Essentiële bagage voor de digital nomad

Ultrabook
Werken vanuit het buitenland zou een stuk moeilijker zijn zonder eigen computer. En als het om draagbare pc’s gaat, zijn ultrabooks de nieuwe trend van 2012. Deze superplatte laptops passen zelfs in de allervolste backpack. Nu we steeds minder afhankelijk zijn van onze harde schijven door oplossingen in de ‘cloud’, en dankzij Intels kleine maar relatief krachtige processoren, worden we dit jaar overspoeld door naar verwachting 60 verschillende typen ultrabooks. Links afgebeeld staat de Asus Zenbook, een kloon van Apple’s Macbook Air.

Undercover laptophoes
Om te voorkomen dat je laptop blootstaat aan zonlicht, zeebriezen, spatwater, gegooi en gesmijt, steek je hem natuurlijk in een laptophoes. Het probleem is alleen wel dat je als reiziger zo erg makkelijk de aandacht op je vestigt en opportunisten op een slecht idee kunt brengen. Dit probleem los je weer op met een hoes in de vorm van een grote enveloppe. Nu lijkt het net of je naar het postkantoor gaat om wat documenten naar huis te sturen.

Kindle
Boeken als The Four-Hour Workweek en Rich Dad, Poor Dad geven je heel wat inspiratie voor je mobiele business. Daarom gooi je ze niet weg, maar neem je ze het liefst mee op reis.

Het probleem van boeken is alleen dat ze al gauw teveel wegen om mee te slepen. Ze digitaal meenemen kan prima met de Amazon Kindle, die e-books in allerlei formaten weergeeft en de ogen niet vermoeit. De nieuwste versie kost nog maar $79; tegen de huidige wisselkoers is dat € 60.

Kodak Zi8
Of het nu voor een sfeerimpressie of een videocursus is, een digital nomad moet af en toe een filmpje schieten. Dat kan natuurlijk met je iPhone, maar de Kodak Zi8 is net zo handzaam én beschikt over een aansluiting voor een externe microfoon. Dit is handig voor interviews. Een voorbeeld van zo’n interview -inclusief bloopers- zie je hier. De bijpassende microfoon heb ik aan mijn broek geklemd, maar er is niets mis mee om hem gewoon in de hand te houden en aan de interviewee te geven wanneer hij of zij antwoord op je vragen geeft.

Hangmat
Digitale nomaden hebben door dat het anders kan. Dat zwoegen op een kantoor geen vanzelfsprekendheid is. Dat werken best leuk kan zijn. Om hun statement kracht bij te zetten liggen ze graag mét laptop in een hangmat. Leuk voor filmpjes op je blog, maar natuurlijk ook onmisbaar voor brainstormsessies en siësta’s. De hangmatten die geen houten latten bezitten zijn in compacte hoesjes op te bergen en passen zó in je backpack.

Een mifi-router zet een 3G-signaal in een wifi-netwerk om.

Mifi-router
Waarschijnlijk ken je de USB-modems al. Daar gaat een simkaart in zodat je ermee kunt internetten op plekken waar je 3G-bereik hebt. Het ‘nadeel’ is dat je zo alleen met één laptop online kunt. In plaats van in de dongel, kun je de simkaart ook in een mifi-router steken. Die creëert vervolgens een wifi-signaal waar je met maximaal 5 apparaten tegelijkertijd verbinding mee kunt maken. Handig voor wie samen op reis zijn of ook een smartphone gebruiken.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *