Chainlink koers verwachting voor 2022
23 June 2021

Wat is Chainlink en wie zit erachter?

Blockchains zijn zeer veilige en betrouwbare netwerken voor waarde-uitwisseling, maar missen de functionaliteit om in eigen land externe gegevens op te halen of gegevens naar systemen buiten de keten te sturen op een manier die de end-to-end sabotageweerstand behoudt.

Door het gebruik van veilige orakels breidt Chainlink de functionaliteit van blockchains uit door slimme contracten te koppelen aan real-world data, gebeurtenissen, betalingen en meer op een zeer fraudebestendige en betrouwbare manier.

Het Chainlink Network ondersteunt een veelvoud aan prijsfeeds live in productie, waardoor miljarden aan waarde voor vele toonaangevende DeFi-applicaties, CeFi-bedrijven en diverse andere financiële instellingen worden veiliggesteld.

De mogelijkheid van Chainlink om verbinding te maken met een API opent een breed scala aan use cases, zoals Arbol die Chainlink gebruikt voor weerdata om weerbestendige producten te maken en Theta Network die gebruik maakt van Chainlink voor kijkersdata om advertentiefraude voor online content te bestrijden.

ChainLink koers verwachting 2021-2022

In het algemeen zijn de crypto verwachtingen voor eind 2021 en 2022 zeer positief. Recent (mid 2021) is er een flinke dip geweest waarbij veel koersen (BTC en andere cryptocurrencies) flink omlaag zijn gegaan. Echter zijn er positieve verwachtingen voor het einde van dit jaar en het volgende jaar. Vele specialisten zeggen dat 2022 het jaar van de cryptocurrency zal worden. Recent zijn er verschillende Centraal-Amerikaanse landen (El Salvador en nog meer) die officieel hebben aangegeven BTC als betalingsmiddel goed te keuren. Dit werd bekend gemaakt op de Crypto Conferentie in Miami. Het lijkt erop dat meerdere landen gaan volgen en dit heeft goede gevolgen voor de prijs van ChainLink.

De ChainLink koers van vandaag


In bovenstaande grafiek kun je actuele prijs aflezen.

Gaat de ChainLink koers stijgen in 2022?

Wordt ChainLink meer waard in 2022? Dit is natuurlijk de vraag die iedereen beantwoord wil hebben. Ons team geen financieel advies geven en helaas de toekomst ook niet voorspellen. Wel kunnen we naar verschillende experts kijken en hun meningen analyseren. Als we kijken naar verschillende crypto experts en wat ze zeggen over ChainLink zien we in het algemeen een positieve lijn van verwachtingen. Veel experts verwachten dat de ChainLink koers eind 2022 misschien wel met 100-200% gestegen zal zijn. Natuurlijk is dit nog even afwachten en kunnen we op het moment alleen maar speculeren.

ChainLink kopen in 2021-2022?

Wil je graag geld investeren in crypto en vandaag de crypto ChainLink nog kopen? Registreer je dan bij een crypto exchange en je kunt direct beginnen. Meld je aan bij Bitvavo (Nederlands platform) of Binance (internationaal platform) en je kunt direct beginnen met een inleg vanaf 10 euro.