Engels sprekende landen
22 July 2022
Engelssprekende landen

U wilt dolgraag naar het buitenland verhuizen of een tweede paspoort aanvragen, maar iets houdt u tegen.

Je spreekt één taal.

Jij spreekt Engels, toch? – Dit herhaaldelijk vragen terwijl je de juiste zinnen probeert te vinden om een koffie te halen of je gewoon in te schrijven op je nieuwe adres in je nieuwe natie, spreekt me niet aan.

Hoewel sommige mensen absolute absorptie in een vreemde taal misschien aantrekkelijk en zelfs romantisch vinden, zijn er genoeg mensen die ineenkrimpen bij de gedachte.

En om die reden blijven ze het uitstellen om naar het buitenland te gaan en hun belastingverplichtingen te verlagen.

Niet in staat zijn om te communiceren in de taal die de meeste mensen gebruiken, kan erg eenzaam overkomen. Zeker, u kunt zich in toeristische gebieden redden met Engels, en u kunt een plaatselijke bewoner inhuren om u te begeleiden bij het zoeken naar een huis en het afhandelen van het papierwerk, maar het is niet helemaal hetzelfde als een regio persoonlijk leren kennen.

Als uw onvermogen om in een tweede taal te communiceren u ervan weerhoudt om naar het buitenland te verhuizen en van de belastingvoordelen te profiteren, sta dat dan niet toe.

Wat zit er precies in een taal?

De grootste zorg voor expats voordat ze verhuizen is… de taalbarrière.

Dit gaat vooraf aan de bezorgdheid om te ver van vrienden en familie te gaan wonen, maar ook aan de bezorgdheid over een cultuurschok of lagere normen op het gebied van infrastructuur en gezondheidszorg.

Aangezien we in ons leven in tal van nieuwe landen hebben gewoond en gewerkt, zijn we ons hier maar al te goed van bewust.

Er gaat niets boven het gevoel van isolement dat je krijgt als je het nieuws, de winkelverkoper of de taxichauffeur niet kunt verstaan, ook al kunnen we Spaans spreken en redelijk communiceren in het Russisch.

Een vriendelijk woord en een glimlach zijn weliswaar welkom, maar is dat echt de definitie van een voldaan leven?

Mensen die geen tweede taal spreken, aarzelen vaak om naar het buitenland te verhuizen vanwege het belang van deze micro-interacties.

Laat dit echter niet de oorzaak worden van je levensmoeheid, zeker niet met alles wat je te winnen hebt, zowel persoonlijk als financieel.

Het goede nieuws is dat u uw levensstandaard niet hoeft op te offeren om uw belastingdruk te verlagen of om te verhuizen.

Er zijn een paar dozijn landen waar Engels de officiële of populaire taal is, wat belastingtechnisch gunstig voor u is.

Afhankelijk van uw vooruitzichten, financiële doelstellingen en offshore-strategie, kunt u voor een van beide kiezen.

15 Engelssprekende expatlanden (belastingvriendelijk)

We hebben een uitgebreide lijst samengesteld van Engelssprekende landen die expats verwelkomen en waar u comfortabel kunt wonen.

Niet alleen om te overleven, maar met succes te integreren in een nieuwe samenleving zonder de taal te kennen, contacten te leggen met zowel de lokale bevolking als met expats, en te gedijen.

Hier zijn de top 15 Engels-sprekende landen waar u zou moeten verhuizen als u wilt profiteren van de belastingvoordelen van het leven in het buitenland zonder dat u een tweede taal hoeft te leren.

Om even voorbij te gaan aan enkele vreemde accenten…

Bahamas

Bahamas

De Bahama’s behoren tot de beste en grootste Engelssprekende landen, en ook de beste plaatsen om belastingvrij te wonen.

Het is eenvoudig om een verblijfsvisum voor de Bahama’s te krijgen, omdat er daar geen belastingen worden geheven.

Het klinkt niet als een vreselijk leven, gezien het feit dat talloze cruiseschepen en miljoenen mensen er elk jaar op bezoek komen. 87 procent van de Bahamianen beheerst buiten de stranden de Engelse taal.

Daarom, als het leven op een eiland je aanspreekt en je je geen zorgen maakt over de mogelijke verwoesting die tropische stormen kunnen brengen (denk aan orkaan Dorian, die 53 levens eiste), zou het een goede beslissing kunnen zijn.

Bovendien zijn de Bahama’s een bekend belastingparadijs met gunstige belastingregels, waardoor het een prima plek is om zaken te doen.

