Coinbase aandeel
13 March 2021

Terwijl de cryptocurrency-markt opnieuw explodeert, heeft cryptobroker Coinbase (NASDAQ: COIN) onlangs aangekondigd dat het een directe notering zal aanbieden voor zijn beursgang (IPO). Hoewel inside-investeerders de mogelijkheid zullen hebben om hun aandelen te verkopen op de pre-IPO Nasdaq Private Market, zullen retailbeleggers moeten wachten tot het aandeel begint te verhandelen op de NASDAQ.  

Onze gids voor Coinbase’s beursgang zal u helpen om te investeren in deze grote makelaar zodra Coinbase-aandelen publiekelijk kunnen worden gekocht en verkocht. 

Wanneer is de Coinbase IPO (COIN) Datum? 

Hoewel Coinbase nog geen officiële datum voor haar IPO heeft aangekondigd, wijzen geruchten erop dat Coinbase hun directe notering ergens eind maart zal hebben.  

Financiële geschiedenis Coinbase 

Coinbase heeft een geschiedenis van volatiele verwachtingen van beleggers, wat het moeilijker kan maken om het bedrijf effectief te evalueren voordat het naar de beurs gaat.  

Coinbase heeft gekozen voor een directe notering, wat betekent dat het afziet van het traditionele proces om investeringsbanken het bedrijf te laten onderzoeken en een openingswaarde toe te wijzen voor de beursgang van het aandeel. Coinbase had een formele waardering in 2018 toen het bedrijf $ 300 miljoen aan nieuwe financiering accepteerde. Op dat moment werd het bedrijf geschat op een waarde van ongeveer $ 8 miljard. 

Deze waardering hield echter geen rekening met het enorme succes dat grote cryptocurrencies als Bitcoin en Ethereum sindsdien hebben gekend. Bitcoin alleen al is in waarde gestegen van ongeveer $ 4.000 per munt in het begin van 2019 tot meer dan $ 50.000 per munt in februari 2021. 

Op basis van de prijs van aandelen die momenteel van eigenaar wisselen op de NASDAQ Private Market, schatten experts dat het bedrijf bijna $ 90 miljard waard kan zijn nu de prijsontdekking tussen interne investeerders doorgaat. Op het moment van publiceren heeft de aandelenprijs van Coinbase $350 per aandeel bereikt op de particuliere markt. 

Coinbase potentieel 

Als een van de populairste cryptocurrency-uitwisselingen van de Verenigde Staten, hebben beleggers hoge verwachtingen van de beursgang van Coinbase. Coinbase, opgericht in 2012, heeft zijn sterke positie op de cryptomarkt behouden en blijft regeren als de grootste exchange in de Verenigde Staten wanneer gemeten in termen van gebruikers en totale marktkapitalisatie.  

Veel beleggers in cryptocurrency houden vol dat de beursgang van Coinbase een nieuwe laag van legitimiteit aan de markt zal toevoegen en de toon zal zetten voor toekomstige cryptomakelaars om naar de beurs te gaan. Beleggers hopen dat door te voldoen aan de traditionele financiële regelgeving, cryptocurrency makelaars zoals Coinbase meer vertrouwen van het publiek zullen geven in de markt, die lange tijd is gepand door beleggingsexperts en toezichthouders dankzij zijn gedecentraliseerde aard. 

De waardestijging van Bitcoin is niet alleen gunstig voor Coinbase als bedrijf. Naarmate meer dekking van de cryptocurrency-markt zijn weg baant naar de mainstream, stellen concurrenten zoals Robinhood, Kraken, PayPal en extra makelaars hun gebruikers ook in staat om belangrijke cryptocurrencies te kopen en verkopen met lagere kosten en soms geen commissie.  

Meer concurrenten in de cryptocurrency-sfeer kunnen echter niet tippen aan de diensten die Coinbase biedt, waaronder margehandel en een geavanceerder Coinbase Pro-platform voor ervaren of bijzonder actieve beleggers. Coinbase biedt ook een bredere selectie van cryptocurrencies in vergelijking met sommige concurrenten die toegang bieden tot zowel de aandelen- als de cryptomarkt.  

