Hoe Kun Je Geld Verdienen Met Facebook: Meer Dan 25 Tips Voor Jouw Pagina
13 January 2017
geld verdienen met facebook

Wil jij ook geld verdienen met je passie voor auto’s, ananassen of miereneters? Waarom maak je geen Facebook pagina aan?

geld verdienen met facebook mark zuckerberg

Mark Zuckerberg op Facebook

Inspireer je mede-ananas-eters met een dagelijkse dosis recepten en de beste manieren om ze te schillen. Op deze manier ben je bezig met je passie, maak je het leven van andere mensen beter en kun je er zelf ook nog geld mee verdienen. GELD? Echt? Jep.

Mark Zuckerberg heeft het niet verkeerd voor mekaar. Sinds 2006 is Facebook een sociaal netwerk bedoeld voor iedereen. De afgelopen tien jaar heeft dit geresulteerd in meer dan 1,65 miljard actieve gebruikers. Onze Mark, een van de oprichters van Facebook, houdt hier een aardig zakcentje aan over. Hij is inmiddels multimiljardair. Niet verkeerd toch?

Ook jij kunt geld verdienen met Facebook. Misschien wel geen miljoenen, maar elke euro is mooi meegenomen toch? Ik leg je uit hoe je dit doet.

Geld verdienen met een Facebook pagina

De eerste manier die ik je ga uitleggen is geld verdienen met een pagina op Facebook. Nadat je gratis een Facebookprofiel hebt aangemaakt, kun je ook zelf een pagina gaan creëren (onder het driehoek knopje rechtsboven). Hier kom je voor verschillende keuzes te staan. Waar maak je een pagina voor aan? Voor een bedrijf, organisatie, bekend persoon, merk, goed doel? Maak je een pagina aan die uiteindelijk duizenden en duizenden likes krijgt, dan kun je deze verkopen aan een bedrijf met dezelfde doelgroep of je kunt bedrijven je laten betalen voor het delen van links, statusupdates en advertenties.

Hier komt wel een bepaalde onzekerheid om de hoek kijken…

Wanneer heb je een Facebook pagina in handen die populair wordt?
 1. Kies een origineel maar populair onderwerp. Het onderwerp ‘afvallen’ is ontzettend populair. Heb jij goede ervaringen met een speciale thee die je helpt bij het afvallen? Maak daar dan een pagina over. Het onderwerp is populair, het thema is origineel.
 2. Kies voor een recent onderwerp, bijvoorbeeld een bepaalde gebeurtenis.
 3. Kies voor humor. Grappige dierenplaatjes bijvoorbeeld. Mensen lachen graag.
 4. Kies voor een educatief onderwerp. Geld verdienen met Facebook bijvoorbeeld.
 5. Maak een fan-pagina aan voor die ene actrice die je stiekem best wel ziet zitten.

geld verdienen facebook afvallengeld verdienen facebook dierenplaatjesgeld verdienen facebookpagina ananas
35.413 likes                     80.588 likes                     46.963 likes

Een onderwerp en dan?
 1. Stel een aantrekkelijke profielfoto en omslagfoto in. Zorg ervoor dat deze het onderwerp van je pagina goed reflecteren. Zo weet je potentiële liker en volger precies waar je pagina over gaat.
 2. Vul de ‘about’ optie in. Je kunt hier ook doorlinken naar je eigen website als je er een hebt.
 3. Ga beginnen met het toevoegen van foto’s, het plaatsen van statusupdates en het delen van content over je onderwerp. Post geen plaatjes van konijnen als je pagina over auto’s gaat.
Hoe krijg ik meer likes op Facebook?
 1. Nodig je eigen contactpersonen uit om je pagina te liken.
 2. Stel je pagina voor in groepen en pagina’s met dezelfde onderwerpen.
 3. Als je mensen in deze groepen een vraag ziet stellen waar jij het antwoord op hebt of een bericht ziet plaatsen over je onderwerp en je denkt dat jouw pagina hun leven ook beter kan maken, stuur ze dan een persoonlijk bericht.
 4. Stel een advertentie op. Je kunt heel specifiek je eigen doelgroep targeten met Facebook advertenties. Het plaatsen van deze advertenties is niet gratis. Een leuk filmpje, afbeelding of statusupdate kan op deze manier, mits goed gedaan, veel likes opleveren.
 5. Heb geduld. Veel likes krijgen kost tijd en in zekere zin ook uithoudingsvermogen. Je kunt niet zomaar een aantal dagen niks posten.
 6. Blijf dus dagelijks content plaatsen. (Niet vaker dan 1x per dag, want je wilt je huidige volgers niet wegjagen).

Heeft je pagina heel veel likes en blijft dit aantal flink doorgroeien? Nu kun je overwegen om op zoek te gaan naar een koper. Bedrijven die dezelfde doelgroep hebben kunnen geïnteresseerd zijn. Je kunt bedrijven ook benaderen en vragen om een vergoeding in ruil voor het plaatsen van promotiemateriaal. In het beste geval gaan bedrijven jou benaderen.

Geld verdienen met Affiliate marketing op Facebook

Een andere optie voor geld verdienen met Facebook is affiliate marketing. Affiliate marketing is als het ware het promoten van producten en diensten door middel van affiliate links, in ruil voor een vergoeding. Een manier om toegang te krijgen tot deze affiliate links en promotiemateriaal is door je in te schrijven bij een affiliate netwerk (Daisycon bijvoorbeeld). Dit netwerk fungeert als een tussenpersoon. Zij regelen de links en het uitbetalen voor je met het desbetreffende bedrijf.