Belize

Belize

Aangezien Belize niet langer op de EU-lijst van belastingparadijzen staat, is het nu een betere optie voor offshore bankieren.

Gezien het feit dat het Engels is de natie erkend officiële taal en dat 63 procent van de bevolking wordt gezegd dat het spreken, wilt u misschien om er te verhuizen zelf.

Hoewel Spaans en Belizean Creools worden gesproken in sommige gebieden vaker dan anderen, moet Engels voldoende zijn om zaken te doen en deel te nemen aan sociale activiteiten.

Het spreekt voor zich dat de Caribische Zee kustlijn is een prachtig paradijs waar je kunt gaan snorkelen, vissen, zeilen, speleologie, en het verkennen van Maya-ruïnes.

Bermuda

Bermuda

Als Brits Overzees Gebiedsdeel hoort Bermuda natuurlijk thuis in de lijst van landen waar veel Engels wordt gesproken. Bermuda is de thuishaven van spectaculaire zonsondergangen en moedertaalsprekers van het Engels.

Ondanks het feit dat er geen inkomstenbelasting is, is Bermuda een van de duurste plaatsen om te wonen (stel u $15 per gallon melk voor). Het zal moeilijk zijn om een woning te vinden, want ze zijn moeilijk te krijgen en prijzig.

Bermuda zou echter de plaats voor u kunnen zijn als u het geld hebt en op een hoogontwikkeld eiland wilt wonen met gemakkelijke toegang tot de Verenigde Staten.

Het is een top-notch centrum voor offshore bankieren. 97% van de Bermudanen spreekt Engels, meer dan de Amerikanen op het vasteland.

Dominica

Dominica

Let op: deze sectie gaat over het eiland Dominica en NIET over de Dominicaanse Republiek, aangezien het twee verschillende naties zijn.

Dominica is niet alleen een plek om een tweede paspoort te krijgen – het heeft ook de meest betaalbare regeling voor staatsburgerschap door investering ter wereld – maar het is ook een Caribisch paradijs waar meer dan 2.000 Amerikanen wonen. Aangezien de meesten van hen gepensioneerden en zonaanbidders zijn, is Dominica misschien niet de beste plek voor u als u op zoek bent naar een gelukkige levensstijl.

Te veel tijd doorbrengen op Dominica moet vermeden worden omdat het wel een inkomstenbelasting heeft, in tegenstelling tot Saint Kitts en Nevis waar ook veel Engels gesproken wordt.

Gibraltar

Gibraltar

Hoewel Engels de enige officiële taal is in Gibraltar, is de meerderheid van de bevolking tweetalig in het Spaans.

De natie is van oudsher een belastingparadijs en een ideale locatie voor de vestiging van bedrijven. Er is geen vermogenswinstbelasting van toepassing als u uw bedrijf opricht, en fiscaal inwoner worden is een andere optie (maximaal effectief belastingtarief van ongeveer 25 procent met de mogelijkheid van een forfaitaire belasting).

Hoewel Gibraltar een Brits Overzees Gebiedsdeel is en aan de zuidkust van Spanje ligt, is Engels er de officiële taal, dus u zult er geen moeite hebben om te communiceren.

De cultuur is over het algemeen vriendelijk, en verblijfsvergunningen zijn eenvoudig te verkrijgen. En als u moe wordt, kunt u altijd nog naar Andalusië gaan voor de wijnen, de vleeswaren en de flamenco.

Ierland

Ierland

Hoewel Iers Gaelic de officiële taal van het land is, gebruikt slechts 5% van de mensen die taal regelmatig, zodat het eenvoudig zal zijn om bij te blijven in het dagelijkse leven daar.

Engels is de officiële taal in Ierland, en dat is fantastisch voor u. Het is een offshore paradijs, ook al staat het niet bepaald bekend als een schuilplaats voor het ontwijken van inkomstenbelasting.

Bedrijven als Apple en Google weten dit al lang en hebben zich allang in Ierland gevestigd, waar het tarief van 12,5 procent vennootschapsbelasting de belangrijkste trekpleister is.

In Ierland wordt door bijna iedereen Engels gesproken. Ierland voldoet aan veel van de volgende voorwaarden, ondanks het feit dat de terminologie en het accent zullen veranderen:

  • Het is lid van de EU en ligt dicht bij het continent.
  • Het land heeft een goede internationale reputatie.
  • Het heeft een moderne infrastructuur, een gezondheidszorg van hoog niveau en een uitstekend onderwijssysteem.

