Hoe Kan je Geld Verdienen met YouTube? Meer Dan 30 Tips Voor Jouw Kanaal
geld verdienen met youtube

Wil jij ook graag een extra zakcentje binnenhalen met het maken van video’s? Ik leg je uit hoe je geld verdient met YouTube.

niezende baby panda geld verdienen met youtube

De niezende baby panda. Als je dit filmpje niet gezien hebt, heb je echt wat gemist.

YouTube mag zichzelf het grootste platform voor online video’s noemen. En dat is niet vreemd aangezien miljoenen mensen zich hier dagelijks vermaken met het kijken naar schattige dieren filmpjes, keiharde fails en de dagelijkse gebeurtenissen uit het leven van vloggers.

Maar vermaakt willen worden is niet de enige reden om YouTube in te zetten. Het platform biedt ook een groot aantal informatievideo’s en handige do-it-youself tutorials aan.

Maak jij geweldige YouTube videos of wil je dit gaan doen? Ik leg je uit hoe je hier ook geld mee kunt verdienen.

Je kent ze vast wel: onze eigen Nederlandse vlogger Enzo Knol (1.4 miljoen subscribers).

enzo knol geld verdienen met youtube

Nederlands YouTube Talent Enzo Knol

Vitaly die de beste pranks uithaalt, deze online zet en daar al meer dan 9 miljoen subscribes mee heeft weten te verzamelen.

Of PewDiePie (Felix Kjellberg), de best verdienende Youtuber (12 miljoen dollar in 2015) met meer dan 50 miljoen abonnees.

YouTube miljonairs zijn geen mythe. 

Maar voordat je helemaal wild van enthousiasme wordt en een dure camera aanschaft om zelf ook filmpjes te gaan maken, wil ik wel benadrukken dat je niet binnen een week rijk wordt door het plaatsen van 1 video.

“Met YouTube kun je eenvoudig geld verdienen maar het is zeker niet makkelijk”

Het vergt doorzettingsvermogen, creativiteit en de juiste vaardigheden om het spel slim te spelen.

Ik hoor je al denken: Maar hoe kan geld verdienen met Youtube zowel eenvoudig als niet gemakkelijk zijn? Ik ga het je uitleggen.

Hoe maak je je eigen YouTube kanaal?

logo youtube geld verdienen

Logo van YouTube

Je hebt besloten om video’s te gaan maken en deze op YouTube te gaan zetten. Voordat je dit doet maak je een YouTube kanaal aan.

 1. Zorg dat de naam die je kiest er een is die mensen onthouden. Kort maar krachtig werkt hier het beste.
 1. Zorg ervoor dat je alle informatie die YouTube van je vraagt goed en duidelijk invult. Vertel wat over jezelf en over je bedrijf (als je die een hebt). Dit maakt het veel persoonlijker en dan zijn mensen sneller geneigd zich aan jou te binden.

Ben je op het punt aangekomen waarop je video’s klaar zijn om online te gaan? Goed bezig! Dan kunnen we nu over geld verdienen gaan praten.

Advertenties toestaan op jouw Channel als Youtube Partner

Bij de instellingen op je YouTube pagina kun je aangeven dat je inkomsten wilt genereren met je video’s. Dit houdt in dat er advertenties geplaatst worden in je video’s. Je weet wel, die advertenties aan het begin van een filmpje die we met z’n allen eigenlijk heel vervelend vinden. Je kunt per video aangeven of je dit wilt of niet.

Wat is eenvoudig aan geld verdienen met YouTube?

Het enige wat je hoeft te doen om geld te gaan verdienen is het knopje advertenties tonen aanzetten op je kanaal.

geld verdienen met youtube advertentie

Een advertentie van Grammerly voordat de nieuwe vlog van Enzo Knol kan beginnen.

Je video moet echter wel eerst door de keuring van YouTube en daar zitten een aantal regeltjes aan verbonden. Je mag alleen geld verdienen met je video als de content van jezelf is. Daarmee bedoel ik ook alle gave liedjes die je onder een filmpje plaatst. Tenzij je kunt aantonen dat je de commerciële gebruiksrechten hebt. Het is allemaal niet zo streng als ik het nu vertel, en in veel gevallen wordt het gedoogd als er toevallig een liedje op de achtergrond te horen is. Toch telt een gewaarschuwd mens voor twee, zeg ik dan maar.

