Een vacumeerapparaat houdt eten langer vers
9 November 2022

Eerste levensbehoeften

Vrijheid en gaan en staan waar jij wilt. En dan toch nog gewoon geld verdienen en een volwaardig maandelijks inkomen verdienen. Het is de droom die menig digital nomad laat uitkomen. Misschien heb je deze levensstijl al omarmd of ben je van plan dit te gaan doen. Dan weet je dat er best wel wat op je afkomt. Omdat je rondtrekt heb je geen vaste verblijfplaats en dus geen standaard voorzieningen waar je gebruik van kunt maken. Althans, dit wisselt elke week. Voorzieningen zoals een supermarkt, bank en een kapper vind je niet elke dag als je rondtrekt in de bossen van Noorwegen of het laaggebergte van Schotland. Een van de belangrijkste dingen die je voorhanden wilt hebben zijn je eerste levensbehoeften zoals kleding en voeding.

Vacuümmachine

Met name het vers houden van voedsel is een uitdaging als rondtrekkende digital nomad. Waarschijnlijk heb je in je camper of je motorhome een koelkast waar je je voedsel in bewaart. Maar daar ben je niet altijd te vinden. Als je klaar bent met je werk wil je graag ontspannen en er lekker op uit. Daarom ben je gaan reizen. Voor onderweg neem je eten en drinken mee als er nergens in de buurt een supermarkt of winkeltje is die je daarin kan voorzien. Er is een goede manier om dan toch je verse voedsel goed te houden op een van die wandeltrips. Met de aanschaf van een vacumeerapparaat verzeker je jezelf van eten dat langer vers blijft. Hoe? Doordat je je voedsel luchtdicht verpakt en deze verpakking pas openmaakt op het moment dat jij toe bent aan wat lekkers.

Drie voordelen van vacumeren

Het is ideaal om je eten luchtdicht te verpakken met een vacuümmachine. Zo’n vacumeermachine sealt de verpakking luchtdicht en dit zorgt ervoor dat etenswaren tot wel vijf keer langer houdbaar blijven dan bij andere verpakkingen. Een groot voordeel. In plaats van etenswaren op de gebruikelijke manier te verpakken, wat veel tijd kost, vacumeer je deze. Voedsel weggooien hoeft niet meer. Een ander voordeel is dat je een hoop ruimte bespaart in het vriesvak. Je maakt namelijk compacte pakketjes van je voedsel bij het vacumeren ervan. Een derde pluspunt is dat je vriesbrand van je eten voorkomt als je dit vacuüm verpakt. Vriesbrand betekent uitgedroogde vlekken op je ingevroren vlees en ‘sneeuwvlokken’ op je ijs.

Gemakkelijk te hanteren tafelmodel

Ook voedingswaren die je normaal in de koelkast of in de voorraadkast bewaart kun je vacumeren. Kaas, groenten (eerst blancheren), fruit, brood, soepen, meel en dergelijke. Je gebruikt de juiste vacumeerzakken om dit soort etenswaren voor lange tijd vers te houden, dankzij een gemakkelijk te verplaatsen vacumeerapparaat. Het maakt niet uit hoe groot of hoe klein je camper is. Terwijl de grote vacumeermachines meer bedoeld zijn voor horecazaken, zijn er ook kleinere te verkrijgen die compact zijn en als tafelmodel dienen. Wil je er eentje op wielen? Ook deze is verkrijgbaar. Voedsel luchtdicht verpakken maakt je vrije leven nog gemakkelijker.