De inkomstenbelastingen kunnen variëren van 20 tot 40%, maar als u goed nadenkt, kunnen uw lagere vennootschapsbelastingen de relatief hoge inkomstenbelastingen compenseren.

En zelfs als u niet in aanmerking komt voor het Ierse staatsburgerschap door afstamming, kunt u misschien toch een woning op het Smaragden Eiland bezitten.

Man (Eiland)

Man (eiland)

Kunt u zich voorstellen dat u op een eilandje woont tussen het Verenigd Koninkrijk en Ierland?

Beide zijn gemakkelijk bereikbaar, net als Europa.

Het is een zelfbesturend gebied dat onder controle van de Britse Kroon staat en waar rustige vissersdorpjes, historische kastelen en uitgestrekte landbouwlandschappen te vinden zijn.

Aangezien iedereen er Engels spreekt, kan het eiland Man een leuke optie zijn als u op zoek bent naar een eiland dat iets dichter bij de actie ligt dan bijvoorbeeld Mauritius. De afstand tussen Edinburgh, Dublin en Londen is slechts een korte vlucht.

De inkomstenbelasting wordt geheven in twee schijven van 10% of 20%, maar is niet buitensporig hoog aangezien het land Engelstalig is en over alle voorzieningen beschikt die een ontspannen eilandlevensstijl kan vereisen.

Jersey

Jersey

Pas op voor plaatsen op Jersey met namen als St. Helier, St. Ouen, en La Pulente, want die klinken allemaal vreemd Frans.

Niettemin heeft Jersey twee officiële talen, en Engels is er één van.

Het is een zogenaamd “kanaaleiland”, ingeklemd tussen het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk, dat zorgt voor stabiliteit, een over het algemeen goede levensstandaard, en een bloeiende financiële industrie.

Jersey heeft een vast inkomstenbelastingtarief van 20% en geen vermogenswinstbelasting.

Hoewel niet bijzonder laag, kunt u ervoor kiezen een forfaitaire heffing te betalen die het rendabel kan maken om ook van de infrastructuur in Jersey en de buurlanden gebruik te maken.

Maleisië

Maleisië

In Kuala Lumpur kan bijna iedereen op de een of andere manier in het Engels communiceren, dus als u van plan bent in de stad te blijven, hoeft u geen Bahasa Malaysia te leren. De facto is Engels de officiële taal.

Ik ben een groot voorstander van het wonen in Kuala Lumpur, en ik wil de mensen daar niet beledigen, maar afgezien van parallellen met het Bahasa Indonesia, is Maleis niet echt nuttig in de internationale handel of bij het reizen.

Op andere eilanden, zoals Langkawi en Penang, die beide een hoge levensstandaard hebben, kun je volledig integreren in de gemeenschap en gewoon Engels spreken.

Bovendien heft Maleisië geen belasting op geld uit internationale bronnen, dus als u dollars, ponden of euro’s meeneemt naar Maleisië, kunt u die uitgeven zoals u wilt.

Malta

Malta

Als het op Engels sprekende landen aankomt, is Malta misschien wel de beste plek in heel Europa om je thuis te noemen.

Bovendien helpt het feit dat het een belastingparadijs is, waardoor offshore-bedrijven met kantoren er vennootschapsbelastingtarieven tot 5% kunnen krijgen, ongetwijfeld.

Onderdanen van niet-EU-landen kunnen ook ingezetenen van Malta worden door er een bedrijf op te richten. Dankzij Malta’s territoriale belastingstructuur worden overzeese inkomsten bovendien niet belast totdat ze naar het land worden overgebracht, op welk moment ze onderworpen worden aan een belasting van 15 procent.

Je hebt toegang tot heel Europa zonder de “Schengen Shuffle” te hoeven doen, wat fantastisch is als het leven op een eiland waarvan gezegd wordt dat het erg druk is in het verkeer, te veel wordt.

89 procent van de Maltese bevolking spreekt Engels, wat een bonus is bovenop Malta’s voordelen als offshore hub voor eenvoudig bankieren, lage belastingen en openheid voor bedrijven zoals gaming.

Als gevolg van dit alles is leven in Malta nu meer dan alleen een mediterraan paradijs.

Mauritius

Mauritius

Waarom is Mauritius niet bekender als het een van de beste Engelssprekende landen in Afrika is?

Er zijn tal van snorkelmogelijkheden, onderwater watervallen en stranden. Dit piepkleine eiland in de Indische Oceaan is een van de beste Engelssprekende landen in Afrika en heeft zeker iets te bieden.

Je bent misschien niet bekend met deze eilandnatie in Afrika, maar je zult verrast zijn door alles wat het te bieden heeft, waaronder het feit dat het een Engelssprekende natie is met belastingvoordelen, offshore-bedrijven en stimulansen voor beleggers in cryptocurrency.

Het is echter het gemak om er zaken te doen dat mijn aandacht trok. U kunt uw offshore oprichting vrij gemakkelijk naar Mauritius brengen dankzij de welwillende belastingregels en het robuuste banksysteem van het land.

Het huidige tarief van de inkomstenbelasting ligt tussen 10 en 15 procent, en volgens de wet is alleen geld dat naar Mauritius wordt gestuurd aan belasting onderworpen. Met andere woorden, slechts een deel van uw inkomsten zou wereldwijd worden beïnvloed.

Tot slot werden onlangs in Mauritius bewaargevingsdiensten voor digitale activa zoals Bitcoin geïntroduceerd, waarmee Mauritius het eerste land ter wereld is dat dit doet. Wilt u uw vermogen beschermen tegen nieuwsgierige blikken?

Filipijnen

Filipijnen 
We durven te wedden dat u de Filippijnen nooit als uw favoriete Engelstalige natie hebt overwogen.

Engels wordt al lang informeel gebruikt in de Filippijnen vanwege historische banden. Hoewel het vaak op scholen wordt onderwezen, raden wij aan om vooral in stedelijke gebieden te blijven om de 64% Engelssprekende bevolking van het land te ervaren.

Een grote bonus is dat alleen geld dat binnen de Filippijnen wordt verdiend, onderworpen is aan belasting, dus elk inkomen dat daarbuiten wordt verdiend, is vrijgesteld.

De Filippijnen is een favoriete bestemming voor gepensioneerden vanwege de over het algemeen lage kosten van levensonderhoud en de relaxte eiland levensstijl.

Puerto Rico

Puerto Rico
Stelt u zich eens voor: leven in een tropisch paradijs met een overvloed aan flora en fauna, maar toch genieten van een levenskwaliteit die vergelijkbaar is met die van de Verenigde Staten, de grootste Engelssprekende natie.

Spaans- en Engelstaligen Door zijn status als Amerikaans territorium zonder rechtspersoonlijkheid geniet Puerto Rico slechts een deel van de rechten en privileges die horen bij het deel uitmaken van de VS.

Als je gewoon nieuwsgierig bent naar het leven daar en hoe het is, zou het genoeg zijn om te zeggen dat het een eclectische combinatie is van de Engelse en Spaanse cultuur. U kunt hier meer te weten komen over de belastingvoordelen voor Amerikaanse staatsburgers in Puerto Rico.

Singapore

Singapore
Het is moeilijk Singapore voor te stellen als een land met een aanzienlijke Engelssprekende bevolking, omdat er zoveel verschillende nationaliteiten en culturele invloeden zijn.

Vergeet echter de stereotypen; de meerderheid van de Singaporezen is tweetalig. Engels is de standaardtaal voor bankzaken, handdrukken en het ondertekenen van contracten als u zaken wilt doen.

U moet weten dat een op de vijf expat-miljonairs in Singapore woont; het is een zeer dure stad om in te wonen, dus u moet veel geld hebben om erheen te gaan.

Als u echter naar Singapore zou gaan, zouden we u niet aanraden de schepen te vernietigen en alle betrekkingen met uw geboorteland te verbreken.

Het kan prachtig zijn, ja, maar het kan ook een beetje te antiseptisch en oninteressant aanvoelen.

Vanuatu

Vanuatu

Vanuatu is erg ver weg.

Voor Australiërs of Nieuw-Zeelanders kan het zinvol zijn om daarheen te verhuizen omdat het voor hen dichtbij is. Maar hoe zit het met alle anderen?

Stel je voor dat je elke kerst minstens drie vluchten moet afleggen om familie in Los Angeles te bezoeken; in het ergste geval zou het een logistieke nachtmerrie zijn.

Je zult echter blij zijn te weten dat 62 procent van de bevolking Engels spreekt als je besluit de sprong te wagen en Vanuatu een kans te geven.

Een tweede paspoort kan binnen enkele maanden worden verkregen, en het is een van de eenvoudigste plaatsen op aarde om geen inkomstenbelasting te betalen.

Bijkomende Engels landen

Hier zijn nog wat andere opstellingen als u zich niet zo’n zorgen maakt over uw belastingdruk of als u gewoon op zoek bent naar de grootste Engelssprekende naties om een deel van het jaar in te wonen.

