Digital nomad in Tarifa
18 December 2020

Tarifa is een zeer populaire bestemming voor digital nomads van over de hele wereld. Tarifa is de meest zuidelijke stad van het vasteland van Europa en ligt in het puntje van Spanje. Hier vind je zon, zee, strand, natuur, lekker eten, een levendige sfeer en veel andere nomads om mee te (net)werken.

Met de auto of het vliegtuig

Tarifa ligt nog op een redelijk eind rijden van Nederland, maar het voordeel van reizen met de auto of een camper is dat je veel meer spullen mee kunt nemen. Met het vliegtuig ben je hier in ongeveer drie uur. Het kan leuk zijn om een goedkope autoverzekering af te sluiten, je auto vol te gooien en al een avontuur van de reis zelf te maken. Tijdens de 2500 kilometer lange tocht kom je namelijk langs enorm veel mooie plekken, zoals Montpellier en Barcelona of Parijs en San Sebastian als je kiest voor de andere route.

Het hele jaar door

Tarifa is het hele jaar door een heerlijke bestemming om te bezoeken. Je profiteert hier overal van high speed internet en er zijn een aantal coworking plekken, zoals bij The Cocotera Hostel en Tarifa Garage Coworking. Als je wat van de omgeving wilt zien is de kans groot dat je een kitesurflesje boekt, want kitesurfers hebben dit mooie plekje als eerst op de kaart gezet. Kitesurfers van over de hele wereld komen op Tarifa af, waar het het hele jaar door goed waait. Juli en augustus is het hoogseizoen in Tarifa. Voor veel mensen is dit een reden om het Spaanse dorpje te vermijden, want er zijn dan tot wel tien keer meer inwoners dan normaal. Hierdoor is het wel erg gezellig, zeker in het uitgaansleven. Voor digital nomads zijn maart tot juni en september tot november de beste maanden. Veel van de barretjes, cafés en restaurants zijn open en er heerst een intieme en gezellige sfeer. Ook zijn er dan het meeste aantal nomads te vinden, waardoor je snel verwelkomt wordt door gelijkgestemden.

Accommodatie

Er zijn veel appartementen en kamers te huur in Tarifa waardoor je altijd genoeg keuze hebt, met uitzondering van juli en augustus. Dit zijn ook erg dure maanden terwijl je buiten het hoogseizoen uitstekende prijzen kunt krijgen van zo’n €300,- per maand voor een gedeelde flat of €600,- tot €700,- voor een klein appartementje. Wanneer je langer dan een maand in Tarifa wilt verblijven, is het vaak mogelijk om een goede deal te sluiten. Zo worden er onder andere accommodaties aangeboden in Facebook-groepen en via AirBnB. Als je met een klein budget aan het rondreizen bent, zijn er meerdere hostels waar je makkelijk mensen leert kennen.

Benieuwd naar meer Europese landen waar je goedkoop kunt verblijven? Dit zijn de goedkoopste landen in Europa om te leven en werken.