De meest voorkomende relatieproblemen
25 February 2021

Iedere relatie heeft pieken en dalen. Er zijn echter ruzies en problemen die het einde kunnen betekenen van de band tussen jou en je partner. Sommige daarvan worden veroorzaakt door een incident. Terwijl andere onenigheden een bepaalde periode of zelfs de gehele relatie duren.

Onenigheid over de financiën

In het begin van een relatie zijn de financiën van jou en je partner gescheiden. Op een gegeven moment gaan jullie steeds meer delen. Veel koppels kiezen er dan voor om al hun geldzaken gezamenlijk te organiseren. Vooral wanneer er is besloten om samen te gaan wonen. Waarschijnlijk hebben jullie niet exact dezelfde prioriteiten als het op geld aankomt. Hierdoor ontstaan al vrij snel meningsverschillen. Zeker wanneer jullie krap bij kas zitten. Want dat probleem levert op zichzelf al stress op. Onenigheid over geld is een van de meest voorkomende problemen die een relatie voor lange tijd onder spanning zet.

Vreemdgaan binnen een relatie

Dit is waarschijnlijk de meest in het oog springende reden. Vaak wordt het gezien als een op zichzelf staand incident. Door de dramatiek is het een favoriet ingrediënt in romantische films. Maar er is meestal een onderliggende oorzaak. Want kennelijk mist een van jullie iets in de relatie. Na het vreemdgaan is de vertrouwensband tussen jullie geschonden. In de meeste gevallen is het erg lastig om die weer te herstellen.

Jullie hebben te weinig tijd voor elkaar

Te weinig tijd voor elkaar hebben heeft verschillende oorzaken. Soms is het door overmacht. Bijvoorbeeld omdat jullie allebei een erg drukke baan hebben en schema’s die niet gelijk lopen. Maar het komt ook voor dat partners elkaar mijden. Bijvoorbeeld omdat je liever tijd doorbrengt met vrienden. Wat de oorzaak ook is, het probleem moet zo snel mogelijk opgelost worden. Vrijwillig weinig tijd met elkaar doorbrengen is waarschijnlijk een groter obstakel. Aangezien je dit niet oplost door meer tijd vrij te maken. Je zult moeten zorgen dat de tijd die jullie met elkaar doorbrengen leuker en interessanter is. Dan komt de intentie om meer samen te zijn vanzelf terug. Dit is lastig om voor elkaar te krijgen. Want misschien passen jullie toch niet goed bij elkaar.

Lees hier hoe je relatieproblemen zo snel mogelijk oplost.