Ethereum koers verwachting
23 December 2020

Ethereum is enorm verschillend van andere cryptocurrencies zoals Bitcoin, Litecoin, of zelfs Ripple. Ether is een blokketenprotocol voor slimme contracten, en Ether, ook wel ETH genoemd, is de inheemse cryptocurrency die de kracht van de blokketen van het Etherischuim vormt.

Ethereum draait slimme contracten op wat het de Ethereum Virtual Machine noemt, die in wezen een supercomputer is die op de blokketen is gebouwd. Door zijn unieke structuur en het feit dat het de eerste in zijn soort is, kunnen de prijsvoorspellingen van het ethereum extreem hoog zijn, met zoveel investeerders en industrie-experts die geloven in de groei van het ethereum op de lange termijn.

De verwachte groei van het ethereum als netwerk is ook hoog, aangezien de blokketen niet alleen wordt gebruikt voor slimme contracten en transacties, maar de eigenlijke crypto-activa zijn vaak gebouwd op de blokketen van het ethereum, waardoor het een toegevoegde waarde heeft, aangezien speculatie over de toekomst van de crypto-markt positief is.

Inzetten op de hoge koersverwachtingen van Ethereum? Ethereum kopen kan het goedkoopst bij deze exchange.

Wat is Ethereum?

Na het succes van Bitcoin raakte een jonge programmeur met de naam Vitalik Buterin geïnteresseerd in de nieuwe financiële technologie en besloot dat het idee en het concept verbeterd kon worden en dat het meer dan alleen een betalingstechnologie kon dienen.

De blockchain van Ethereum kan slimme contracten uitvoeren, of computercode die ontworpen is om op een bepaalde manier autonoom te werken. Tot nu toe zijn slimme contracten vooral gebruikt om dApps – ook wel decentrale applicaties genoemd – zoals CryptoKitties en andere te draaien. De slimme contracten zijn geprogrammeerd om als een soort trofee te fungeren, als bewijs van eigendom. Dit is uniek in de wereld van digitale technologieën, omdat het de eigenaar van de genoemde trofee in staat stelt om het eigendom over te dragen met behulp van het smart contract via de Ethereum-blockchain.

De ontwikkeling werd volledig gefinancierd door een crowd sale, die ertoe leidde dat 72 miljoen voorgedefinieerde munten in handen kwamen van langetermijnhouders.

In 2016 heeft een exploitatie in het DAO-project – een gedecentraliseerde autonome organisatie – ertoe geleid dat meer dan 50 miljoen dollar van de Ethereumvoorraad is gestolen. Het ethereum werd later opgesplitst in twee afzonderlijke blockchain, waardoor de nieuwe versie het echte ethereum werd met de ETH-muntentikker, terwijl de oorspronkelijke blockchain verder ging als Ethereum Classic met de ETC-muntentikker.

Buterin heeft inderdaad Ethereum gemaakt en zijn wit papier geschreven, velen worden gecrediteerd met het feit dat ze oprichters van Ethereum zijn, waaronder Anthony Di Iorio, Charles Hoskinson, Mihai Alisie, Amir Chetrit, Joseph Lubin, Gavin Wood, en Jeffrey Wilke – een van de grootste lijsten met oprichters van elk crypto-project.

Later werd de Enterprise Ethereum Alliance opgericht om te helpen bij de ontwikkeling van standaarden voor gebruik in de gehele Ethereum-blockchain, zoals de ERC-20-standaard die wordt gebruikt om nieuwe penningen te ontwikkelen die op het Ethereum-protocol werken.

Investeren in Ethereum? Dit zijn betrouwbare exchanges & brokers.

Meer informatieRating Aantal cryptocurrenciesAanbieder
Bekijk Bitvavo
Rating

9.5

Aantal cryptocoins

75-100

 /></a><br />
<p class=
Bitvavo

Bekijk Binance
Rating

9,2

Aantal cryptocoins

100+

 /></a><br />
<p class=
Binance

Bekijk Okex
Rating

8,9

Aantal cryptocoins

100+

 /></a><br />
<p class=
Okex

Bekijk Litebit
Rating

8,5

Aantal cryptocoins

50+

 /></a><br />
<p class=
Litebit

Bekijk Kraken
Rating

8,1

Aantal cryptocoins

25

 /></a><br />
<p class=
kraken

De Ethereum koersverwachting in 2021 en verder

De crypto markt is altijd volatiel, gezien deze in het algemeen nog kleiner is dan andere markten waardoor de prijzen sterker kunnen stijgen en dalen. Het is daarom altijd goed te kijken naar de ontwikkelingen en de toekomst om te wat te zeggen over een prognose.

