Iconomi.com
13 March 2021

Iconomi is iets een beetje anders in de cryptocurrency en blockchain wereld.

Hoewel het zich richt op financials zoals veel cryptoprojecten, is het uniek omdat het gebruikers in staat stelt hun eigen digital asset array (DAA) te creëren. Misschien nog belangrijker is dat andere gebruikers vervolgens kunnen investeren in deze digitale activa arrays.

Coinbase en andere toonaangevende blockchain-gelinkte bedrijven willen u laten denken dat de eerste cryptocurrency-indexfondsen van hen afkomstig waren, maar de waarheid is dat het allereerste indexfonds in cryptocurrencies van Iconomi kwam in de vorm van de Blockchain Index DAA.

Het echt geweldige nieuws voor individuele retailbeleggers is dat Iconomi geen beperkingen heeft opgelegd aan wie kan investeren in hun DAA-producten. In tegenstelling tot Coinbase, dat alleen geaccrediteerde beleggers toegang geeft tot zijn Index Fund.

Het Iconomi-team heeft de beslissing genomen om de toegang tot zijn fondsen open te houden omdat ze vinden dat deze aanpak “de ontbrekende schakel creëert tussen de oude en de nieuwe economie.” Dit nieuwe paradigma is er een waarin elk individu kan profiteren van beleggingspraktijken die vroeger voorbehouden waren aan de ultra-vermogende, elitaire beleggers.

Hoe Iconomi werkt

In essentie werkt Iconomi ongeveer zoals een beleggingsfonds werkt voor aandelen, met als belangrijkste verschil de focus op blockchain-activa.

Ze bieden verschillende investeringsvehikels aan op basis van iemands risicobereidheid, en het aanbod blijft groeien aangezien iedereen zijn eigen DAA kan creëren. Deze DAA’s kunnen gemakkelijk worden gekocht en verkocht, zonder lock-outs en zonder wachtperiode voor opnames.

Beleggen in DAA’s is niet zo moeilijk. Eerst moet je een account registreren op de Iconomi website. Zodra dat gedaan is kun je een storting doen in Bitcoin of Ethereum en onlangs is ondersteuning voor stortingen en opnames in euro’s toegevoegd.

Zodra je hebt gestort, ben je klaar om te investeren in een van de 29 verschillende DAA’s die momenteel worden aangeboden op het platform. Ethereum aangedreven smart contracts worden gebruikt om de investeringen op het platform te beheren, en bijna alle fondsen worden bewaard in een multi-sig cold storage oplossing om ze te beschermen tegen slechte actoren.

De bedoeling van het team is om een gemakkelijke manier te bieden om te investeren in cryptocurrencies, en ook om te helpen risico’s te beperken in sommige gevallen, terwijl ze op zoek zijn naar winstmaximalisatie in andere. Elke manager kan zijn eigen DAA creëren en samenstellen met behulp van de toolkit die door het platform wordt geleverd, en ze innen vervolgens vergoedingen van degenen die ervoor kiezen om in hun DAA’s te investeren.

Digitale Activa Arrays

Momenteel zijn een aantal van de beschikbare fondsen gecreëerd door fondsen die door Iconomi met de hand werden uitgekozen om het platform te testen. De grote aantrekkingskracht voor managers is dat hoe succesvoller ze zijn in het creëren van winstgevende DAA’s, hoe meer investeerders ze waarschijnlijk zullen aantrekken.

De initiële DAA’s werden gecreëerd door cryptocurrency investeringsleiders zoals Columbus Capital Ltd. en Solidum Capital, maar zijn sindsdien uitgebreid en omvatten nu 29 verschillende DAA’s om uit te kiezen. U kunt de lijst hier bekijken en zien hoe divers het aanbod is. Er zijn laag risico, hoog risico en alles daartussenin, met een enorm aantal cryptocurrencies gemengd in de verschillende DAA’s.

Elke DAA rekent ook zijn eigen beheersvergoeding, meestal variërend van 1% tot 6%. Sommige DAA’s zijn zelfs getokeniseerd en kunnen zelf worden opgenomen in ERC-20-compliant wallets, en ze kunnen zelfs worden genoteerd op beurzen.

Enkele van de topfondsen die door Iconomi worden aangeboden zijn:

Blockchain Index (BLX)

Dit was de allereerste DAA aangeboden door Iconomi en het blijft het vlaggenschip voor het platform. De oprichters hebben gezegd dat het is opgericht om “een vinger aan de pols van de blockchain-economie” te houden en het doet dit door te investeren in 29 verschillende cryptocurrencies op een market cap gewogen manier die zich aanpast aan veranderingen in handelsvolumes. Het omvat Bitcoin, Ethereum, Monero, EOS, DASH en 24 andere digitale activa.

Toekomstige Ketenindex (FCI)

De makers van deze best presterende DAA hebben meer dan 20 jaar ervaring in de traditionele financiële markthandel, en hebben dat ook toegepast op de nieuwe cryptocurrency-arena. Deze DAA is sterk gefocust en omvat Bitcoin, Ethereum, Monero, 0x, Wanchain en slechts 8 andere cryptocurrencies. Het ziet ernaar uit om voortdurend te pivoteren en het beste rendement voor beleggers te bieden.

KryptoSTAR Core (KCOR)

Het fonds, dat nog een van de beste presteerders op het Iconomi-platform is geweest, probeert een kern van topcryptocurrencies te behouden, terwijl het opnieuw in evenwicht wordt gebracht om langetermijngroei te vangen in enkele kleinere en meer dynamische projecten. Hoewel de opgenomen digitale activa kunnen variëren, omvat de DAA momenteel Bitcoin, Ethereum, Monero, Melon, TenX en zes andere cryptocurrencies.

De ICN token

Iconomi heeft natuurlijk een eigen token, dat aandelen op het Iconomi-platform vertegenwoordigt.

Aanvankelijk waren er ook plannen om de token te gebruiken om dividenden uit te keren, maar toen men ontdekte hoeveel wettelijke hindernissen er overwonnen moesten worden vanwege de effectenwetgeving in de tientallen landen, besloot het Iconomi-team in plaats daarvan voor een terugkoopmodel te kiezen. Met dit buyback-model gebruikt het Iconomi-team bedrijfswinsten om met tussenpozen een deel van ICN terug te kopen en verbrandt vervolgens die munt om waarde te creëren voor de houders.

Het klinkt misschien alsof de token niet veel nut heeft, en dit was ook een zorg van vroege investeerders. Maar naarmate het platform groeit met meer DAA’s, zal de token uiteindelijk worden gebruikt voor de creatie van een DAA en voor andere acties op het platform, zoals rebalancing, het wijzigen van vergoedingen of het verhogen van de limiet op fondsen. In feite wordt het al op deze manier gebruikt, hoewel het platform nog in bèta is.

Het ICN-token ralliedde sterk terug in maart 2018 na het toevoegen van ondersteuning voor het gebruik van het token om platformvergoedingen te betalen. Op dat moment steeg de market cap naar bijna $240 miljoen, waardoor ICN in de top 100 munten per market cap kwam. De prijs is sindsdien teruggevallen, en vanaf begin juni 2018 staat het ICN-token genoteerd als #136 op Coinmarketcap.com, met een market cap van iets meer dan $ 94 miljoen.

Het is duidelijk te zien hoe het token in mei samen met Bitcoin daalde, dus terwijl het begin juni 2018 op slechts $ 0,95 handelt, zou het in staat moeten zijn om terug boven de $ 1 en mogelijk zelfs $ 2 te stijgen als de bredere markt zich herstelt.

Waar Iconomi (ICN) te kopen en op te slaan

Binance heeft de grootste ICN-markt, maar er is ook een goed handelsvolume en liquiditeit voor het token op Liqui en Kraken. Een veel kleiner handelsvolume vindt plaats op HitBTC en nog minder op OKEx.