Scandinavie – Noorwegen, Zweden, Denemarken

Zweden
Deze door de Vikingen gedomineerde regio’s zijn economische krachtpatsers waar veel Engels wordt gesproken. U moet ze daarom een eerlijke kans geven, ook al is het misschien geen voor de hand liggende beslissing.

Aangezien Noorwegen, Zweden en Denemarken tot de landen met het hoogste geluksniveau behoren, kunt u er zeker van zijn dat de levensstandaard in deze landen niet van deze wereld is.

Maar het zijn ook geen belastingparadijzen. Het zal niet voor iedereen praktisch zijn om zich daar permanent te vestigen, want het heeft een van de hoogste inkomstenbelastingtarieven ter wereld.

Maar Scandinavië is een prachtig gebied om te wonen als je het goed plant en geen fiscaal inwoner wordt.

Ongerepte natuur, eersteklas openbare diensten en chique restaurants kunnen allemaal van jou zijn, en je kunt er nog in het Engels van genieten ook.

Nederland

Nederland

Rotterdammers zijn onlangs erkend als de beste ter wereld in het spreken van Engels als tweede taal!

Nederland is een van de grootste Engelse bolwerken in Europa dankzij Amsterdam, Den Haag en andere Nederlandse steden, die daar niet ver achter liggen (buiten het Verenigd Koninkrijk, natuurlijk).

U zult blij zijn te weten dat de meerderheid van de Nederlanders Engels verstaat als u ooit van plan was uw dagen door te brengen met een ontspannen wandeling langs de pittoreske grachten van Amsterdam. Het zijn er meer dan 15 miljoen.

Nederland is misschien niet de beste keuze voor belastingplanning, maar westerlingen kunnen gemakkelijk de helft van het jaar in de Schengen-regio van Europa doorbrengen, waardoor je genoeg tijd hebt om van een tweede huis in Amsterdam te genieten.

Bonuspunt: Vanwege het uitgebreide netwerk van belastingverdragen en belastingvrijstellingen voor deelname, heeft Nederland bepaalde voordelige zakelijke regelingen (bijvoorbeeld dividenden en gerealiseerde vermogenswinsten zijn vrijgesteld van vennootschapsbelasting).

Het is een zeer stabiele natie met gemakkelijke toegang tot heel Europa en een goed ontwikkelde infrastructuur voor onderwijs, medische zorg en vervoer.

Wat valt er niet aan te merken? De inkomstenbelasting is de echte kicker, dus wees voorzichtig en blijf niet langer dan welkom als je een niet-ingezetene bent.

De Balkanlanden

De Balkanlanden
Italiaans of Duits werkt misschien beter, afhankelijk van waar u zich in de Balkan bevindt. De belangrijkste tweede taal van de jongere generatie is echter Engels.

Het is mogelijk dat de oudere generaties nog eentalig zijn of alleen Russisch als vreemde taal spreken. Maar als je in grotere steden als Zagreb, Sofia of Belgrado verblijft, zou je als Engelstalige geen problemen mogen ondervinden om te integreren.

Sommige Balkanlanden hebben ook een voordelig fiscaal beleid met vlakke inkomstenbelastingtarieven en ze zijn erg blij met buitenlandse investeringen via de oprichting van een bedrijf.

De Balkanlanden kunnen dus een leuke optie zijn voor u als u op zoek bent naar een Engelssprekend land dat expat-vriendelijk is en een beetje onder de radar blijft.

De baltische staten

de baltische staten

De Baltische staten worden vaak over het hoofd gezien ten gunste van een andere regio, meestal één met een groter cultureel verleden, een superieure keuken, of een aangenamere temperatuur.

Bovendien doe je jezelf geen plezier als je deze denkwijze deelt. In de afgelopen drie jaar hebben deze drie landen een van de snelste groeipercentages van de Europese Unie gekend.

Er is veel ruimte voor investeringen, en er zijn genereuze programma’s voor buitenlands kapitaal, evenals verschillende vrijgestelde belastingvoordelen die zijn opgeheven.

De Baltische staten kunnen een aardig bestaan bieden tegen een fractie van de kosten van Scandinavië, terwijl zij toch veel van dezelfde faciliteiten bieden met toenemende buitenlandse investeringen en toeristen.

U kunt streven naar lagere belastingtarieven en u grondig onderdompelen in de plaatselijke cultuur, vooral in Vilnius, Riga en Tallinn.