Hoe Coinbase IPO (CBASE) aandelen kopen 

Hoewel de aandelen van Coinbase momenteel alleen worden verhandeld tussen particuliere beleggers op de Nasdaq Private Market, kunnen particuliere beleggers zich voorbereiden op het investeren in openbare aandelen van Coinbase zodra deze op de markt komt.  

Als u bekend bent met het proces van hoe u aandelen kunt kopen, kunt u uw huidige brokerage-account gebruiken om u voor te bereiden op de beursgang van Coinbase. Zo niet, gebruik dan deze stappen om aan de slag te gaan.  

Stap 1: Kies een makelaardij. 

Een broker is een financieel dienstverlenend bedrijf dat particuliere beleggers een handelsplatform biedt dat ze kunnen gebruiken om aandelen online te kopen en verkopen. Voordat u aandelen kunt kopen of verkopen, moet u een broker kiezen en uw brokerage account openen.  

Sommige van de factoren die u zou willen overwegen wanneer u de beste makelaar voor uw behoeften kiest, kunnen omvatten: 

  • Commissies en vergoedingen: Hoewel veel makelaars nu commissievrije handel aanbieden, moet u er niet van uitgaan dat uw makelaar u zal toestaan om aandelen te kopen en verkopen zonder kosten. Zorg ervoor dat u de kosten van uw broker kent en begrijpt voordat u een rekening opent. 
  • Handelsplatform: Sommige brokers bieden eenvoudige en gestroomlijnde handelsplatforms die gericht zijn op beleggers die nog nooit aandelen hebben gekocht of verkocht. Andere brokers richten zich op het aanbieden van een breed scala aan educatieve middelen en analyse-instrumenten die u kunt gebruiken om uw beleggingservaring te verbeteren. Misschien wilt u een paar videodemonstraties bekijken voordat u een broker selecteert om er zeker van te zijn dat u een rekening opent met een platform dat u effectief zult kunnen gebruiken. 
  • Toegang tot extra markten: Als u alleen geïnteresseerd bent in het kopen van Coinbase-aandelen zodra deze beursgenoteerd zijn, zult u in staat zijn om effectief te investeren met behulp van elk makelaarsplatform dat NASDAQ-toegang biedt. Als u echter wilt beleggen in aanvullende effecten zoals optiecontracten, cryptocurrencies, futures-contracten en edelmetalen, kies dan een broker die een enkel platform biedt voor al uw interesses. 

Niet zeker hoe te beginnen met het vergelijken van brokers? Overweeg een paar van onze topkeuzes hieronder om de zoektocht een beetje eenvoudiger te maken. 

Stap 2: Beslis hoeveel aandelen u wilt. 

Nadat u uw brokeraccount hebt geopend, houdt u in de gaten hoe de aandelenkoers van Coinbase beweegt in de dagen tot de beursgang. U kunt de Nasdaq IPO-kalender hier volgen en bekijken. Hoewel er momenteel geen gepubliceerde IPO datum is, zal Coinbase waarschijnlijk haar IPO datum aankondigen zodra deze is afgerond via haar sociale media kanalen en via de Nasdaq kalender. 

Wanneer de aandelen van Coinbase beginnen te verhandelen, bepaal dan hoeveel aandelen u wilt kopen op basis van de totale hoeveelheid geld die u zich kunt veroorloven om te investeren. Merk op dat het normaal is dat de aandelenprijzen van aandelen die naar de beurs gaan een dip vertonen na de opening, omdat beleggers die verbonden zijn met de innerlijke werking van het bedrijf toegang hebben tot Nasdaq’s privé-notering vóór het grote publiek. Zoals het geval is met elk aandeel, investeer nooit meer geld dan u zich kunt veroorloven te verliezen, omdat aandelenkoersen plotseling en zonder waarschuwing kunnen dalen.  

Stap 3: Kies uw ordertype. 

Nadat u heeft besloten hoeveel aandelen u wilt kopen, is één van de laatste stappen die u moet nemen het type order te kiezen dat u wilt plaatsen. Het ordertype dat u kiest, dicteert hoeveel geld u betaalt voor elk aandeel van Coinbase dat u koopt, wanneer uw order wordt uitgevoerd en meer.  

Enkele van de meest voorkomende soorten aandelenorders die u zult zien, kunnen zijn: 

  • Marktorders: Een marktorder vertelt uw makelaar dat u uw aandelenorder wilt uitvoeren tegen de huidige marktkoers. Bijvoorbeeld, als aandelen Coinbase momenteel worden verhandeld tegen $ 200 per aandeel en u een order plaatst om 10 aandelen te kopen tegen de huidige marktkoers, zult u waarschijnlijk ongeveer $ 200 betalen per aandeel dat u koopt.   
  • Limietorders: Een limietorder vertelt uw makelaar dat u een select aantal aandelen wilt kopen tegen of onder een bepaalde prijs. Wanneer u een limietorder plaatst, specificeert u een maximum prijs die u bereid bent te betalen voor elk aandeel dat u koopt, naast het aantal aandelen dat u wilt kopen. U zou bijvoorbeeld een limietorder kunnen plaatsen met een limietprijs van $200 per aandeel Coinbase-aandelen. Als uw makelaar in staat is om uw order uit te voeren tegen of onder een prijs van $200 per aandeel, zal uw makelaar de order uitvoeren. Als de prijs van Coinbase-aandelen niet daalt tot $200 of lager gedurende de handelsdag, zal uw makelaar de order niet uitvoeren. 

De broker die u kiest zal dicteren welke soorten orders u kunt plaatsen en hoeveel (indien van toepassing) commissie u zult betalen per order.  

Stap 4: Voer uw transactie uit.  

Nadat u een ordertype heeft gekozen en heeft besloten hoeveel aandelen u wilt kopen, controleert u de details van uw order voordat u de order indient. Nadat u uw order heeft ingediend, zal uw broker zorg dragen voor de uitvoering van de order volgens uw specifieke instructies.  

Als uw broker niet in staat is om uw order te vullen (bijvoorbeeld omdat de limietprijs niet wordt bereikt tijdens de handelsdag), kan hij deze voor onbepaalde tijd open laten staan of de order aan het einde van de dag annuleren, volgens uw voorkeuren.  

Investeer Coinbase IPO aandelen 

Hoewel Coinbase in januari 2021 aankondigde dat het naar de beurs zou gaan, heeft het bedrijf nog steeds geen officiële IPO-datum aangekondigd. Door zowel Coinbase’s aanwezigheid op sociale media als de Nasdaq IPO-kalender in de gaten te houden, weet u zeker dat u een van de eersten bent die weet wanneer een openbare aanbiedingsdatum wordt aangekondigd aan particuliere beleggers.   

Vaak gestelde vragen 

Wat is Coinbase? 

Coinbase is een platform om veilig digitale valuta zoals Ethereum en Bitcoin op te slaan, te kopen of te verkopen. 

Is Coinbase veilig? 

Coinbase is een makelaar en beurs voor digitale valuta. Het heeft $20 miljard aan activa met 13,3 miljoen gebruikers. 

Ga naar Webull 

0 Commissies en geen storting minimums. Iedereen krijgt slimme tools voor slim beleggen. Webull ondersteunt volledige uitgebreide uren handel, die volledige pre-market (4:00 AM – 9:30 AM ET) en after hours (16:00 PM – 20:00 PM ET) sessies omvat. Webull Financial LLC is geregistreerd bij en gereguleerd door de Securities and Exchange Commission (SEC) en de Financial Industry Regulatory Authority (FINRA). Het is ook lid van de SIPC, die bescherming biedt (tot $500.000, inclusief een limiet van $250.000 voor contanten) tegen het verlies van contanten en effecten die een klant bij een financieel in moeilijkheden verkerend makelaarskantoor dat lid is van de SIPC, aanhoudt.