Maar wat is er dan niet eenvoudig aan geld verdienen met YouTube?

Advertenties toelaten in je video levert pas geld op als je minimaal een paar 1000 views hebt. Een YouTube advertentie brengt ongeveer tussen de €0,30 cent tot €5,00 op per 1000 views. Het bedrag is afhankelijk van het aantal kijkers, het onderwerp van je video en advertentie en hoeveel mensen daadwerkelijk op de advertentie klikken. Echt een goudmijn is het niet als je beginnend Youtuber bent.

“Op het knopje inkomsten genereren klikken is geen rocket science, genoeg views hebben om grof geld in het laatje te krijgen is andere koek”

Google Adsense om geld te kunnen ontvangen

Wat je vervolgens doet is je aanmelden bij Google Adsense en dit koppelen aan je YouTube account. (Dit is gewoon gratis). Google Adsense zorgt ervoor dat je verdiensten ook daadwerkelijk uitbetaald worden. Let op: je krijgt pas uitbetaald vanaf een bedrag van €70,-. Het maakt niet of of je dit bedrag na 1 dag of pas na 1 jaar bereikt hebt, het bedrag blijft gewoon staan in Google Adsense.

Voor de jonge lezers onder ons: minimum leeftijd is 18 jaar om zo’n account aan te maken. Maar omdat het gratis is hoef je vast en zeker alleen je ouders even lief aan te kijken.

Zien wat je verdient: de statistieken

YouTube geeft in de statistieken aan wat je verwachtte inkomsten per dag zijn, al is dit wel pas na twee dagen zichtbaar. Hoewel deze inkomsten aardig kloppen, blijft het een schatting. In Adsense blijft je saldo de hele maand op nul staan en krijg je pas twee weken na afloop van de maand te zien wat je afgelopen maand verdiend hebt. (Volg je me nog) Het kan dus zijn dat op YouTube je saldo op €36,- staat en op Adsense nog op €0,-. Dit kan enige verwarring scheppen, maar nu dat je dit weet kun je rustig slapen vannacht.

Echt grote geldbedragen zullen hier vooral in het begin niet uit voort komen. Schop je het net zo ver als Enzo Knol bijvoorbeeld dan houd je er een aardig zakcentje aan over en heb je dagelijks flink veel brood op de plank.

Het is dus zeker niet onmogelijk om goed geld te verdienen met YouTube. Laat ik dat ook even benadrukken. Het is ook een kwestie van het spelletje slim spelen en geluk hebben. Hoe je het spelletje slim speelt vertel ik je nu.

Hoe optimaliseer je je YouTube kanaal en hoe krijg je meer views?

Als je wilt dat je filmpjes goed bekeken worden, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden.

appie en nola geld verdienen met youtube video

Kijk dit zijn Appie en Nola. De nieuwe YouTube sterren?

Onderwerp van je video kiezen

Het allerbelangrijkste is de inhoud. Over welk onderwerp wil jij video’s gaan maken? Onderwerpen kunnen ontzettend uiteenlopend zijn: van hoe verbouw je een huis tot een vlog over je honden Appie en Nola. Kies een onderwerp waar jij ook daadwerkelijk iets mee hebt of veel van af weet. Kies een onderwerp waar mensen ook daadwerkelijk op zoeken, en waar mensen over een paar jaar nog steeds naar willen kijken.

Keywoord onderzoek

Er zijn verschillende mogelijkheden om erachter te komen op welke onderwerpen veel gezocht wordt binnen YouTube. Gebruik bijvoorbeeld een YouTube keyword tool of de keyword planner in Google Adwords om erachter te komen op welke zoekwoorden mensen het meeste zoeken en naar welke video’s de meeste vraag is. Je kunt zelf ook de onderwerpen waar jij een video over wilt gaan maken, intypen in YouTube.

Kijk welke video’s in jouw sector de meeste views hebben door te kijken naar de statistieken van de filmpjes die al bestaan. Je kunt dan zien waar de viewers vandaan komen (via YouTube zelf of door een link in social media of een blog).

