Goedkoopste plekken om te wonen
25 August 2022

Waar kan ik voor het minste geld wonen in de veiligste regio’s van de wereld?

Veel mensen zijn geïnteresseerd in het vinden van een plek om te wonen waar ze waar voor hun geld kunnen krijgen zonder de veiligheid in gevaar te brengen.

En met goede reden. Menselijke waarden zoals veiligheid en fatsoenlijke levensomstandigheden zijn vrij fundamenteel.

Na eten, drinken en onderdak is veiligheid de tweede meest essentiële menselijke behoefte in de behoeftehiërarchie van Maslow.

Het is heel begrijpelijk dat u deze vraag in uw hoofd heeft.

We moeten de vraag in twee delen opsplitsen om er volledig over te kunnen debatteren en de meest goedkope en veilige landen om in te wonen te identificeren:

Waar kun je goedkoop wonen en toch meer voor je geld krijgen?

Waar kun je dat veilig doen?
Veel mensen denken ten onrechte dat deze twee dingen niet naast elkaar kunnen bestaan. Of ze richten zich op de verkeerde gebieden.

Ik zal laten zien waarom het mogelijk is om betaalbare huizen te vinden waar je comfortabel en veilig kunt wonen in dit essay aan de hand van echte statistieken en ervaringen uit de eerste hand.

Kijk uit voor westerse vooroordelen

Er zijn veel vooroordelen, vooral in het Westen, tegen andere naties. Als je de TV aanzet, zie je alleen maar hoe “onveilig” de rest van de wereld is.

U moet thuis blijven.

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een paar jaar geleden een reisadvies uitgegeven, waarin stond dat je naar geen enkel land moest reizen omdat ze allemaal gevaarlijk waren.

Ik veronderstel dat ik ook niet zou willen dat belastingbetalers vertrekken als ik aan het hoofd stond van een regering die de helft van het geld van de mensen nam en het aan allerlei domme dingen uitgaf.

Door dezelfde stereotypen gaan mensen ervan uit dat de meest betaalbare steden ter wereld niet tegelijkertijd veilig kunnen zijn.

Op die manier wordt veiligheid gereduceerd tot handelswaar en tot een luxe waarvoor mensen exorbitante belastingen en woonlasten moeten betalen.

Er zijn echter locaties waar je comfortabel, veilig en goedkoper kunt wonen. Goedkoop is een relatief begrip, en veilig kan overal zijn.

Ik heb een vriend die in Chicago woont. Heb je wel eens gezien wat er in Chicago gebeurt? In sommige weekenden worden er tientallen mensen vermoord!

Elke keer als er iemand wordt vermoord in een buurt in Chicago, is mijn vriend er snel bij om erop te wijzen dat hij daar niet woont.

Hij woont in de buitenwijken, waar er geen zorgen zijn.

De waarheid is dat steden als Dhaka, Sao Paulo en Mexico City allemaal buitenwijken hebben. Je kunt veilig reizen, vrijwel overal waar je maar wilt.

U moet begrijpen dat er veel inwoners van Guadalajara zijn die in veilige gebieden wonen en zich niet het hoofd laten afhakken als u de televisie aanzet en iemand ziet die daar zijn hoofd heeft laten afhakken.

Overal waar u wilt wonen of op bezoek wilt gaan, zijn er veilige gebieden.

De meest betaalbare landen om in te wonen

Goedkoopste landen om te leven

Waar kan ik wonen voor minder geld, vraag je je af?

Wilt u uw geld verstandiger besteden?

Bent u het beu om zulke hoge prijzen te moeten betalen alleen al om in een westers land te wonen?

Verdorie, ik heb vrienden in Australië die steile alcoholaccijnzen moeten betalen en $30 voor een pakje sigaretten.

Velen van hen leiden een extravagante levensstijl.

Mijn benadering van goedkoop zijn is niet “Hoe kan ik overleven met $9 per dag, maar hoe kan ik meer voor mijn geld krijgen?”

Ik heb geleerd dat dit op de volgende plaatsen haalbaar is:

Goedkoopste locaties in Oost-Europa

Oost Europa

U zult waarschijnlijk de beste aanbiedingen vinden in delen van Oost-Europa als u op zoek bent naar een verwesterde levensstandaard. We hebben Belgrado, Tbilisi, Yerevan, en Minsk in het verleden besproken.

Omdat ze hun eigen munteenheid gebruiken, waardoor de prijzen laag blijven en u geld kunt besparen, zijn deze plaatsen heel betaalbaar.

Het is echt niet zo goedkoop in Montenegro, waar ik een vakantiewoning heb, deels omdat ze de euro gebruiken en deels vanwege de aanzienlijke toeristische sector van het land.

U krijgt een grote korting in deze off-the-beaten-path, minder bereisde locaties met hun eigen valuta. (Deze plaatsen behoren tot de beste en goedkoopste om naartoe te reizen, ondanks de huidige daling van het toerisme).

Deze plaatsen en de budgetvriendelijke steden in de buurt zijn ideaal als je lekker wilt eten voor een goede prijs en een goede prijs voor drank.

Boedapest is een stad die redelijk geprijsd kan zijn als u in de Europese Unie wilt zijn.

Latijns-Amerika

Latijns Amerika

Midden- en Zuid-Amerika zouden kunnen profiteren van een aantal van dezelfde ideeën.

