Een kerstpakket naar het buitenland versturen
16 December 2019

Nog even en het is alweer kerst: tijd om de kerstpakketten de deur uit te doen. Maar wat als je jouw kerstpakket naar het buitenland wilt versturen? Mag je alles zomaar met de post verzenden, waar moet je op letten en hoe zit het met de adressering? We hebben het voor je uitgezocht en geven je een aantal handige tips!

Vrachtschip

  1. Houd rekening met de inhoud

Het vinden van leuke kerstpakketten is tegenwoordig niet moeilijk: er is een ongelooflijke variatie te vinden. Wel wordt het net wat lastiger wanneer je jouw kerstpakket naar het buitenland wilt verzenden. Wil je zeker weten dat je kerstpakket heelhuids aankomt, let dan goed op de producten die in het kerstpakket zitten en hoe deze verpakt zijn. Zo zullen een aantal flesjes bier een minder grote overlevingskans hebben dan de mooie wereldse kerstpakketten met allerlei leuke materialen, stoffen en voedingswaren.

  1. Het verpakken van het kerstpakket

Veel kerstpakketten worden ingepakt geleverd, maar het is verstandig om ook zelf altijd nog even naar de verpakking te kijken. Er zijn dan ook een aantal internationale regels waar je aan moet voldoen. Zo moet de verzenddoos stevig zijn en een val van 1.犀利士
5 meter aankunnen, en moet het pakket gevuld zijn met goed opvulmateriaal zoals bijvoorbeeld bubbelplastic. Bedek de hoeken van de verzenddoos met wat extra verpakkingstape en zorg dat de doos groot genoeg is om opvulmateriaal toe te voegen, maar niet te groot om de kosten te drukken. Ook belangrijk; je mag de pakketten niet vullen met kranten als opvulmateriaal in verband met de censuur regels.

  1. Het adresseren

Een goede adressering is natuurlijk ontzettend belangrijk om er zeker van te zijn dat je pakketten op de juiste locatie afgeleverd worden. De adressering is in ieder land anders dus let goed op hoe je het adres op de doos schrijft. Voor landen buiten de EU is het bijvoorbeeld belangrijk om ook het e-mail en telefoonnummer van de ontvanger op het verzendlabel te plaatsen. In landen binnen de EU is dit verboden.

  1. De levertijden

Kijk daarnaast even goed naar de levertijden per land. De gemiddelde levertijd verschilt per eindlocatie en het is belangrijk om hier rekening mee te houden om zeker te zijn dat je kerstpakket ook daadwerkelijk rond de kerstdagen aankomt: en niet in het nieuwe jaar. Mochten de levertijden voor een bepaald land wat langer duren, dan kun je voor een express zending kiezen. Je betaalt hier net wat meer voor, maar weet wel zeker dat je kerstpakket op tijd aankomt!

  1. Niet toegestaan

Producten zoals alcohol, sigaretten, benzine, parfum of nagellak zijn in sommige landen niet toegestaan om verzonden te worden. Check dit van te voren goed!