Hoe kun je geld verdienen met een webshop?
16 February 2021

Locatie afhankelijk werken, leven als een digital nomad of zelf bepalen wanneer jij werkt: dat kan als je een webshop hebt waarmee jij geld verdient. Webshops zijn al jaren populair, maar het laatste jaar is het aantal webshops omhoog geschoten. Een webshop beginnen is makkelijk, maar hoe kun je daadwerkelijk geld verdienen met een webshop?

Een uniek product of dienst

Je verdient niet zomaar geld met het opzetten van een webshop. Wil je serieus geld verdienen met een webshop dan zal je goed moeten nadenken wat je aanbiedt aan producten en/of diensten. De kunst is het om een uniek product of dienst aan te bieden. Je kunt natuurlijk iets verkopen wat je zelf maakt zoals kinderkleren, posters, invulboeken of sieraden, maar dat kan best tijdrovend zijn en niet in verhouding met wat je verdient. Je kunt er ook er voor kiezen om producten in te kopen en deze tegen een duurdere prijs te verkopen. Dit kun je zelf doen door bijvoorbeeld bij een goedkope aanbieder producten in te kopen of door gebruik te maken van dropshipping.  Bij de laatste methode heb jij geen zorgen over voorraden, ideaal als jij werkt in het buitenland. Heb jij veel kennis in huis of beschik je over een bijzondere expertise? Dan kun je ook je kennis verkopen door bijvoorbeeld online programma’s aan bieden. Je kunt handleidingen, cursussen of werkboeken verkopen.

Zorg voor online vindbaarheid

De meeste bezoekers van jouw webshop zullen waarschijnlijk via Google op jouw pagina terecht komen. Ze komen op jouw webshop omdat ze ergens specifiek naar op zoek zijn en ze jou bovenin de zoekresultaten vinden. Dit gebeurt niet zomaar. Wil jij hoog in de zoekresultaten komen moet je aandacht besteden SEO op jouw website. SEO betekent  Search Engine Optimalisation en heeft als resultaat om jouw webshop zo in te richten dat Google weet of die ernaar moet verwijzen in de zoekresultaten. Wanneer je goed vindbaar bent in  de zoekresultaten in Google, zullen meer mensen op jouw webshop komen en kun je uiteindelijk meer verkopen. Op die manier kun je écht geld gaan verdienen met je webshop.