Als je westerse voorzieningen wilt, kan het in kleine landen soms duurder zijn.

Maar in landen als Colombia en Ecuador, waar de mooie stranden en de aangename sfeer het allemaal de moeite waard maken, kun je uitstekende kortingen ontdekken op een appartement met één slaapkamer of andere appartementen.

Ook al lijkt de Colombiaanse munt zijn waarde niet erg goed te behouden, het is nog steeds een geweldig gebied om te wonen en biedt uitstekende waar voor uw geld.

Zuid-Azië

Zuid-Azie

Zuidoost-Azië heeft een aantal uitstekende keuzes, met name Maleisië, waar ik persoonlijk aanwezig ben.

Niet zo goedkoop als je zou verwachten zijn landen als Thailand en Cambodja.

Het platteland van Laos kan een goedkope plek zijn om te wonen, maar dat geldt ook voor het platteland van West Virginia aan de oostkust van de Verenigde Staten.

Je betaalt meer voor gemak en comfort.

De veiligste landen om in te verblijven

Zweden

Maar dit alles roept de vraag op: Zijn deze locaties veilig?

Ik kwam onlangs een onderzoek tegen waarin de top 10 veiligste landen ter wereld werden opgesomd.

Verrassend genoeg was elk land op de lijst een Westers of Europees land, zoals Zweden, IJsland, enz.

Het feit dat ik zo’n onderzoek ontdekte waarin ze in wezen erkenden dat dit de veiligste landen zijn op basis van perceptie, verbaasde me echt.

Denk-tanks van blanke mannen, gevestigd in Washington, Londen, Wenen of een andere hoofdstad, produceren dit soort rapporten.

Ze zijn van nature bevooroordeeld.

Maar hebben ze ooit nagedacht over de landen waar ik het over heb?

129 landen werden gerangschikt op basis van echte criminaliteit, volgens de cijfers die ze voor 2020 verstrekten.

Van de 129 landen, was Qatar de veiligste plaats op aarde.

Qatar is een vrij belastingvriendelijke natie, hoewel het niet bijzonder goedkoop is.

Maar als je een paar plaatsen lager op de lijst gaat staan, staat Taiwan daar.

Taiwan is nog steeds redelijk geprijsd, ook al is het niet zo goedkoop als sommige van de andere plaatsen die ik heb opgesomd.

Het is een plek waar je fantastisch waar voor je geld kunt krijgen en wordt vaak over het hoofd gezien.

Taiwan is momenteel echter verwikkeld in een strijd voor democratie op een moment dat de president van Taiwan zich bewust is van een groeiende dreiging vanuit China.

Georgië behoorde ook tot de top 10. Armenië viel net buiten de top 10, gevolgd door Slovenië, Wit-Rusland, Polen en Slowakije. Al deze landen staan in de top 25.

Ik heb veel tijd doorgebracht in Georgië. Ik ken verschillende mensen die vanuit verschillende landen naar Georgië zijn verhuisd.

Iedereen in Georgië heeft wel een verhaal over het achterlaten van hun dure camera in een taxi en dat de chauffeur hen vond en hun camera terugbracht.

Elk uur van de dag en de nacht voelen de mensen zich op hun gemak. Er is een zeer veilige cultuur ontstaan.

Kostenefficiëntie en veiligheid voor allen

Kosteneffectiviteit

De voormalige Georgische president Mikheil Saakashvili, heeft de cultuur ingrijpend veranderd en een natie gecreëerd waar de burgers zich beschermd voelen.

Wat hebben al deze landen nog meer gemeen, behalve veiligheid?

Ze staan ook hoger dan Nieuw-Zeeland, Australië, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, de landen waarvan je zou denken dat ze het veiligst zijn – misschien de landen waar je thuis bent.

Ze verloren van alle landen die ik noemde.

Bovendien zijn hun nationale gemiddelden voor huisvesting, diensten en vervoer lager dan die van veel andere naties.

Op een paar uitzonderingen na presteerde bijna heel Oost-Europa beter dan de grote CUNA-landen (Canada, Verenigde Staten, Nieuw-Zeeland, Australië) op deze lijst.

Bedenk wel dat veiligheid zowat overal kan worden gevonden. Ik suggereer niet dat het onmogelijk is om een veilige plaats te vinden om in de VS te wonen.

Ik heb vroeger in de VS gewoond. Er is een paar keer ingebroken in mijn auto of ik heb andere problemen gehad, maar ik ben nooit het slachtoffer geworden van een ernstig misdrijf.

Dat had anders kunnen lopen als ik in een riskanter deel van het land had gewoond.

Ergens anders geldt dezelfde regel.

Het probleem is dat de plaatsen die de meeste mensen in West-Europa en de rest van de wereld willen bezoeken en waarvan zij denken dat ze veilig zijn, in werkelijkheid misschien niet de veiligste zijn.

Met een misdaadindex van 48,31 in 2022 is Barcelona nu bijna even gevaarlijk als Londen.

Talloze collega’s van mij hebben hun dure horloges van hun polsen laten stelen.

Er zijn nu locaties die veilig maar prijzig zijn.

Veel Golfstaten, waaronder Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten, staan niet toe dat je wegkomt met het plegen van een misdaad.

Wit-Rusland stond op de lijst van de veiligste locaties.

Je zou kunnen zeggen dat de openbare orde er vrij streng is.

Maar dat is niet de situatie in andere regio’s, waaronder Georgië.