Het ICN token is ERC-20 compatibel, dus alle typische ERC-20 wallets kunnen worden gebruikt om ICN op te slaan. Dit betekent MyEtherWallet, MetaMask, en de hardware wallets Trezor en Ledger Nano S.

Iconomi Team

Iconomi is opgericht door Tim Zagar en Jani Valjavec, die eerder respectievelijk CEO en oprichter waren van de in Praag gevestigde Bitcoin-betaalgateway Cashila. Jani Valjavec is ook een van de oprichters van Columbus Capital Ltd., een van de oorspronkelijke oprichters van DAA.

Matej Tomazin, COO van Iconomi, heeft een uitgebreide carrière achter de rug, waarin hij zowel makelaar en portefeuillebeheerder als CEO was. En de CTO van Iconomi, Miha Vidmar, heeft meer dan 15 jaar ervaring als software engineer en ontwikkelaar.

Iconomi Routekaart

Het Iconomi team plaatste hun 2018 roadmap laat in 2017, en na het behalen van de meeste doelen in dat voorgaande jaar, zijn ze goed op weg om ook de 2018 doelen te behalen. De roadmap omvat verbeteringen voor gebruikers, nieuwe platformaanbiedingen, toegevoegde DAA-tools en meer. Enkele opmerkelijke toevoegingen zijn:

  • Fiat-integratie voor stortingen/opnames (euro toegevoegd vanaf mei 2018)
  • Directe aankoop van individuele activa
  • Een debetkaart
  • Ondersteuning voor DAA manager bedrijfsrekeningen
  • DAA tokenization optimalisatie
  • ICN betaalbare vergoedingen (compleet maart 2018)
  • Big Four audit
  • Lancering van particuliere DAA’s (investeringen alleen op uitnodiging)
  • API-integratie voor gegevens/trading

Conclusie

Als het Iconomi-team hun zin krijgt, hebben we binnenkort een investeringsplatform dat is ontworpen voor de gemiddelde man, en gebouwd op de blockchain-technologie die rijkdom heeft gecreëerd voor zo velen die geen toegang zouden hebben gehad tot elitaire investeringsmogelijkheden.

Met de digitale activa arrays die zo vergelijkbaar zijn met beleggingsfondsen, maken ze crypto ook begrijpelijker en toegankelijker voor het grote publiek. Het aantal beschikbare DAA’s is in 2018 al meer dan verdubbeld, en naarmate meer managers de kracht van het platform gaan beseffen, zou het aantal en de verscheidenheid aan beschikbare DAA’s kunnen exploderen.

We hebben net gezien dat het platform de mogelijkheid heeft toegevoegd om in euro’s te storten en op te nemen, wat enorm is, en we verwachten dat ze binnenkort ook ondersteuning voor de Amerikaanse dollar zullen toevoegen. We hopen ook dat ze de mogelijkheid zullen krijgen om Amerikaanse beleggers te aanvaarden, maar dat zal sterk afhangen van hoe de regelgevende druk zal uitpakken. We kunnen er zeker van zijn dat de grote Amerikaanse fondsen graag enkele DAA’s zouden beheren als het platform van de grond komt.

Iconomi heeft een platform ontwikkeld dat eigenlijk een revolutie zou kunnen veroorzaken in het cryptocurrency-ecosysteem door het toegankelijk te maken voor het grote publiek. Terwijl aanbieders zoals Coinbase nu misschien meer marketingmacht hebben, heeft Iconomi de mogelijkheid om welke groepering van cryptocurrencies dan ook te creëren, en het kan dit snel doen, zonder zich zorgen te maken over bedrijfsbureaucratie.

Een woord van waarschuwing echter. De code voor Iconomy is niet open source, en is niet vrijgegeven voor inspectie. Hierdoor maken sommige cryptocurrency enthousiastelingen zich zorgen over de mogelijkheid van centralisatie.

Gewoon iets om in gedachten te houden als een gebrek aan transparantie u zorgen baart.