Hoe Kun Je Geld Verdienen Met Vloggen? 25 Tips Voor Jouw Kanaal
18 January 2017
geld verdienen met vloggen

Vertel jij graag in een filmpje aan mensen hoe je dag was of wat je passie is? Ga vlogs maken en verdien er een extra zakcentje mee.

Maar wat is vloggen eigenlijk? Vloggen is een combinatie van bloggen en video’s maken. In een videoblog laat je zien wat je vandaag gedaan hebt, welke reis je gemaakt hebt, hoe je een kippenhok maakt of hoe je je eigen haren knipt. Deze vlogs deel je met mensen door ze bijvoorbeeld op YouTube te plaatsen.

Bekende Nederlandse vloggers zijn Enzo Knol, Mascha Feoktistova van Beautygloss en Jordi van den Bussche van Kwebbelkop.

Check bijvoorbeeld ook de vlog van de mannen van Stuk Tv!

Maak jij vlogs of wil je deze gaan maken? Ik leg je uit hoe je hier ook geld mee kunt verdienen.

Waarom wil je geld verdienen met vloggen?

Enkel de motivatie hebben om geld te verdienen is hier niet voldoende. Heb je een vlotte babbel en vind je het niet erg om in het middelpunt van de belangstelling te staan en mensen een kijkje in je leven te bieden, dan is vloggen wellicht iets voor jou. Vloggen is namelijk een hele goede manier om mensen te vertellen over jouw passie of over je eigen leven. Blijf je liever uit de buurt van camera’s dan is vloggen waarschijnlijk niets voor jou.

Vloggen is een levensstijl

Hier bedoel ik mee dat je het daadwerkelijk leuk moet vinden om jezelf te filmen en deze video’s te editen. Dit kost namelijk veel tijd en zal je dagelijkse bezigheid zijn als je een succesvol vlogger wilt worden. Deze dedication is belangrijk en daarom slagen maar een aantal mensen erin om flink veel geld te verdienen met vloggen.

Het aantal moneys dat je krijgt is namelijk sterk afhankelijk van het aantal viewers en volgers dat je hebt. Meer viewers en volgers krijgen kost tijd. In het begin ga je dus ook nog niet veel verdienen met je vlogs. Het is daarom verstandig om vooral in het begin van je vloggersavontuur nog een andere baan erbij te hebben.

“Worden je vlogs goed bekeken (denk aan duizenden views) en heb je veel volgers (denk aan duizenden volgers) dan kun je ook geld verdienen met vloggen”

Hoe word je een succesvolle vlogger in 4 stappen

Klaar om vlogger te worden? Leuk!!

Stap 1: maak een YouTube kanaal
 1. Geef je kanaal een leuke en makkelijke naam die mensen onthouden.
 2. Zorg ervoor dat je het ‘about’ veld invult zodat mensen weten waarover je vlogt.
 3. Voeg een profielfoto van jezelf toe en maak een leuke banner.
 4. Kijk af bij de bekende vloggers hoe zij hun pagina hebben vormgegeven en maak jouw kanaal net zo awesome.
Stap 2: kies je onderwerp om over te vloggen
 1. Bedenk waarover je wilt gaan vloggen. Onderwerpen kunnen heel uiteenlopend zijn. Populaire vlogonderwerpen zijn: mode, beauty, games, reizen en stunts.
 2. Kijk naar andere bekende vloggers als NikkieTutorials en doe inspiratie op.
 3. Kijk rond op YouTube en zoek op of jouw onderwerp populair is en hoe andere vloggers je passie benaderen. Zet voor jezelf op een rijtje wat jij beter kunt doen en wat jouw unieke sellingpoint is. Blijf dicht bij jezelf en ontdek je eigen stijl. Op deze manier zijn mensen sneller geneigd om je te gaan volgen. Laat je ze lachen? Leg je ze iets uit wat ze handig vinden? Maak je hun leven beter? Dan gaan ze je volgen.

“Bedenk je wel dat je geen na-aper wilt zijn. Dat is niet cool”

Stap 3: tijd om te gaan vloggen
 1.  Wanneer je een goede camera op je telefoon hebt, dan kun je deze gebruiken om vlogs te maken.
 2. geld verdienen met vloggen Met gratis programma’s als iMovie of Windows Live Movie Maker kun je de vlogs gaan editen.
 3. Heb je een groter budget of al veel volgers dan kun je gaan investeren in betere materialen om je video’s te maken of te bewerken.
 4. Vervolgens plaats je je vlog op YouTube.
 5. Geef de video een duidelijke titel met het onderwerp waarop je gevonden wilt worden en schrijf er een duidelijke beschrijving bij.
 6. Vergeet je vlog ook niet op je andere social media kanalen te delen.
Stap 4: krijg meer volgers

“Volgers en geld komen niet zomaar uit de lucht vallen. Vloggen betekent doorzettingsvermogen”

 1. Door continu nieuwe video’s te plaatsen word je steeds bekender. Deze continuïteit is erg belangrijk voor je volgers. Heb je een dagje geen zin in vloggen dan raad ik je aan toch een vlog te plaatsen.
 2. Plaats de video’s op vaste tijdstippen en dagen, dan weet je volger precies waar hij aan toe is.
 3. Vraag je kijkers op het einde van je vlog ook om je te gaan volgen. Communiceer met ze. Leg ze de benefits uit van je vlog. Hoe inspireer jij mensen met je vlogs? Wat kun je ze leren? Hoe wordt hun leven er beter van? Vraag ze daarna om op het knopje abonneren te klikken.