Afkijken bij de concurrent

geld verdienen met youtube koning

En zelf koning YouTube worden

Hoe je een goede video maakt kun je ook afkijken bij je concurrenten. Kom er door naar veel filmpjes met veel views te kijken achter welk format goed werkt. Kijk naar de kwaliteit, naar de duur, naar de inhoud. Zet dit op een rijtje en ga na wat jij beter kunt doen zodat je de concurrent van zijn troon kunt stoten.

Optimaliseren van je YouTube video

Uiteindelijk heb je een lijstje moet goede zoekwoorden waar jij jouw video’s over kunt maken.

 1. Maak een of meerdere filmpjes per zoekwoord.
 2. Zorg ervoor dat je ten alle tijden het zoekwoord in de titel hebt staan.
 3. Schrijf er een pakkende omschrijving bij (max. 300 woorden), waar het zoekwoord ook in voorkomt.
 4. Zorg dat je een aantrekkelijke thumbnail hebt (afbeelding).
 5. Maak het filmpje niet te lang: maak de boodschap meteen helder.
 6. Vraag je kijkers je video te liken en er op te reageren.
 7. Deel je video ook op social media. 

Zo zorg je ervoor dat je je YouTube video goed optimaliseert zodat deze goed vindbaar is in zoekmachines.

Hoe krijg je meer subscribers op je YouTube kanaal?

pewdiepie geld verdienen met youtube

PewDiePie heeft meer dan 50 miljoen abonnees!

Het geheim van veel succesvolle Youtubers is dat zij perfect weten hoe ze abonnees aan zich weten te binden. Elke keer wanneer ze een nieuwe video online plaatsen krijgen de abonnees een melding en krijgen ze automatisch veel views.

Zorg er dan dus ook voor dat je er alles aan doet om subscribers te krijgen (niet op een spammerige manier natuurlijk). Zo zorg je voor een continue geldstroom.

 1. Subscribers krijg je door de kijker expliciet te vragen in je filmpje en beschrijving om zich te abonneren op jouw kanaal.
 2. Door creatief te zijn. Maak bijvoorbeeld zelf animaties of tutorials over je onderwerp. Varieer in wat je de mensen aanbiedt zodat je interessant blijft om naar te kijken.
 3. Zorg voor regelmaat, dat vinden mensen fijn. Zorg dat je op vaste tijdstippen nieuwe video’s plaatst, dan weet iedereen meteen wanneer ze je filmpje kunnen ontvangen. Geeft voor jezelf ook meer rust in je planning.
 4. Specialiseer je in een bepaald onderwerp, dan komen mensen bij je terug. Maak er een merk omheen: website en social media, waar je de videos ook op kunt delen.
 5. Kom zelf in beeld, blijf niet anoniem. Dat wekt meer vertrouwen op.
 6. Embed de video in je website: schrijf er een blog bij waarin je de video ook kunt laten zien.
 7. Deel de video met social media.
Hoeveel kun je verdienen met YouTube?

Er is geen maximaal bedrag dat je kunt verdienen met YouTube, het is afhankelijk van veel factoren: hoeveel geld je krijgt per advertentie klik is afhankelijk van hoe graag bedrijven willen adverteren in jouw video. Dat is weer afhankelijk van het onderwerp van je video. Zo hangt alles met elkaar samen en is het echt een kwestie van goed uitzoeken waar je video’s over wilt maken en op welke manier je dat het beste kunt doen.

De kans dat je vandaag een video maakt en morgen miljoenen views hebt is in ieder geval niet heel groot.

Affiliate marketing om geld te verdienen met YouTube

Toch wil ik je niet ontmoedigen. Er is namelijk ook nog een andere manier om geld te verdienen met YouTube. Ik wil je graag welkom heten in de wondere wereld van affiliate marketing.

geld verdienen met youtube affiliate marketing

YouTube + Affiliate Marketing = Moneys

Met affiliate marketing verdien je geld voor het promoten van diensten of producten voor bedrijven. Je kunt jezelf eenvoudig aanmelden bij affiliate netwerken. Zo’n netwerk is een verzameling van verschillende affiliate programma’s. Het contact met adverteerders, het uitbetalen en promotiemateriaal wordt allemaal geregeld door het netwerk. Kijk eens op de volgende websites: Daisycon of PayPro.