Waar het op neer komt is dat jij jouw volgers door middel van een bericht door stuurt naar de website van de adverteerder. Je kan een bedrag krijgen voor de verkoop of lead die hier uit voortkomt. Met lead bedoel ik dat iemand bijvoorbeeld zijn emailadres achterlaat.

“Ook hier geldt hoe meer likes je pagina heeft, des te groter je bereik is en je dus ook meer kans hebt op inkomsten met affiliate links”

Maar kan ik dit niet doen met mijn eigen Facebook profiel? Ja hoor, dat kan. Maar wil jij al je vrienden en familie lastig gaan vallen met producten die je promoot? Tenzij ze allemaal helemaal gek zijn van tuinieren en jij de nieuwste heggenschaar promoot, heb ik niks gezegd natuurlijk.

Facebook Advertenties en affiliate links

Om je inkomsten te vergroten kun je je berichten met affiliate links ook combineren met Facebook advertenties. Door een advertentie te maken van je bericht, kun je precies aangegeven wie je bericht wel en niet te zien krijgt. Zij komen via de advertentie op jouw pagina en klikken dan door naar de desbetreffende website van de adverteerder. Dit kan je zowel verkopen, leads en nieuwe likes opleveren.

Let op: het adverteren op Facebook is niet gratis. Bedenk je van te voren hoe veel geld je in de advertentie wilt steken. Je betaalt voor elke persoon die op je link klikt, maar dat wil niet zeggen dat hier een verkoop of lead uit voortkomt.

Voorbeeld: 50 mensen klikken op je advertentie. Dit kost je €0,1 cent per click = €5,-. Van deze mensen kopen 7 mensen het product waar je bijvoorbeeld een commissie van €5,- op krijgt. 7×5=35-5= €30,-. Je hebt in dit geval €5,- uitgegeven en €30,- verdiend.

Tips voor het plaatsen van affiliate links op je pagina
  1. Zorg ervoor dat je veel likes en dus een groot bereik hebt op Facebook.
  2. Val je volger niet lastig met producten waar ze niets aan hebben. Zorg ervoor dat het product of de dienst past bij het onderwerp van je pagina.
  3. Zorg ervoor dat je zelf ook achter het product staat. Je wilt het vertrouwen van je volgers niet schenden.
  4. Bespreek een persoonlijke ervaring die je hebt met het product of geef testimonials van anderen weer ter ondersteuning van je affiliate link.
  5. Kijk bij je pagina statistieken en kijk wanneer je meeste volgers online zijn, zodat je de tijd waarop je de post plaatst daar op aan kunt passen.
  6. Wees transparant en vertel het wanneer je bericht een affiliate link bevat. Mensen waarderen je eerlijkheid en omdat je als het goed is een bepaalde band met ze op hebt gebouwd, zijn ze eerder geneigd om een product te kopen.

“Verspreid niet alleen maar berichten met affiliate links op je pagina. De mensen die je pagina geliked hebben, kunnen deze ook weer onliken”

Plaats dagelijks 1 post waaronder 1x in de week een met een affiliate link. Wat zeg je dan in de rest van je posts?

 1. Wees waardevol. Plaats bijvoorbeeld video’s waarin je je passie uitlegt en goede tips geeft.
 2. Durf zelf ook te verschijnen op je pagina door middel van een video of foto. Zo kun je de mensen beter aan je binden.
 3. Heb interactie met je volgers. Stel ze een vraag. Pagina voor tuinieren: ‘Het was dit weekend zulk mooi weer! Hebben jullie ook lekker in de tuin gewerkt?’

Geld verdienen met je eigen producten en diensten op Facebook

Je kunt door middel van Facebook ook meer bezoekers naar je eigen website krijgen. Daar kunnen bezoekers je eigen product of dienst kopen of door klikken op andere affiliate links bijvoorbeeld.

geld verdienen met facebook nieuwsbrief

Chantal Janssen vraagt om emailadressen in ruil voor de laatste informatie over haar nieuwe platform &C

Verkoop je eigen producten of diensten? Maak dan ook een bedrijven- of productpagina aan op Facebook. Volg bovenstaande tips om meer likes te krijgen.

 1. Je kunt ook voor je eigen producten een Facebook Advertentie opzetten en meer gaan verkopen.
 2. Vergroot je website bezoekers en nieuwsbrief inschrijvingen door mensen expliciet te vragen om verder te klikken. Bijvoorbeeld door middel van een leuke blog die je geschreven hebt en een aantrekkelijke afbeelding die je er bij geplaatst hebt. Of organiseer een winactie of geef een ebook die je gemaakt hebt gratis weg. Geef benefits en vertel waarom jij het leven van mensen beter kunt maken.
 3. Heb je ze zo ver gekregen om te door te klikken naar je website? Zorg voor een duidelijke en gebruiksvriendelijke website. Zorg voor een duidelijke call-to-action, zodat de bezoeker weet wat zijn volgende stap gaat zijn. Stuur je bezoeker naar je landingpage in plaats van je homepage als je een verkoop wilt sluiten. Zorg dat er altijd een mogelijkheid is om in te schrijven voor een nieuwsbrief. En zorg ervoor dat je contactgegevens en betaalgegevens duidelijk zijn.

Heb je zelf ook tips om geld te verdienen met Facebook? Laat het me weten in een bericht.