Case study: geef online advies voor een extra inkomen

Vrij zijn om te gaan en staan waar je maar wilt. Lekker veel werkvakanties boeken of juist helemaal je biezen pakken. Niet om loonsverhoging of een sabbatical hoeven bedelen. Een online inkomen maakt het mogelijk. Dit artikel is een case study van één van mijn eigen online ondernemingen: Melookyoubook.

Wie vaker deze website bezoekt, weet dat ik graag manieren bedenk om een online inkomen te verdienen. Met een online inkomen ben je namelijk eigen baas en kun je overal ter wereld je werk doen. Het is echter niet makkelijk om meteen een fulltime inkomen uit een internetbedrijf te halen. Klein beginnen dus.

Hoe ik in 2008 mijn expertise in duizenden euro’s omzette

Eind 2007 was een vriend van mij, Wouter, het helemaal zat. Als fervent reiziger werd hij gewoon té vaak door vrienden gevraagd om vliegtickets voor hen te zoeken. “Hier moet ik geld voor vragen,” dacht hij.
Wouter wist dat ik het zoeken naar het goedkoopste vliegticket ook als een Olympische sport beschouwde. Daarom betrok hij mij bij zijn idee en stapte ik in. Het resultaat was een vliegticketadviesbureau genaamd Melookyoubook. Hiermee haalden we in het eerste jaar (2008) meteen al een viercijferig bedrag binnen. Niet verkeerd voor een uit de hand gelopen hobby!

Via de website Melookyoubook garandeerden we reizigers de goedkoopste vliegtickets voor hen te vinden.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik in het begin weinig in Wouters idee zag. Want wie gaat er nou geld neertellen voor een overzicht van de goedkoopste vliegtickets als je die zelf op vliegticketwebsites kunt vinden? Oké, bekenden van ons misschien nog net, maar volstrekt onbekenden vast niet!

Aan de andere kant zagen we de voordelen er ook wel van in. We gaven immers de garantie dat we de prijzen die onze klanten vonden, zouden verslaan. Het leek ons een handige service voor mensen die geen tijd hadden om urenlang naar een vliegticket te zoeken, voor backpackers die rond de wereld wilden vliegen of voor mensen die naar erg exotische bestemmingen moesten.

Pro’s en contra’s waardoor het makkelijk bij borrelpraat had kunnen blijven. Maar aan de andere kant – wat voor risico liepen we eigenlijk? Een paar tientjes voor een domeinnaam en hosting en enkele uren van onze tijd?

We besloten het gewoon te proberen. Ik sleutelde een website in elkaar en Wouter leverde de teksten en vulde de trucendoos aan voor het vinden van de allergoedkoopste vliegtickets. We lieten een speels logo en een mascotte ontwerpen. Vervolgens begonnen we onze diensten voor een laag bedrag aan te bieden.

Dankzij enige media-aandacht begon het balletje te rollen en verwerkten we meer dan honderd aanvragen in het eerste jaar. We bleken een gat in de markt te vullen, de reacties waren enthousiast en onze bankrekeningen werden gespekt. Er doken zelfs naäpers op internet op!

En nu is het jouw beurt

Dit bewijst maar weer hoe je van een schijnbaar kansloos idee toch een leuke online business kunt maken. Je moet af en toe gewoon in het diepe springen.

Jij bent vast ook wel deskundige ergens in, ook al schiet er jou op dit moment niets te binnen. Maar je hoeft niet eens zo diep te graven om jouw expertise te vinden. Wat doe je graag? Op wat voor websites ben jij vaak te vinden? Waar lees jij veel over? Waarover vragen jouw vrienden jou om raad? Als jij deze raad op de één of andere manier online kunt bieden, heb je mogelijk een troef in handen.

Door middel van video’s, via Skype, via e-mail of direct op een pagina van je website kun je bezoekers laten profiteren van jouw kennis. Dus pak vandaag nog pen en papier, schenk een wijntje in, ga eens brainstormen en schrijf je ideeën op.

Andere manieren om online geld te verdienen

Als je met geen mogelijkheid een gebied kunt bedenken waarin jij een expert bent (wat me sterk lijkt), maak je dan geen zorgen. Er zijn vele andere manieren om online geld te verdienen. Zowel passief als actief, zoals in het geval van een online adviesbureau. In het bonusboek 17 Manieren Om Online Geld Te Verdienen, dat je gratis krijgt bij je bestelling van mijn e-book, geef ik je verrassende alternatieven waarmee je meteen aan de slag kunt.

Foto: Wilco de Kreij, Emarky.nl

5 reacties op “Case study: geef online advies voor een extra inkomen

  • Hoi Stijn, we zoeken ook binnenlandse vluchten, hoor! Op verzoek zetten we, vooral in grote landen, de prijzen van vliegtickets tegen die van trein- of bustickets af, geen enkel probleem. 🙂

   • Ha Andre,
    Ik ben erg benieuwd! 

    We willen vertrekken op 20 januari van Puerto Madryn naar El Calafate in Argentinië.

    Kun jij mij de goedkoopste vlieg, bus en trein tickets geven?

    Groet, Stijn

 1. Klopt. Voor een ontwerper of internetmarketeer is dit een goed verkoopplatform als je een klus relatief snel kunt klaren of wanneer je in een land met lage kosten van levensonderhoud leeft. Omdat we al gauw een uur of langer per advies bezig zijn, is een beloning van $ 4 (want Fiverr steekt één dollar in eigen zak) de moeite niet waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *