Hoeveel nationaliteiten mag je hebben
20 September 2022
Paspoort

Hoeveel paspoorten zijn voldoende? Wat zijn de voor- en nadelen van een dubbele nationaliteit? Staan bepaalde landen toe dat burgers meerdere nationaliteiten hebben? Kan er ooit een dag komen waarop het onmogelijk wordt om ze allemaal te beheren? Dit zijn enkele van de vragen die ik vrijwel dagelijks van mijn cliënten krijg.

Hoewel elk scenario anders is, zijn er enkele fundamentele ideeën waarvan u zich bewust moet zijn wanneer u een tweede verblijf aanvraagt en vervolgens probeert uw paspoort verzameling op te bouwen. Volg mij terwijl ik u de ladder van het tweede paspoort opleid. Dit is geen formele procedure, maar wat ik in de afgelopen 12 jaar van reizen en het verzamelen van paspoorten heb ontdekt.

Eén ding moet meteen duidelijk zijn: staatsburgerschap en paspoorten zijn verwant, maar ook verschillend. Zelfs als je staatsburger bent, krijg je misschien geen paspoort. Hoewel je misschien voor beide tegelijk in aanmerking komt, moet je er onafhankelijk van elkaar voor werken.

Mijn zus had bijvoorbeeld haar paspoort nog niet bijgewerkt toen ik haar vroeg of ze de kerst met ons in Mexico wilde doorbrengen. Zij is staatsburger van de Verenigde Staten; zij mag daar wonen en werken, maar zij heeft niet het recht om zonder paspoort te reizen. Ze heeft een van de beste paspoorten ter wereld, maar aangezien ze het nu niet heeft en niet kan gaan, is het niet het beste.

Wees u er dus van bewust dat zelfs als u hard vecht voor het staatsburgerschap en daarin slaagt, u nog steeds een paspoort nodig hebt om van de bijbehorende reisvoordelen te kunnen genieten. Nu iedereen op één lijn zit, laten we bespreken hoe u het staatsburgerschap kunt verkrijgen, rekening houdend met diversificatie, het soort profiel dat u wilt creëren, de paspoorten die u niet wilt houden, en uw gewenste locatie.

U zult beter in staat zijn het aantal en het soort staatsburgerschap te kiezen dat u wilt aanvragen als u eenmaal hebt nagedacht over deze ideeën voor uw eigen levensstijl. Zoals altijd zijn mijn collega’s en ik beschikbaar om u te helpen bij het opstellen van uw allesomvattende plan voor het zoeken naar de best mogelijke zorg.

De drie hoofdroutes naar het burgerschap

In een ander artikel beschrijf ik vijf manieren om burger te worden, maar in het kader van dit artikel concentreer ik me op de drie meest voorkomende. Er zijn drie basismanieren om een tweede of meerdere nationaliteiten en paspoorten te verkrijgen.

Bijvoorbeeld door naturalisatie. In sommige regio’s kunt u genaturaliseerd worden in zo weinig als twee of zo lang als 30 jaar door slechts één of twee maanden per jaar door te brengen, of drie tot vier maanden in meer omstandigheden. Hoewel het enige tijd kan duren, is dit vaak de meest betaalbare manier om een tweede paspoort te verkrijgen. Het kan ook een eenvoudig proces zijn waarbij u zich kunt concentreren op het voldoen aan de vereisten terwijl u van plaats naar plaats gaat.

Een investering doen in een ander land geeft u ook het burgerschap daar. Obligaties, een hotelontwikkeling of onroerend goed in het stadscentrum zijn allemaal opties voor investeringen. Hoewel de kosten van deze route naar burgerschap soms hoger zijn, duurt het doorgaans minder lang om een paspoort te verkrijgen.

Uw afkomst is een derde methode om een tweede paspoort te verkrijgen. Als iemand zijn afkomst kan aantonen, zullen verschillende landen hem het staatsburgerschap verlenen. Geboorteakten en andere documenten waaruit de afkomst van de aanvrager blijkt, moeten worden overgelegd. Het is betaalbaar, eenvoudig, en omkeerbaar als u van gedachten verandert over het willen laten gelden.

Maar hoeveel paspoorten zijn er echt beschikbaar? Er zijn verschillende landen waar je het staatsburgerschap kunt krijgen als je het verstandig plant.

Ik geniet momenteel van dit soort dingen. Sommige mensen verzamelen graag dingen als honkbalkaarten, postzegels, oude voertuigen, enz. Luister voor de grap eens naar deze hypotheses: Tegen de tijd dat iemand 30 jaar oud is, kan hij wel 14 paspoorten hebben door deze verschillende technieken om burgerschap te verwerven. Hoewel het onwaarschijnlijk is, is het toch denkbaar.

Als u bijvoorbeeld begint met plannen voor uw kind voordat het geboren wordt, kan het mogelijk zijn om een aantal staatsburgerschappen te verkrijgen op basis van zijn of haar geboorteplaats. Door te verhuizen tijdens hun tienerjaren en het verkrijgen van het staatsburgerschap door naturalisatie, is het mogelijk voor hen om tot acht paspoorten te hebben tegen de tijd dat ze 18 jaar oud zijn.

In sommige landen, zoals Peru, kun je staatsburger worden door je daar aan een universiteit in te schrijven.

Ze kunnen nu hun voeten nat maken door in een paar verschillende gebieden te gaan wonen en werken, en in het proces, andere staatsburgerschappen krijgen, omdat je je kind hebt geleerd om succesvol te zijn. Daarnaast kunnen mensen beginnen met het verkrijgen van burgerschap als ze aanzienlijke financiële middelen hebben vergaard.

Zoals ik al zei, dit is slechts een hypothese en waarschijnlijk niet zo nuttig, maar het is interessant om na te denken over de mogelijke manieren waarop iemand verschillende nationaliteiten zou kunnen krijgen. Nu u weet dat het mogelijk is om meer dan tien paspoorten te bezitten, laten we het hebben over paspoortbeheer.

1. Voeg variatie toe aan uw paspoortcollectie

Tweede paspoort

Elke alomvattende offshore strategie moet beginnen met diversificatie. Wees nooit zonder uitweg. De verwerving van een tweede paspoort en een dubbele nationaliteit moet daarom uw eerste prioriteit zijn.

Neem de eerste stap. Koop alles wat u kunt voor uw eerste en tweede paspoort. Ga met uw voorouders mee als het Armeens of Vietnamees is. Ik zou aanraden om eender welk paspoort als eerste te nemen, zolang het u geen problemen oplevert, d.w.z. geen beperkingen, militaire dienstplicht of paria-landen die het u moeilijk maken om ergens een bankrekening te krijgen.

Een klant van ons uit de VS heeft Britse voorouders. Ze kreeg een Brits paspoort. Dat is niet bepaald gediversifieerd. De Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk zijn goede vrienden, hebben vergelijkbare politieke en economische invloed, verlenen visumvrije toegang tot de meeste landen, enz. Maar ze nam wat ze aangeboden kreeg.

Als je een Amerikaans staatsburger bent, moet je waarschijnlijk je financiële holdings diversifiëren naast je paspoortportefeuille. U zou niet veel reisvoordelen hebben als uw eerste paspoort het Vietnamese was en u uw US burgerschap opgaf. Daarom zou u waarschijnlijk verder moeten gaan.

Als u een Amerikaans paspoort hebt naast dat van het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Nieuw-Zeeland, Estland of Hongarije, staat u er misschien relatief goed voor. Als het in uw eigen land moeilijk wordt, hebt u een fatsoenlijk onderkomen.

Maken de veranderingen in het nieuwe land mijn omstandigheden beter of slechter? zijn enkele vragen die u zich moet stellen. Kan ik ervoor kiezen het eerste niet te ontvangen? Welke mogelijkheden heb ik om te reizen? Ben ik goed afgeschermd? Zorg ervoor dat je al je mogelijkheden hebt gedekt door te diversifiëren.

2. Wat voor profiel zoekt u?

paspoort verkrijgen

Kiezen hoeveel diversificatie u wilt is de tweede stap. U kunt bepalen hoeveel paspoorten u nodig hebt door uw opties af te wegen, te beslissen wat u wilt, en te kiezen waar u heen wilt. Belangrijker dan “hoeveel staatsburgerschap kunt u hebben,” is de vraag “hoeveel staatsburgerschap heeft u nodig.” Het antwoord van de meeste mensen is waarschijnlijk vier.

Ik heb gevallen gezien waarin iemand het staatsburgerschap alleen op basis van geboorte claimt. Ze kunnen een goed profiel opbouwen als ze dat gebruiken en er één of twee aan toevoegen door investering of naturalisatie. Boven de vier kan het een beetje benauwend worden, maar vier is een mooi uitgangspunt.

Ik geef de voorkeur aan alle kanten, tenminste vanuit mijn standpunt. Je moet geen paspoorten hebben van naties die met elkaar in oorlog zijn, maar ik denk dat het cool zou zijn om paspoorten te hebben van zowel grote als kleine naties. zowel een oosterse als een westerse natie.

Een van de Caribische burgerschapsprogramma’s zou uitstekend zijn als je een kleine natie zoekt die je met rust laat, je inkomen niet wereldwijd belast, of je achtervolgt voor geld. Er zijn ook eenvoudige manieren waarbij u gewoon geld kunt geven of onroerend goed kunt kopen en snel een paspoort kunt krijgen, waardoor u zonder visum naar regio’s als Europa en Zuidoost-Azië kunt reizen.

We hebben net een man op bezoek gehad die een aanzienlijk bedrijf met 10 cijfers heeft. Hij deed afstand van zijn Amerikaanse staatsburgerschap en besteedde veel aandacht aan zijn online reputatie omdat hij door iedereen aardig gevonden wilde worden.

U wilt waarschijnlijk niet elk beschikbaar Caribisch staatsburgerschap verkrijgen als u goede relaties wilt onderhouden. Misschien kunt u er een verwerven en dan via huwelijk of familie een paspoort of staatsburgerschap in Europa verkrijgen. Het is een goed idee om je bewust te zijn van je profiel.

Mijn Britse vriend ging trouwen met een Armeense vrouw. Voor hem was een paspoort van Armenië ideaal. Hij heeft geen problemen om Rusland binnen te komen zonder visum. Armenië is een goed voorbeeld van een kleine natie met weinig mondiale impact die waarschijnlijk geen dwaze wetgeving zal aannemen die haar inwoners treft, zoals de VS en de EU hebben gedaan en in de toekomst wellicht meer zullen doen. Het heeft een uniek profiel en veel aanbod.

3. Kies welke paspoorten u wilt houden

KIes je kaart

De derde en laatste fase in het ontwikkelen van een paspoortportefeuilleplan is het kiezen van welke van uw talrijke paspoorten u wilt behouden. In het algemeen hoeft u niets weg te doen, tenzij ze belangrijke wijzigingen aanbrengen, u gaan vervolgen of voorschriften vaststellen die uw plan in de weg staan. Als u echter Amerikaans staatsburger bent, zult u moeten kiezen of u uw paspoort en alle daarbij behorende bezittingen wilt behouden. U kunt beter beslissen als u over twee of drie mogelijkheden beschikt.

Omdat je de mogelijkheid hebt, zou je het staatsburgerschap kunnen verkrijgen van een land als St. Kitts, Dominica of St. Lucia om afstand te doen van je Amerikaanse staatsburgerschap. Het is in orde. Wat ik je kan vertellen is dat je een veel betere keuze zult maken zodra je dat tweede paspoort in je bezit hebt. U zult een duidelijker idee hebben van wat u wilt doen.

Mensen zijn begonnen met het verkrijgen van een tweede paspoort, en nadat ze dat gedaan hebben, hebben ze ervoor gekozen om het afstand doen nog even uit te stellen. Ze begrijpen nu dat ze kunnen doen wat ze willen, wanneer ze willen. Zij kunnen ervoor kiezen om het te doen. Als je weet dat je opties hebt, voel je je fantastisch.

Een man met vier paspoorten – één uit de VS, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland – behoorde ook tot onze groep. Hij had zijn Amerikaans paspoort niet nodig omdat hij genoeg andere sterke paspoorten had. Hij kon de VS binnenkomen wanneer hij wilde door zijn Canadese paspoort te gebruiken.

Bepaal welke paspoorten u wilt behouden door uw combinatie te analyseren. Vraag of uw Amerikaans paspoort erbij hoort als u een Amerikaans staatsburger bent.

4. Waar wilt u zich thuis voelen?

Bogota colombia

De stap waar ik nu aan werk is stap 4. Vraag jezelf af waar je wilt wonen voordat je nadenkt over diversiteit of het veiligstellen van je vermogen om je overal ter wereld te verplaatsen en te bestaan. Dit weerspiegelt je individuele voorkeuren en aspiraties.

Welke optie zou je kiezen?

Als je denkt aan een plaats waar je graag wilt wonen, is een verblijfsvisum een prachtige plek om te beginnen. Maar alleen het staatsburgerschap garandeert dat je er kunt verblijven. Ze kunnen besluiten dat ze je niet meer willen als je verblijfsvergunning verloopt en deze niet verlengen. Of ze kunnen beweren dat het economisch niet meer haalbaar is omdat ze de verlengingsprijs verhogen. Ze hebben alle recht om dat te doen. Daar kun je als niet-burger niet veel aan doen. Een verblijfplaats vinden en die veiligstellen met burgerschap is het antwoord.

Veel mensen krijgen hun eerste of tweede paspoort niet op een plaats waar ze langere tijd willen verblijven. Als u het geluk hebt af te stammen van Oostenrijkse of Estse mensen, kunt u overwegen daarheen te verhuizen. Je zou overal in de EU tevreden kunnen leven, ook al is het qua belastingen niet de optimale locatie.

Ik raad ook aan open te staan voor nieuwe mogelijkheden. Misschien vind je Maleisië, Georgië of Armenië leuk. Openstaan voor locaties die je eerst misschien niet had overwogen, is nuttig omdat veel gebieden niet zo verschrikkelijk zijn als je zou denken.

Iemand benaderde me net en zei: “Ik wil in Europa wonen, en ik wil in Europa op Malta wonen.” Ik vertelde hem dat hij, voor veel minder geld, eerst een verblijfsvisum zou kunnen krijgen waarmee hij in Europa zou kunnen wonen, waarna hij de locatie van zijn ideale huis zou kunnen verkennen en bepalen. De man maakte een verstandiger keuze en kon honderdduizenden dollars besparen.

Elke dag helpen wij mensen daarbij. Maar zodra u weet waar u echt wilt wonen, moet u werken aan het verkrijgen van het staatsburgerschap aldaar om uw mogelijkheid daartoe veilig te stellen.

Welke plaats vind ik leuk? Peru, Colombia en Mexico zijn mijn recente favorieten. Ik ben meer gewend aan de Amerikaanse cultuur in Latijns-Amerika. Er is een aanzienlijke Amerikaanse invloed die in Europa en Azië ontbreekt. Het is dus geen slecht idee om een Latijns-Amerikaans land te vinden waar je graag wilt wonen.

Een plaats vinden waar je permanent wilt verblijven en dat handhaven met het staatsburgerschap van dat land zijn de belangrijkste doelstellingen.

Hoeveel nationaliteiten worden aanbevolen?

Hoeveel nationaliteiten

Kun je meerdere nationaliteiten tegelijk hebben? Afhankelijk van uw geboorteland, zoveel als u wilt. Het is echter veel belangrijker om te weten hoeveel nationaliteiten u moet hebben dan het antwoord op die vraag.

Als u gediversifieerd bent en uw basis gedekt heeft, kunt u bepalen hoeveel nationaliteiten u moet bezitten. Over het algemeen zijn vier paspoorten voldoende. Twee of drie kunnen zelfs voldoende zijn voor sommige mensen. Sommige mensen willen gewoon geen Amerikaans staatsburger meer zijn. Zoek uit wat u wenst en doe dan de nodige inspanningen om de bijbehorende paspoortportefeuille op te bouwen.

Vijf jaar Dominicaans burgerschap voor één van mijn cliënten heeft hen ervan overtuigd dat dat alles is wat ze nodig hebben. Wat u leuk vindt en hoe vaak u wilt reizen, bepaalt uw eisen.

Om te bouwen wat je wilt, moet je meteen beginnen. Onlangs vroeg ik kijkers in een van mijn YouTube-uitzendingen of ze een tweede paspoort als uitdaging hadden. Zijn ze begonnen met diversifiëren en zichzelf opties te geven door middel van een dubbele nationaliteit?

Waarom niet? Voor mij begonnen de zaken vooruit te gaan zodra ik stopte met het uitstellen van het benutten van mogelijkheden om een tweede staatsburgerschap te verkrijgen.

Ik raad u dus aan om na te denken over aanverwante kwesties en na te gaan wat u tegenhoudt. Vervolgens zou ik u willen uitdagen om te beginnen. Als u een ondernemer met zeven of acht cijfers bent, zijn mijn groep en ik bereid om u te helpen om meteen te beginnen met het ontwikkelen van uw paspoortportefeuille. Begin het proces van het opbouwen van uw ideale paspoortcollectie.