Dit is waarom PayPal aandelen een aantrekkelijke optie is voor velen
3 January 2021

Paypal is een digitale betalingsdienst, opgericht in 1998. Het heette toen nog Confinity, totdat de naam officieel werd veranderd naar PayPal, in 2001. Paypal wordt universeel gebruikt over de hele wereld en heeft meer dan 280 miljard actieve gebruikers. Dit bedrijf is door de jaren heen constant gegroeid, doordat steeds meer mensen de online betaalmethode omarmen vanwege het gemak. Paypal heeft zijn diensten over de hele wereld uitgebreid met 100 valutatypen op 200 wereldmarkten. Deze digitale betaaldienst heeft verschillende hoogte- en dieptepunten gekend, maar door al deze proeven zijn ze enorm in populariteit gegroeid onder mensen, gezien de opmerkelijke diensten die ze bieden om online betalen eenvoudiger en gemakkelijker te maken voor alle betrokkenen.

Hoe werkt Paypal?

Om eenvoudig online te kunnen betalen, dient PayPal in wezen als een extra laag, die uw creditcard- en bankgegevens opslaat, zodat u gemakkelijk online kunt betalen, zonder dat u elke keer dat u een item koopt uw creditcard- en achtergegevens hoeft in te vullen. Deze betaalmethode is beter beveiligd, wat het risico op fraude verkleint. Bovendien kunt u geld ontvangen via PayPal en geld verzenden via PayPal. Dit is een handige functie die wereldwijd wordt gebruikt. Mensen kunnen gemakkelijk geld sturen of ontvangen van hun familieleden, vrienden, werkgevers.

Door de enorme groei van PayPal dit jaar is de Paypal aandeel koers organisch gestegen. De huidige pandemie heeft een rol gespeeld bij de groei van PayPal. Hoe? Omdat meer mensen thuis blijven, zijn meer mensen geneigd om deel te nemen aan online betalingsmethoden. Door oncontroleerbare omstandigheden als gevolg van het Coronavirus is de veiligste manier om producten te kopen en geld over te maken online geworden. Gezien de opmerkelijke functies die PayPal biedt, vinden veel mensen PayPal een aantrekkelijke optie. Dit alles, samen met verschillende andere factoren, heeft geleid tot de sterke groei van PayPal. Deze exponentiële groei heeft de algemene waarde van PayPal verhoogd, waardoor de aandelenkoers van PayPal is gestegen. De aandelenkoers van PayPal zal naar verwachting alleen maar meer stijgen, gezien de manier waarop we geleidelijk worden opgevolgd naar een geldloze samenleving.