Het oude thuisgevoel, autohuur en het nieuwe thuisland
24 April 2020

Veel personen die op vakantie naar het buitenland zijn gereisd, hebben daar tegen henzelf gezegd: “Ik zie mijzelf hier ook ooit wel wonen.” Plus het zien van een andere, soms vreemde cultuur kan tevens de gedachte oproepen: “Dit is de plek waar ik me meer thuisvoel”.

Miljoenen mensen over de hele wereld hebben die grote stap daadwerkelijk gezet en leven nu in een ander land dan alwaar ze zijn opgegroeid. Ze hebben er werk of studeren, en veel hebben er zelfs hun eigen gezin samengesteld. Al deze personen zullen hier zeker een heel interessant en persoonlijk verhaal over te vertellen hebben.

Een andere cultuur

Eén van de belangrijkste redenen om naar een ander land te verhuizen voor mensen is dat ze daar een cultuur aantreffen die beter bij hun persoonlijkheid, houding en overtuigingen passen, dan die van het land van afkomst.

Ze houden veelal van de wijze waarop ze de dingen daar anders doen, hun sociale codes en tradities. Dat kan bijvoorbeeld dingen zijn zoals de sociale omgang zijn, hun unieke muziek en speciale evenementen. Vergeet daarnaast ook de geschiedenis, kunst en het locale eten niet!

Het is voor de individu die daar juist erg gelukkig van wordt geweldig om in dit andere land te wonen om aldaar heerlijk ondergedompeld te worden, om er iets te ervaren wat in het thuisland niet snel te vinden was of gewoon niet verkrijgbaar was.

Bron: Pixabay

Unieke mogelijkheden

Een andere belangrijke motivatie voor migratie is voor werk of unieke studiemogelijkheden. De perfecte baan of het diploma wat gewenst wordt wacht daar op ze. De behoefte om in het nieuwe land de juiste vaardigheden plus kennis op te bouwen, of de ambitie die het aanlokkelijk maakt.

Indien deze persoon al mogelijk de andere taal van dat land spreekt, dan wordt zijn of haar kans op bijvoorbeeld een baan al meer dan verdubbeld, aangezien er steeds meer werkgevers zijn die op zoek zijn meertaligen.

Verrijkende ervaring

Bovendien is het wonen in het buitenland een verrijkende ervaring, omdat het de wereldreiziger dwingt om zich aan te passen aan al die dingen die voor hen onbekend en ongebruikelijk zijn. Maar juist deze situatie, die soms ook wel als een (kleine) cultuurschok ervaren wordt, zorgt ervoor dat de migrant ook terugdenkt aan alles wat wel degelijk fijn was in het oorspronkelijke land.

Veel personen houden die verbintenis met het moederland dan ook zeker intact, niet alleen via het internet of per telefoon, maar evenzo door (regelmatig) naar het thuisland terug te komen door er op vakantie naartoe te gaan. Om zo, bij de tijdelijke terugkomst, alle belangrijke familieleden en/of vrienden te bezoeken.

Een beetje heimwee

Er ontstaat hier veelal een klein ‘mobiel’ probleem, want dit zou namelijk het beste met eigen vervoer gedaan kunnen worden. Dit is echter veelal onmogelijk omdat de auto in een land ver weg achtergebleven is. Om op dat moment de juiste bewegingsvrijheid te verkrijgen is autohuur wellicht de beste oplossing. Er zijn verschillende platformen waar jij de ideale auto kunt vinden die het beste met je matcht. Sites zoals goedkoperautohuur.nl, die verschillende autoverhuurbedrijven vergelijken, zullen jou daarnaast ook zeker helpen bij het vinden van een huurauto die prima bij jouw budget past. Wil je overigens nog wat meer belangrijke wettelijke details weten over jouw rechten bij het huren van een auto, kijk dan even hier op europa.nu.

Wat vervolgens wel heel gek maar waar kan zijn, is dat ook het autorijden op de Nederlandse weg een aangename verrassing kan zijn. Er is geen drukte meer op de weg zoals bijvoorbeeld in een grote megastad in Azië, er zijn geen gekke capriolen te zien zoals in een ander chaotisch land, maar gewoon een heel oerdegelijk en strak geregeld Hollands straatbeeld. Dit is namelijk iets waar niet altijd in het nieuwe woonland aan gedacht wordt, maar wel als een gemis gezien wordt, als men weer even ‘thuis’ is op de oude vertrouwde en overgeregelde plek.

Bron: Pixabay

Net even beter

Nadat iedereen weer bezocht is, er weer even voldoende gesnuffeld is aan al hetgeen wat er van vroeger gewaardeerd werd, dan komt die bekende kriebel weer te voorschijn, het gevoel om terug te gaan naar waar je nu aangenaam woont. Het is de dan de hoogste tijd om voor de laatste keer in de huurauto te stappen, naar het vliegveld te rijden en Nederland weer (even) vaarwel te zeggen. Want het nieuwe thuisland voelt gewoon net even beter aan en het is ook de belangrijkste plaats waar men op jou wacht.