Hoe Kun Je Geld Verdienen Met Instagram: 25 Tips Voor Jouw Account
geld verdienen met instagram

Vind jij het leuk om je foto’s te delen met de rest van de wereld? Wil je daar een extra zakcentje mee gaan verdienen? Maak dan een Instagram account aan.

geld verdienen met instagram

Jep, ook ik heb Instagram

Met Instagram kun je eenvoudig de mooiste foto’s maken en deze vervolgens delen met de rest van de wereld via je Instagram account. Wereldwijd heeft Instagram maandelijks 600 miljoen actieve gebruikers, waarvan 300 miljoen dagelijkse gebruikers. Best wel veel he?

In principe kan je iedereen met een Instagram account volgen en iedereen kan ook jou gaan volgen. Dit geldt ook voor likes en reacties plaatsen. Door deze volgers, likes en reacties kun je uiteindelijk geld gaan verdienen.

Denk jij dat enkel bekende personen veel volgers en likes krijgen op Instagram? Je hebt het mis! Weet jij de juiste spelregels dan kan ook jij een goedlopend account creëren. Ik ga je vertellen hoe.

Waarom wil je geld verdienen met Instagram?

geld verdienen met instagram

Ik en puppy Nola

Geld verdienen met Instagram is iets voor jou als je het leuk vindt om dagelijks de mooiste foto’s te maken en te bewerken en deze online te delen. Dagelijks? Jep! Consistancy is key op Instagram.

Zorg er ook voor dat je zo nu en dan zelf in beeld komt op je Instagram feed en niet enkel foto’s hebt van bijvoorbeeld je huisdier. Door zelf in beeld te komen kan diegene die je foto bekijkt zich veel beter aan je binden. Zet jezelf dus ook in de spotlight.

Is je voornaamste doel om geld te gaan verdienen met je account, bedenk je dan dat Instagram een dagelijkse bezigheid is en dat je geen camera-angst wilt hebben. Ook kan het even duren voordat je een goede Instagram achterban hebt opgebouwd. Verwacht niet van de een op de andere dag heel veel geld te verdienen.

Ga je dus vooral niet focussen op geld verdienen met Instagram als je fotograferen en online zichtbaarheid helemaal niet leuk vindt.

Hoe krijg je veel volgers, likes en reacties op Instagram?

Maar hoe krijg je dan veel volgers, likes en reacties zodat je daadwerkelijk geld kunt verdienen met Instagram? Instagram staat tegenwoordig vol met gave accounts. Om daar tussenuit te springen moet je ervoor zorgen dat je opvalt met jouw account.

Kies je eigen Instagram niche

Om op te vallen kies je je eigen niche.

geld verdienen met instagram

Jep, mijn laptop op een gave locatie in Lissabon

Voorbeeld: zie jij als digital nomad veel van de wereld en maak je tijdens je reizen de mooiste foto’s? Probeer dan echt je eigen stempel te drukken op deze afbeeldingen. Word bekend om het feit dat je je laptop op de meest waanzinnige locaties op de foto zet, plaats enkel reisfoto’s met een bepaalde filter, maak enkel selfies met dieren die je in het buitenland tegenkomt, of plaats foto’s van de lokale bevolking

Er zijn tal van mogelijkheden. Kies dus een thema binnen je onderwerp en laat duidelijk je eigen stijl zien. Gebruik bijvoorbeeld dezelfde filter voor elke foto voor een mooie eenheid. Hoewel Instagram mooie eigen filters heeft, kun je ook gebruik maken van andere apps zoals VSCO Cam.

Het is belangrijk dat je goed over je niche nadenkt en dat je weet wat je post. Zo weten volgers waar ze aan toe zijn en wat ze kunnen verwachten van je account.

Zorg er ook voor dat je je eigen thema leuk vindt. Je wilt niet dagelijks bezig zijn met het fotograferen van dingen waar je eigenlijk helemaal niet blij van wordt.

Uit onderzoek is gebleken dat een Instagram account gefocust op 1 thema, over het algemeen sneller en meer volgers en likes krijgt. Weet je niet zeker wat je niche wordt of heb je meerdere thema’s waarvan jij denkt dat ze het goed kunnen doen op Instagram? Je kunt natuurlijk meerdere accounts aanmaken: een persoonlijk account, een waarop je je dierenselfies plaatst en eentje met je prachtige-laptop-locatie foto’s.

Populaire onderwerpen zijn mode, food, sporten en een gezonde levensstijl.

Houd rekening met het algoritme van Instagram

Ik herhaal het hier nogmaals: consistancy is key op Instagram. Vooral in het begin, als je druk bezig bent met het opbouwen van een trouwe achterban, dan is het belangrijk dat je dagelijks iets online zet. Plan bijvoorbeeld 1 dag in de week in waarop je al je foto’s schiet. Plannen is belangrijk. Zo kun je gestructureerd werken en heb je meer rust in je hoofd omdat je dan niet dagelijks een foto hoeft te maken en te bewerken voor Instagram.

Afgelopen jaar introduceerde Instagram een nieuw algoritme waardoor posts niet chronologisch meer in tijdlijnen verschijnen en het dus kan zijn dat je volgers niet al je berichten meer zien. Zij zien namelijk de berichten in hun tijdlijn van de accounts waar ze de meeste interactie mee hebben. Om toch gezien te worden en op te vallen bij je volgers is het het beste om drie keer per dag met een paar uur er tussen, iets nieuws op Instagram te plaatsen. Haal je de 3x per dag niet, zorg er dan voor dat je minimaal 1x per dag iets plaatst, haal je de 3x per dag wel, zorg er dan voor dat je niet veel meer gaat plaatsen.

Was het voor de verandering van het algoritme vooral belangrijk dat je heel veel volgers had om geld te verdienen, nu zijn de reacties en likes veel belangrijker geworden. Je hebt nu veel meer aan een account met een paar duizend volgers waar de engagement hoog ligt, dan aan een account met 10.000 volgers en nul engagement. Ga dus vooral geen geld steken in het kopen van volgers maar besteed tijd aan het socializen met je volgers.

Creëer een band met je Instagram volgers

Socialize op Instagram. Het is natuurlijk niet voor niks een social network.

Ga accounts volgen die jou inspireren of die dezelfde onderwerpen behandelen. Plaats reacties of vragen onder de posts om je zichtbaarheid te vergroten.

“Doe dit niet 20x per dag. Je wilt dat andere accounts je terug gaan volgen en niet gaan negeren omdat je irritant bent”

Reageer ook op de reacties die mensen onder je eigen posts plaatsen. Dat vinden mensen leuk.

Zorg voor interactie, door bijvoorbeeld in de post een vraag te stellen of een leuk verhaaltje te vertellen. Je kunt namelijk een stukje tekst schrijven in het onderschrift van je afbeelding. Vertel je volgers bijvoorbeeld waarom je deze foto gemaakt hebt, waar deze gemaakt is of vertel ze een anekdote die bij de afbeelding past. Betrek je volgers bij je post. Zo verhoog je de interactie (likes, reacties) en verschijn je sneller in de tijdlijn van je volgers.

Gebruik tags en hashtags op Instagram

Maak gebruik van tags en hashtags. Tag bijvoorbeeld accounts in je afbeelding die dezelfde doelgroep hebben. Of tag een bedrijf waarvan jij de kleding draagt. Of gebruik de geotag als je op een bepaalde locatie bent.

Ja, oké, veel hashtags onder een bericht is misschien wel niet zo cool of mooi, maar mensen zoeken echt op hashtags en komen dan bij jou terecht. Gebruik wel enkel hashtags die daadwerkelijk bij je afbeelding passen. #mooieschoenen onder een afbeelding van een boterham, dat klopt natuurlijk niet. Je kunt apps als TagsForLikes of Hashtagify gebruiken om te kijken welke hashtags populair zijn voor je afbeelding.

Kijk ook naar welke hashtags je concurrent gebruikt of welke de bedrijven gebruiken waarmee je wilt samen gaan werken. Gebruik dezelfde hashtags zodat je ook bij deze accounts in het vizier komt en dus meer zichtbaarheid krijgt.

Kortom:

Poeh, das veel informatie. Ik zet even wat voor je op een rijtje:

  1. Vind je niche
  2. Houd je aan je thema, zodat je een mooi geheel creëert
  3. Post dagelijks
  4. Post met je volgers in je achterhoofd
  5. Plaats ook je eigen gezicht op je account, dat maakt het makkelijker voor mensen om zich aan je te binden
  6. Kwaliteit van de foto’s is enorm belangrijk. Mensen willen mooie foto’s zien
  7. Gebruik tags en hashtags
  8. Socialize

Hoe verdien je geld met sponsors op Instagram

geld verdienen instagram

&stijl heeft in de bio een emailadres staan zodat je makkelijk contact op kunt nemen

Heb je een leuk account gecreëerd en gaat het goed met het aantal volgers, likes en reacties? Dan kun je nu geld gaan verdienen.

Benaderd worden door bedrijven

Bedrijven kunnen je namelijk gaan benaderen om voor hen bepaalde producten en diensten te gaan promoten. Jij kunt ook zelf deze bedrijven gaan benaderen. Hoeveel volgers, likes en reacties op je berichten je daarvoor nodig hebt is afhankelijk van verschillende factoren. Denk aan het onderwerp van je account of aan het aantal likes in vergelijking met het aantal volgers dat je hebt. Ga er wel vanuit dat een paar duizend volgers wel helpt om makkelijker een sponsordeal te sluiten.

Zorg ervoor dat bedrijven je kunnen benaderen voor een deal. Instagram geeft je de ruimte om in je profiel (bio) iets over jezelf of over je account te vertellen. Dit is ook de enige mogelijkheid die Instagram je biedt om te verwijzen naar een website als je deze een hebt. Vergeet hier dus niet je contactgegevens neer te zetten.

Word je benaderd dan kun je zowel een vergoeding in de vorm van geld of goederen verwachten. Hoe meer volgers, likes en reacties je hebt, des te vaker je geld als vergoeding kunt krijgen en je ook hogere bedragen kunt vragen.

