Coinmarketcap
26 February 2021

Coinmarketcap is de autoriteit als het gaat om het volgen van cryptocurrency prijzen in real-time. Sinds de oprichting in mei 2013 is het uitgegroeid tot een van de bekendste merken in de snelgroeiende crypto-ruimte.

De website en smartphone-apps willen cryptocurrencies ontdekkbaar maken voor iedereen. En om alledaagse beleggers te voorzien van feitelijke informatie die altijd accuraat is en altijd van de hoogste kwaliteit.

Coinmarketcap blijft een van de meest vertrouwde bronnen voor particuliere beleggers, instellingen en media als het gaat om het vergelijken van de prijzen van crypto-activa.

Onze eigen cryptocurrency EUM staat momenteel in de top 6% van alle CMC-genoteerde activa.

Hoe werkt Coinmarketcap?

Coinmarketcap verzamelt real-time informatie uit een verscheidenheid van bronnen om nauwkeurige prijsinformatie over geverifieerde crypto-activa te bieden.

Het schraapt details zoals prijs, handelsvolume, marktkapitalisatie en circulerende voorraden van vertrouwde wereldwijde beurzen en presenteert de informatie in een tijdige, onbevooroordeelde en gemakkelijk te interpreteren manier.

Het platform opereerde bijna zeven jaar als een onafhankelijke entiteit.

Echter, in april 2020 heeft Binance – ‘s werelds grootste digitale activa beurs door handelsvolume en gebruikers – Coinmarketcap overgenomen.

Binance heeft toegezegd CMC als een zelfstandige entiteit te houden en alleen zijn uitgebreide middelen te gebruiken om het platform te voorzien van meer diepgaande projectgegevens om de asymmetrie tussen de middelen te verminderen. Binance suggereert dat dit nog hogere kwaliteit gegevens zal leveren aan Coinmarketcap’s miljoenen gebruikers.

Toch kan de verandering in eigendom sommige gebruikers aanmoedigen om elders te kijken voor volledig onafhankelijke prijsinformatie.

Waar anders kunt u prijsinformatie over crypto’s vinden?

Als u denkt dat de overname van Coinmarketcap door Binance de onafhankelijkheid vermindert, zijn er tal van andere bronnen die u kunt gebruiken voor cryptocurrency prijsinformatie.

Hier zijn onze vier favoriete alternatieven voor Coinmarketcap:

  • Coingecko gebruikt verschillende criteria om cryptocurrencies te rangschikken, waaronder ontwikkelaarsactiviteit, gemeenschap, liquiditeit, marktkapitalisatie en publieke belangstelling – en het bereik maakt het een populair alternatief voor Coinmarketcap
  • Live Coin Watch is relatief nieuw in het spel, maar mensen houden van het feit dat het zeer vergelijkbaar voelt met Coinmarketcap, dus het is perfect voor diegenen die op zoek zijn naar het vertrouwde CMC-gevoel op een volledig onafhankelijke site
  • Crypto Compare laat u munten filteren op eigenschappen, waaronder proof-type en algoritme, terwijl het forumachtige commentaarsysteem u direct inzicht geeft in het publieke sentiment ten opzichte van een munt
  • Coincodex is beginnersvriendelijk, maar biedt toch veel dekking voor meer gevorderde gebruikers – terwijl veel crypto-grootheden Coincodex volgen op Twitter als een bron van informatie over opkomende altcoins

Wist je dat je de prijs van EUM ook rechtstreeks vanuit het Elitium Dashboard kan volgen? U kunt het zelfs gebruiken om EUM te kopen met uw creditcard.

Waar wacht u nog op? Maak vandaag nog uw Elitium account aan.

Volg de koers van EUM in het Elitium Dashboard: maak vandaag uw account aan.