Dit is hoe je beurshandel en reizen combineert
27 May 2022
Ondernemen

Iedereen droomt er wel van: loskomen van de dagelijkse en eentonige routines die gepaard gaan met een normale kantoorbaan. Tel daarbij op dat velen van ons erg veel nog thuiswerken, en het zal geen verrassing zijn dat de de levensstijl van de digital nomad de laatste tijd enorm populair geworden is. Dit is niet alleen omdat het mensen laat werken op uren die hen het beste uitkomen, maar ook vanwege de geografische vrijheid die het biedt.

Soorten banen

Nu vragen veel mensen die alleen een reguliere baan hebben gehad zich vaak af wat voor werk ze zouden kunnen doen om de kost te verdienen. In feite zijn er veel mogelijkheden, variërend van het schrijven van teksten tot SEO-marketing, of eigenlijk alles waarvoor we niet fysiek op een plek hoeven te komen zoals een productielijn.

Dus, je wil er op uit, je hebt je checklist veilig op reis doorlopen. Maar kun je geld verdienen als digital nomad en op de beurs handelen wanneer het jou uitkomt? En zijn er digital nomads die van de handel leven?

Brokers

Ja, er zijn digital nomads die aan beurshandel doen en er genoeg voor levensonderhoud mee verdienen, en het aantal mensen dat dit pad volgt neemt ongetwijfeld alleen maar toe. Dit komt omdat internet steeds toegankelijker is, waar ook ter wereld. Ook zijn er steeds meer brokers die een heel prettige app om te handelen aanbieden. Tegenwoordig zijn er ook tal van manieren om extra geld te verdienen zoals effecten uitlenen via een broker. Zo wordt de beurshandel vanaf het strand steeds eenvoudiger.

Maar wat zijn nu nog de grootste struikelblokken voor digital Nomads? Dit is waar veel van hen tegen aanlopen, dus doe er je voordeel mee!

Internettoegang

Hoewel de situatie met betrekking tot internettoegang steeds beter wordt, zullen er nog steeds momenten zijn dat we echt even helemaal offline zijn en geen toegang hebben tot ons handelsaccount. Als je vaak van het ene land naar het andere land hopt, zul je vaak zien dat je geen wifi in het vliegtuig hebt. Gelukkig bieden wel steeds meer luchtvaartmaatschappijen wifi in hun vliegtuig aan. En dankzij mifi is geen wifi op het strand ook verleden tijd!

Eenzaamheid

Wanneer je voor langere tijd van de ene plaats naar de andere reist, is het niet raar dat je het gevoel krijgt dat je nooit zinvolle relaties kunt opbouwen en onderhouden met anderen. Veel mensen lossen dit op door over te stappen op een langzamer reistempo, waardoor het gemakkelijker wordt om langdurige vriendschappen te sluiten.