Fitness voor mensen die thuis werken
2 May 2022
Afbeelding2

Er is geen twijfel over dat thuiswerken veel voordelen heeft – je kunt tijdens de lunch je boodschappen doen, je hoeft je geen zorgen te maken over het uittrekken van je pyjama, en je kunt over het algemeen je eigen schema bepalen. Maar een groot nadeel van thuiswerken is dat het moeilijk kan zijn om lichamelijk actief te blijven als je niet in een kantooromgeving bent. Hier zijn wat tips om fit te blijven als je thuis werkt.

Waarom het belangrijk is om lichamelijk actief te blijven als je thuis werkt

Thuiswerken heeft veel voordelen, waaronder meer tijd met familie en vrienden, de vrijheid om je eigen schema te bepalen, en de flexibiliteit om extra taken of projecten op je te nemen als dat nodig is. Een van de belangrijkste uitdagingen van thuiswerken is echter om lichamelijk actief te blijven. Het kan verleidelijk zijn om de hele dag achter je computer geparkeerd te blijven zitten zonder op te staan voor pauzes of lichaamsbeweging, maar sedentair blijven kan een negatief effect hebben op zowel je lichamelijke als je geestelijke gezondheid.

Het goede nieuws is dat er veel gemakkelijke manieren zijn om actief te blijven, ook als je thuis werkt. Je kunt bijvoorbeeld gedurende de dag regelmatig pauzes nemen om een blokje om te lopen of een paar keer naar boven en beneden te gaan. Je kunt ook kleine oefeningen zoals rekken en strekken in je dag inbouwen, als onderdeel van je ochtendroutine of elke avond voor het slapen gaan. Door je in te zetten om lichamelijk actief te blijven terwijl je thuis werkt, kun je genieten van alle voordelen van deze levensstijl en tegelijk van een betere algemene gezondheid en welzijn.

Hoe maak je tijd voor fitness als je een druk werkschema hebt

Als je fit en gezond wilt blijven, maar moeite hebt om de tijd te vinden in je drukke werkschema, zijn er een paar strategieën die je kunt gebruiken om het beste te maken van je beperkte vrije tijd. Eén sleutel is om slim om te gaan met de manier waarop je je dag indeelt. Bijvoorbeeld, in plaats van je lunchpauze op een typisch tijdstip te nemen, overweeg je die te verschuiven naar een uur dat gewoonlijk minder druk is. Bekijk body-changing.nl voor meer tips en technieken.

Op die manier kun je tussen de middag wat lichaamsbeweging inpassen, of het nu een snelle wandeling is of een snelle workout thuis met behulp van online fitness video’s. Je kunt ook overwegen om in de loop van de dag een paar kortere trainingen in te passen in plaats van te proberen al je activiteit in één middagdeel te proppen. Aan het eind van de dag helpt het geven van prioriteit aan je gezondheid je om je leven ten volle te leven en al je doelen te bereiken. Dus maak van fitness vandaag een prioriteit en pluk er morgen de vruchten van!