Affiliate marketing in YouTube videos

Wat je veel ziet is dat vloggers een bepaald product of service aanprijzen. Zij koppelen hun naam aan een bedrijf tegen betaling.

Ga jij dit ook doen dan heb je verschillende opties:

Optie 1 affiliate marketing in YouTube videos
 1. Je maakt een vlog over je week en daarin promoot je een product. Laten we voor het gemak nagellak nemen.
 2. Maak hier een mini-reclame van die je aan het einde van je filmpje plaatst zodat je kijker niet vooruitspoelt.
 3. Motiveer mensen om naar de website van het product te gaan door een goed woordje te doen.
 4. Zet dan de affiliate link naar het product of de dienst bovenaan in de omschrijving neer samen met een call-to-action: Wil jij ook zulke mooie nagels? Klik dan hier!

Tracking software houdt bij hoeveel bezoekers op je affiliate link klikken en je krijgt dan vaak uitbetaald per verkoop of per klik.

Probeer de kijker niet zomaar wat te verkopen. Zorg dat je zelf ook achter het product staat. Alleen dan bouw je vertrouwen op en blijven mensen je video’s kijken.

Optie 2 affiliate marketing in YouTube videos
google en youtube geld verdienen

Google en YouTube zijn vriendjes.

Een andere optie is een video maken waarin je mensen hulp biedt.

YouTube wordt vaak voor dezelfde doeleinden gebruikt als Google.

Informatie verkrijgen: je wilt bijvoorbeeld weten hoe een bepaald product werkt, of welk merk het beste is. Mensen willen graag weten wat andere mensen van een product vinden, voordat ze het gaan kopen. Je kunt dus een video review maken over een bepaald product of dienst, waaronder je de affiliate link plaatst. Hier geldt opnieuw: vertel mensen geen onzin. Zorg ervoor dat je zelf achter het product staat en laat zien dat je er veel vanaf weet, dat wekt vertrouwen op.

Oplossingen voor een probleem zoeken: Ik weet het nog als de dag van gisteren. Vorig jaar november liet ik mijn gloednieuwe iPhone in de wc vallen (ja, dat was niet slim). Het eerste wat ik toen deed is op internet opzoeken wat ik moest doen. YouTube bood een filmpje aan met welke stappen ik nu het beste kon zetten, en mede daardoor (deels geluk en liefde) heeft mijn telefoon het overleefd.

Hoe kwam ik zo snel bij dit filmpje terecht? Dit komt doordat in je google zoekresultaten ook YouTube video’s verschijnen die je zoekwoord bevatten. Wil je dit ook? Zorg er dan voor dat je je video goed optimaliseert zoals ik eerder al aangaf.

“Mensen willen een kant en klare oplossing. Ze willen dat iemand precies uitlegt hoe ze iets moeten doen”

Wanneer je weet naar welke video’s mensen zoeken en waarom, dan heb je een goede kans om geld te verdienen met affiliate marketing.

Zorg er eerst voor dat je weet in welke niche je wilt gaan zitten. Door het programma Heel Holland Bakt is menig mens zich bezig gaan houden met taarten maken. Jouw video over het maken van een appeltaart kan iemand uit de brand helpen, doordat je inspeelt op een probleem (ik weet niet hoe ik een appeltaart bak) en een oplossing biedt (laten zien hoe je een appeltaart bakt). Begrijp je het principe?

“Jouw YouTube video maakt dan het leven van mensen beter”

In het laatste gedeelte van je video promoot je een boek met de beste taart-recepten door middel van affiliate marketing. De link plaats je dan onder je video in de beschrijving: Wil jij de lekkerste taartrecepten? Klik dan hier!

Op deze manier kun je mooi wat bijverdienen.

Zo, volgens mij heb ik je nu heel wat handvatten gegeven om geld te verdienen met YouTube.

Geld verdienen met youtube is zeker mogelijk maar zal vooral in het begin geen grote inkomstenbron zijn. Geluk en creativiteit maakt veel mogelijk. Het is met name belangrijk dat je het leuk vindt om te doen. Verdien je er een leuk bedrag mee dan is dat heel mooi meegenomen.

Heb je zelf ook nog tips of vragen? Laat vooral een reactie achter!