Lees vooral ook mijn bericht over geld verdienen met YouTube voor meer tips >>>

Hebben je vlogs meer dan duizend unieke viewers? Dan kun je er geld mee gaan verdienen.

Geld verdienen met Google Adsense als vlogger

alpro kwebbelkop geld verdienen met vloggen

reclame van Alpro voor een vlog van Kwebbelkop

Geld verdienen met vloggen doe je door bij de instellingen op je YouTube kanaal aan te geven dat je inkomsten wilt genereren uit advertenties in je video’s. Om hier ook daadwerkelijk voor uitbetaald te krijgen, maak je een Google AdSense account aan die je koppelt aan je YouTube account. Zo geef je Google toestemming om advertenties te laten zien zodra mensen je video gaan afspelen op YouTube.

Je ontvangt een vergoeding per 1000 views. Deze vergoeding ligt ongeveer tussen de €0,30 en €5,-. Google kan je ook betalen als de kijker op de advertentie klikt en/of vervolgens iets koopt of download. De advertentie kan zowel in je video staan of in de banner of sidebar van je kanaal.

Let op: zelf op de advertenties klikken bij je video mag niet. Ook mag je je volgers niet aansporen om er op te klikken. Google kan hier heel streng in zijn en je voor eeuwig bannen op Google Adsense.

Geld verdienen met affiliatie marketing als vlogger

Affiliate marketing houdt in dat je een vergoeding krijgt voor het promoten van producten of diensten voor bedrijven. Door je aan te melden bij een affiliate netwerk krijg je toegang tot affiliate links (Daisycon bijvoorbeeld). Zo’n netwerk fungeert als tussenpersoon en regelt dat je ook daadwerkelijk uitbetaald krijgt als er mensen op je link klikken.

Deze links plaats je bij je vlog in de vorm van een call to action. Voorbeeld: je bent aan het vloggen over je dag en je hebt echt super gave nieuwe schoenen. Je kunt zeggen waar ze vandaan komen en zo kunnen volgers gaan klikken op je affiliate link die in je omschrijving staat: Vind jij mijn schoenen ook zo tof? Koop ze hier!

Belangrijk is dat je zelf ook achter het product staat en dat je de kijker niet wilt misleiden voor een paar euro. Wees oprecht. Doe dit niet in elke vlog die je plaatst, zo verlies je volgers.

Geld verdienen met sponsors als vlogger

Je kunt ook een sponsordeal sluiten met een bedrijf. In dit geval ga je bepaalde producten of diensten van een bedrijf promoten in je vlog. Je spreekt met de sponsor af dat je bijvoorbeeld een vergoeding krijgt voor elke duizend unieke views. Je noemt in je vlog de naam van het bedrijf en het product, of je laat het product zien (product placement). Of je maakt een review over het product waarbij je mensen aanraadt het te kopen.

Sponsors kunnen jou gaan benaderen als je een groot bereik hebt of je kunt ze zelf gaan benaderen. Houd er rekening mee dat elke keer wanneer je een affiliate link of gesponsorde video plaatst je ook volgers kunt verliezen. Niet iedereen is hier van gediend namelijk. Daarom is het belangrijk dat je dit niet al te vaak doet. Zorg ervoor dat je altijd transparant bent naar je volger. Zeg het wanneer je geld krijgt voor een bepaalde post en zorg ervoor dat je er volledig achter staat.

Geld verdienen met eigen producten/merchandising als vlogger

enzo knol merchandising

De T-shirts van Enzo Knol

Eigen producten verkopen is ook altijd een optie. Heb je veel volgers, dan vinden zij het wellicht leuk om bijvoorbeeld een T-shirt van je te hebben of een koffiemok. Met de print-on-demand mogelijkheden van tegenwoordig is het niet moeilijk en niet duur om je eigen merchandising te laten maken. Draag je eigen spullen in een vlog en vertel mensen dat ze een T-shirt van je kunnen kopen en dat ze daardoor je video’s supporten en onderdeel worden van een community. Op deze manier kun je ook aan je eigen merchandising wat verdienen.

Naast merchandising kan het natuurlijk ook zo zijn dat je via je eigen website een bepaald product of dienst aanbiedt. Ook deze kun je natuurlijk in je vlog promoten. Ook hier geldt dat je je volgers niet wilt spammen. Niet elke vlog hoeft in het teken te staan van je eigen producten.

Heb je zelf ook nog tips voor geld verdienen met vloggen? Laat het me weten in een reactie.