek met een beetje fatsoenlijk internet. Daarnaast is het afhankelijk van wat je wilt. Maar een plek zoals Vientiane (Laos) is echt nogal ruk. De mannen zijn er een stuk agressiever, de appartementen zijn schaars, oud en lelijk en prostitutie is een veel voorkomend beroep. Myanmar is denk ik ook niet echt een goede plek.

Wat zijn je plannen voor je bedrijf in de toekomst?

Momenteel ligt de focus voornamelijk op het date outsourcing gedeelte van Hovalo te ontwikkelen. Hier is nog veel winst te behalen en ik wil uiteindelijk echt een extreem sterke service neerzetten.

Mijn doel voor Hovalo is om een one stop shop te maken voor de meeste zaken rondom dating en relaties. Ik denk dat de dating markt dit wel kan gebruiken.

Ik heb altijd veel advies gegeven aan vrienden en vriendinnen over hoe ze hun liefdesleven moeten invullen en ik denk dat Hovalo daar een goede ondersteunende factor in kan zijn op grotere schaal.

Veel mensen dromen ervan om naar het buitenland te vertrekken, maar relatief weinig mensen maken deze stap. Wat zou je tegen deze twijfelende groep mensen willen zeggen?

Ik denk dat er 4 dingen belangrijk zijn om te onthouden als je naar het buitenland wilt verhuizen.

 1. Je kunt bijna altijd wel terug. Misschien kost het iets van moeite maar het veilige Nederlandse leven blijft er altijd wel. Je hoeft je dus niet te druk te maken over dat je het niet terug kunt draaien.
 2. Probeer het te doen wanneer je jong bent. Het is zoveel makkelijk om het te doen net na je studie dan wanneer je een hypotheek en 3 kinderen hebt.
 3. Start dichter bij huis. Wanneer je naar Azië wilt verhuizen maar je vind die stap te groot. Probeer dan eens om binnen Europa ergens anders te wonen. Berlijn/ Lissabon of Budapest zijn erg leuke steden om te wonen en je bent zo weer thuis.
 4. Ga samen. Ik ben destijds vertrokken met een van mijn beste vrienden. Dit helpt om elkaar te pushen om de stap te maken.