Zelf bedrijven benaderen

Word je maar niet benaderd door bedrijven, maar heb je wel een trouwe achterban op Instagram, dan kun je er altijd voor kiezen om zelf contact op te nemen met bedrijven. Bedenk je wel dat het belangrijk is dat het bedrijf daadwerkelijk past bij jouw account en volgers, anders zal de interactie met je gesponsorde post laag zijn. Zorg er ook altijd voor dat je kunt bewijzen dat je volgers vaak je posts liken of er op reageren. Je kunt een bedrijf bijvoorbeeld voorstellen om hun product te promoten in ruil voor €0,25 per like en €1,- per reactie. Er zijn niet echt regels omtrent de bedragen die je ervoor kunt vragen. Het is allemaal afhankelijk van je aantal volgers, likes en reacties. Onderhandel!

Zorg ervoor dat niet elk bericht dat je plaatst, gesponsord is. En zorg ervoor dat je ook achter je gesponsorde bericht staat. Je wilt je volgers geen onzin vertellen of slechte producten aansmeren. Doe je dit wel dan kan dit ten koste gaan van je aantal volgers en likes. Houd dus altijd je volgers in je achterhoofd als je een sponsor-deal gaat sluiten. Wees daarnaast ook transparant en zeg het wanneer een bericht gesponsord is.

Hoe verdien je geld met je Instagram foto’s?

Maak je de meest prachtige foto’s van een goede kwaliteit? Deze kun je ook verkopen op stock foto websites. Je foto’s kunnen dan gebruikt worden door bedrijven bijvoorbeeld. Neem eens een kijkje op websites als Twenty20, Mobile Prints of Foab voor de mogelijkheden.

Hoe verdien je geld met affiliate marketing op Instagram?

Met affiliate marketing krijg je een vergoeding voor het promoten van producten of diensten voor bedrijven. Door je aan te melden bij een affiliate netwerk krijg je toegang tot affiliate links (TradetrackerDaisycon). Een affiliate netwerk is als het ware een tussenpersoon en zorgt ervoor dat je uitbetaald krijgt als iemand op je link klikt. Deze link plaats je in je bio op Instagram. Ik raad je aan om de Bitly te gebruiken om van de link een verkorte URL te maken, zodat je link er niet spammy uit ziet.

Voorbeeld: je heb een Instagram account over yoga. Je kunt dan een foto plaatsen met een yogamat die jij gebruikt en waar je super tevreden over bent. In de omschrijving beschrijf je de voordelen van deze mat en zeg je dat de link om deze te kopen in je bio staat. De affiliate link plaats je in je bio, waar mensen op kunnen klikken. Je krijgt dan een vergoeding voor iedereen die via je link een yogamat koopt.

Belangrijk is dat je niet continu affiliate links plaatst omdat je volgers dit niet leuk vinden. Plaats ook alleen een affiliate link als je zelf helemaal achter het product staat. Je wilt je trouwe volger niet iets verkopen, wat je zelf ook niet zou kopen. Dan raak je gegarandeerd volgers kwijt. Als je meer wilt weten over affiliate marketing, raden wij de affiliate marketing revolutie aan.

Hoe verdien je geld met je website, producten of diensten op Instagram?

geld verdienen instagram

PassionPlanner heeft in de bio een link naar de webshop staan

Heb je een goedlopend Instagram account dan kun je er ook voor kiezen om je eigen producten op de markt te brengen of om een blog te koppelen aan je Instagram account. Een eigen website kun je namelijk ook promoten via Instagram.

Voorbeeld 1: je hebt een Instagram account over science fiction boeken. Op je website kun je een blog publiceren over je favoriete boeken. Dan plaats je op Instagram een afbeelding van jezelf waarop je een boek aan het lezen bent. Bij de omschrijving zeg je dat je een lijstje hebt gemaakt van je lievelingsboeken en dat je dit graag wilt delen met je volgers. Vertel ze dat ze op je link in je bio kunnen klikken om je blog te lezen. Op deze manier komen ze op je website terecht. In het artikel op je website kun je bijvoorbeeld affiliate links hebben zitten waar mensen op kunnen klikken, waardoor jij geld verdient.

Voorbeeld 2: je bent personal trainer en je hebt een Instagram account over fitness. Je plaatst een foto van je sixpack met daaronder de tekst: wil jij ook een sixpack? Ik kan je helpen met mijn trainingsschema. Klik op de link in mijn bio om een afspraak te maken/voor de videotraining (net wat je wilt).

Je kunt je volgers dus vragen om op de link in je bio te klikken om een bepaald artikel te lezen, om jouw product/dienst te kopen of om zich in te schrijven voor je nieuwsbrief. Promoot niet keer op keer je eigen producten of website. Je volgers willen daar niet mee dood gegooid worden, geloof me.

Een goed lopend Instagram account creëren om geld mee te verdienen kost tijd en energie, maar het is dus zeker niet onmogelijk.

Heb jij nog meer tips voor geld verdienen met Instagram? Laat het me weten in een reactie. Ook als je vragen en of opmerkingen hebt, stel ze gerust!