Geld verdienen in het buitenland met aandelen
18 June 2021

Er is binnen de financiële wereld steeds meer sprake van een globaal netwerk waarbij personen ongeacht hun locatie aan kunnen deelnemen. Met het kopen en verkopen van aandelen is het zeker zo gesteld en biedt het de mogelijkheid om dus zelfs in het buitenland geld mee te verdienen. Het is wel belangrijk dat er daarbij wat zaken in orde zijn zodat er geen sprake is van oponthoud.

De registratie bij een broker moet de mogelijkheid wel toelaten

Omdat er in het buitenland vaak sprake is van andere wetgeving, is het van belang om voor het vertrek al in zee te gaan met een broker en zo ervan verzekerd te zijn dat in het buitenland online alle opdrachten gegeven kunnen worden. Geld verdienen op de aandelenmarkt vergt namelijk veel inzet en moeten de ontwikkelingen op de voet worden gevolgt. Met alles eenmaal in orde en door op de hoogte te zijn van wat er zich allemaal op de beurs afspeelt, mag er geen verschil zijn tussen het verdienen van geld in het buitenland of hier ter lande.

Wel rekening houden met de vermogensbelasting

In Nederland hoeft er geen aparte aandelenbelasting betaald te worden, maar valt alles onder de noemer van vermogensbelasting. Zelf bij een verblijf in het buitenland moet er dus aangifte worden gedaan bij de Belastingdienst en geldt dat ook voor de waarde van de aandelen. Bij winst zal er dus wel rekening mee gehouden moeten worden dat er nog belasting betaald dient te worden. Indien het verblijf permanent in het buitenland is, zal er gekeken moeten worden naar de belastingregelgeving daar. Om te zien welke mogelijkheden er allemaal voorhanden zijn op de aandelenmark, kan een kijkje genomen worden op aandelen.nl .