Wat is DASH en wie zit erachter?

Dash is een volgende generatie, p2p-betalingsnetwerk en cryptocurrency waar transacties worden geregistreerd op de blochchain: een gedecentraliseerd, gedistribueerd, openbaar grootboek. Het biedt gebruikers een digitale valuta die veilig, draagbaar en fungibel is. Het Dash-netwerk is het meest veilige op een blochchains gebaseerde betalingsnetwerk, dankzij technologische innovaties zoals ChainLocks. Dit beperkt het risico op 51% aanvallen, waardoor elke kwaadwillende actor gedwongen wordt om zowel de mijnbouwlaag als de masternode-laag met succes aan te vallen. Om beide lagen aan te vallen, zou een kwaadwillende actor een grote hoeveelheid Dash moeten uitgeven om valse invoer in de blockchain te dicteren, waardoor de prijs van Dash in het proces stijgt. Daarom zou een succesvolle aanval onbetaalbaar zijn vanwege het grote percentage van de totale markt van Dash dat nodig is om het te proberen.

De Dash gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO) is het oudste en meest succesvolle voorbeeld van gedecentraliseerd bestuur. In dat opzicht is een van de meest opmerkelijke innovaties van Dash de oprichting van een treasury, die projectvoorstellen financiert die het Dash netwerk en ecosysteem vooruithelpen. Deze treasury wordt gefinancierd door 10% van de blokbeloning, wat een combinatie is van transactiekosten die worden geïnd op het netwerk en nieuw geslagen Dash dat wordt toegekend aan mijnwerkers voor het beveiligen van de blokketen. Nodes die een minimum van 1000 Dash (masternodes) behouden, krijgen stemrecht over hoe de treasury fondsen te verdelen. Stemmen over projectvoorstellen stimuleert de betrokkenheid bij het totale netwerk en het ecosysteem, wat resulteert in talrijke projecten die Dash bevorderen in termen van technologie-, marketing- en bedrijfsontwikkeling.

Dash koers verwachting 2021-2022

In het algemeen zijn de crypto verwachtingen voor eind 2021 en 2022 zeer positief. Recent (mid 2021) is er een flinke dip geweest waarbij veel koersen (BTC en andere cryptocurrencies) flink omlaag zijn gegaan. Echter zijn er positieve verwachtingen voor het einde van dit jaar en het volgende jaar. Vele specialisten zeggen dat 2022 het jaar van de cryptocurrency zal worden. Recent zijn er verschillende Centraal-Amerikaanse landen (El Salvador en nog meer) die officieel hebben aangegeven BTC als betalingsmiddel goed te keuren. Dit werd bekend gemaakt op de Crypto Conferentie in Miami. Het lijkt erop dat meerdere landen gaan volgen en dit heeft goede gevolgen voor de prijs van Dash.

Gaat de Dash koers stijgen in 2022? 

Wordt Dash meer waard in 2022? Dit is natuurlijk de vraag die iedereen beantwoord wil hebben. Ons team geen financieel advies geven en helaas de toekomst ook niet voorspellen. Wel kunnen we naar verschillende experts kijken en hun meningen analyseren. Als we kijken naar verschillende crypto experts en wat ze zeggen over Dash zien we in het algemeen een positieve lijn van verwachtingen. Veel experts verwachten dat de Dash koers eind 2022 misschien wel met 100-200% gestegen zal zijn. Natuurlijk is dit nog even afwachten en kunnen we op het moment alleen maar speculeren.

Crypto DASH nieuws | De nieuwste DASH projecten

Het is belangrijk om nieuws rondom DASH in de gaten te houden. Schrijf je bijvoorbeeld in voor een crypto nieuwsbrief of bekijk nieuwspagina’s. Zo blijf je dagelijks op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en kom je niet voor verassingen te staan. Het nieuws kan soms een grote impact hebben op de DASH prijs op de korte termijn.

Hiernaast is het team achter een cryptocurrency is vaak bezig met vele projecten. Voorbeelden hiervan zijn blockchainprojecten, nieuwe crypto ontwikkelingen en meer. Al deze projecten zorgen voor ontwikkeling binnen de cryptowereld, verbeteringen op het gebied van transacties, duurzaamheid, veiligheid en meer. Het is belangrijk om in de gaten te houden met wat voor projecten DASH zich bezighoudt. Zo heb je een goed beeld van het toekomstperspectief van DASH en kun je beslissen of dit past bij jouw voorkeuren. Vind jij duurzaamheid bijvoorbeeld erg belangrijk? Dan kun je bijvoorbeeld investeren in een crypto waar dit hoog op de lijst staat.

De toekomst van DASH

Er zijn verschillende meningen over de toekomst van DASH. Als we kijken naar wat experts zeggen lijkt het zeer positief. Vele experts verwachten dat de prijs van DASH in de toekomst nog eens met grove percentages omhoog gaat schieten. Dit is natuurlijk nog afwachten. Als we kijken naar verschillende crypto markt zien we dat de kwaliteit en kwantiteit van crypto projecten steeds hoger wordt. Elke dag is er wel weer wat in het nieuws over verschillende blockchainprojecten en meer. Dit heeft als gevolg dat er veel nieuwe mensen in de crypto markt stappen, en er veel mensen geld investeren in crypto’s. Dit heeft positieve effecten op wat verschillende experts verwachten van DASH.

Dash kopen in 2021-2022?

Wil je graag geld investeren in crypto en vandaag de crypto Dash nog kopen? Registreer je dan bij een crypto exchange en je kunt direct beginnen. Meld je aan bij Bitvavo (Nederlands platform) of Binance (internationaal platform) en je kunt direct beginnen met een inleg vanaf 10 euro.