Het juiste persoonlijke beschermingsmiddel dankzij halfgelaatsmaskers
30 July 2021

Door gebruik te maken van halfgelaatsmaskers bescherm je de luchtwegen. Dat is belangrijk wanneer er in ruimtes gewerkt wordt waar de kwaliteit van de lucht niet optimaal is. Langdurige blootstelling aan schadelijke deeltjes leidt tot onherstelbare schade. Neem daarom geen enkel risico en streef altijd naar de hoogst haalbare veiligheid.

Je ervaart pas klachten wanneer de schade vergevorderd is

Werken in een omgeving met een slechte luchtkwaliteit is gevaarlijk. Een van de belangrijkste redenen hiervoor is dat veel schadelijke deeltjes in eerste instantie niet opgemerkt worden. Ze zijn onzichtbaar en geurloos. Schade aan de luchtwegen ontstaat pas na langdurige blootstelling. Meestal merk je het pas na vele jaren. In een aantal gevallen ontstaan er pas klachten op latere leeftijd wanneer de betreffende persoon al met pensioen is. In de wetenschap dat dergelijke schade voorkomen had kunnen worden is dat moeilijk te verkroppen.

Hoogwaardige halfgelaatsmaskers voor optimale veiligheid

Een halfgelaatsmasker bedekt in ieder geval de neus en de mond, en in veel gevallen ook de kin. Dankzij een filter wordt lucht gezuiverd voor deze ingeademd wordt. Deze filters hebben een beperkte levensduur en dien je na verloop van tijd te vervangen. In veel uitvoeringen stelt het filter je daarvan op de hoogte middels een kleurcodering. Er zijn heel wat verschillende filters. Welke je nodig hebt is afhankelijk van de omgeving waarin je werkt. Filters bieden onder andere bescherming tegen chemische deeltjes, giftige dampen en gassen, stofdeeltjes en micro-organismen.

Halfgelaatsmaskers voor de werksituaties en als vluchtmasker

De meest voorkomende reden om een halfgelaatsmasker te dragen zijn specifieke werkomstandigheden. Daarnaast zijn ze uiterst nuttig om als vluchtmasker te gebruiken tijdens noodsituaties. In beide gevallen redden halfgelaatsmaskers levens.

Een hoog draagcomfort zorgt voor betere naleving van de regels

Wanneer een halfgelaatsmasker prettig zit dragen werknemers ze met plezier. Draagcomfort is een belangrijk aspect voor het realiseren van optimale veiligheid. Maskers met een laag gewicht die goed aansluiten zitten prettig. Op den duur merk je amper dat je een halfgelaatsmasker draagt. Selecteer dus altijd voor persoonlijke beschermingsmiddelen van hoge kwaliteit en van betrouwbare merken.

Kies voor hoogwaardige halfgelaatsmaskers en verhoog de veiligheid op de werkvloer.