De technische analyse van Ethereum ziet er positief uit als er wordt gekeken op de lange termijn. Het verhandelen van een Ethereum op korte termijn is altijd meer risicovol. Veel coins stijgen op de lange termijn door alle nieuwe ontwikkelingen, partnerships en upgrades. Veel vragen zich altijd af waarom stijgt Ethereum, maar dit heeft altijd te maken met wat er gaande is bij een project. Naar de korte termijn kijken is altijd meer risicovol.

Wat kan een Ethereum waard worden? 2021 – 2015

Dit is een lastige vraag welke niet zo direct te beantwoorden is. Het beste is daarom op de hoogte te zijn van het laatste Ethereum nieuws. Dan weet je waar het project en de community mee bezig. Kijk na welke ontwikkelingen gepland staan, welke samenwerkingen ze mee bezig zijn of er al zijn, hoe ze bezig zijn met de community en andere factoren zodat je een goed beeld van een blockchain project. Een Ethereum kan namelijk tientallen keren stijgen als alles er echt veelbelovend uitziet en het team dit ook werkelijkheid weet te maken. Wij doen daarom zelf geen predictie maar zijn wel erg positief over de Ethereum toekomst. Maar een voorspelling laten we achterwegen.

Ethereum nieuws verwachting

2021 wordt een goed jaar voor Ethereum. In 2020 is de prijs al aardig gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor, maar dit jaar lijkt een veel beter jaar te worden vanwege alle nieuwe ontwikkelingen. Lees hier meer over het laatste nieuws en de verwachtingen van Ethereum.

Ethereum verwachting 2023

De komende vier jaar zullen waarschijnlijk positief zijn voor de crypto-prijzen, en ETH leidt het altcoin-pakket. Met zijn pauze boven het $280 niveau in het midden van 2020, sloeg ETH uit zijn post-bear markt handelsbereik en gaat waarschijnlijk naar veel hogere niveaus in de komende jaren.

Het is gemakkelijk te zien dat de ETH-prijzen een lang dieptepunt hebben bereikt, dat eind 2018 begon en tot medio 2020 duurde. Met de pauze boven de $300 op massief volume, geeft ETH aan dat er waarschijnlijk een nieuwe stierenmarkt is. Gezien de achtergrond van gemakkelijk centralebankgeld en overheidsuitgavenprogramma’s, kunnen de prijzen van ETH tot niveaus stijgen die op dit moment moeilijk voor te stellen zijn.

Een van de belangrijkste factoren die de faseverschuiving in de crypto-markten stimuleren, is de adoptie als een op zichzelf staande investering door institutionele beleggers. Hoewel Bitcoin van oudsher de favoriet is van cryptobeleggers, hebben grote beleggers uit de gevestigde markten niet dezelfde overtuigingen met betrekking tot decentralisatie.

Inspelen op de hoge prijsverwachtingen van Ethereum? Onderstaande brokers en exchanges zijn de beste opties om te starten.

Ethereum verwachting 2025

In plaats daarvan zijn deze investeerders waarschijnlijk voorstander van een groeimodel en belonen ze ook platforms die de mogelijkheid bieden om te innoveren. Kortom, ETH is het perfecte platform voor beleggers die zowel de mogelijkheid willen hebben om een token als geld vast te houden en willen profiteren van het toenemende gebruik van het platform door externe ontwikkelaars met nieuwe ideeën.

Gezien de interesse in de blokketen van Ethereum door ontwikkelaars en investeerders is het niet moeilijk om een scenario te zien waarin de ETH-prijzen de komende vier jaar stijgen tot tussen de $1.000 en $10.000. Een van de grootste onbekenden in de toekomst is het beleid van de centrale bank, dat de afgelopen tien jaar, vooral in 2020, zeer moeilijk te voorspellen is geweest.

Aangezien ETH een cash-achtige reserve voor gevestigde beleggers wordt, is het zeer waarschijnlijk dat ‘vers geld’ dat naar aandelen of schulden zou zijn gevloeid, nu een thuis kan vinden in ETH-holdings voor de lange termijn. Terwijl ETH in waarde toeneemt, zal de totale kapitalisatie ervan ver onder de 100 miljard dollar komen te liggen.

Met de huidige float van ETH op de markten zou een prijs van 6000 dollar een kapitalisatie van ongeveer 650 miljard dollar impliceren, wat nog steeds laag is in vergelijking met een enkel bedrijf als Apple of Alphabet. Natuurlijk zijn de potentiële toepassingen voor de blokketen van ETH veel breder dan de producten of diensten van deze twee bedrijven.

Gezien de relatief kleine kapitalisatie van ETH op dit moment is het potentieel voor een explosieve prijsstijging op elk moment zeer reëel. Mainstream betalingsplatforms openen de deur naar het gebruik van crypto’s en de technologie om tokens zoals ETH op retailniveau te gebruiken is aanwezig. Het is zeer moeilijk te voorspellen hoe hoog de ETH-prijzen de komende jaren zullen zijn, maar de richting is zeker omhoog.

Ethereum kopen? Dat kan het goedkoopst bij deze exchange.