Bitcoin minen iphone
25 February 2021

We nemen een kijkje bij de eerste App waarmee je eenvoudig cryptocurrency kunt mijnen op je iPhone.

Bij het ontginnen van cryptocurrency komen vaak beelden op van grote ruimtes met rekken hardware die industrieel worden gekoeld. Het is echter mogelijk om cryptocurrency te delven vanuit je broekzak met een app genaamd MobileMiner.

Wat heb ik nodig om cryptocurrency te mijnen op mijn iPhone?

MobileMiner is een CPU miner voor iOS apparaten gemaakt door een bekende jailbreak ontwikkelaar genaamd Elias Limneos.

MobileMiner kost een beetje moeite om op te zetten, maar als het eenmaal draait is er weinig onderhoud nodig. Je moet het project zelf bouwen met Xcode en dan een portemonnee aanschaffen, dan ben je helemaal klaar om te beginnen met mijnen.

Hoe beter de processor van je iPhone, hoe sneller hij in staat zal zijn om elke mijnbouwtaak te voltooien. We raden je echt aan om een iPhone vanaf iPhone 7 te gebruiken, omdat alleen de latere iPhone modellen de beste hash rates zullen produceren.

Elias is een vertrouwde ontwikkelaar, maar als je doorgaat met deze gids installeer je ‘onofficiële’ code op je iPhone. Een zekere mate van vertrouwen is hier vereist, dus als u doorgaat, doet u dat op eigen risico.

Hoe installeer je MobileMiner op je iPhone

Je hebt hier ook je Mac voor nodig.

Allereerst heb je je Apple ID nodig om Apple Developer enabled te zijn.

  • Ga naar developer.apple.com
  • Ga naar het ledencentrum
  • Meld je aan met je Apple ID.
  • Op de pagina Apple Developer Agreement vink je het eerste selectievakje aan en accepteer je de overeenkomst, waarna je op de submit-knop klikt.
  • Ga naar de Mac App store en log in met je ontwikkelaar geactiveerde ID.
  • Verbind je iPhone met je Mac en zorg ervoor dat het een vertrouwd apparaat is.
  • Download iOS App Signer en de MobileMiner.ipa. van de Github pagina

Maak een nieuw Xcode Project aan en noem het product ‘iPhone Miner’. Zorg ervoor dat je in een persoonlijk team zit, maak een organisatienaam aan en zorg ervoor dat de taal op Swift staat, met Include Unit Tests en UI Tests ingeschakeld.

Open de iOS App Signer en selecteer het MobileMiner.ipa. bestand, Signing Certificate en Provisioning Profile van het Xcode project. Klik op start en sla het volgende IPA-bestand op uw bureaublad op.

Open Xcode en selecteer Venster, vervolgens Apparaten en Simulatoren in de menubalk. Selecteer op de pagina Apparaten & Simulatoren je iPhone en klik op de ‘+’ onder geïnstalleerde apps, selecteer vervolgens het MobileMiner.ipa-bestand dat op je bureaublad staat. De Mobile Miner app zou nu op je startscherm moeten verschijnen.

Hoe MobileMiner te configureren

Er zijn een paar opties die je nu moet instellen.

Configuratie

Je moet een configuratie instellen voor elke valuta die je wilt mijnen, en je kunt naar believen tussen deze configuraties wisselen. Je hebt een Gebruikersnaam en een Portemonnee-adres nodig, die je krijgt door je aan te melden voor een account bij de meeste cryptocurrencies.

De configuratiepagina is vrij eenvoudig, vul gewoon de vereiste informatie in. De optie ‘threads’ varieert afhankelijk van hoe modern je telefoon is, maar een nieuwere telefoon kan een hoger aantal threads aan.

Keep Alive in Background

Deze functie maakt het mogelijk dat de app nuttig is, omdat het een workaround gebruikt om ervoor te zorgen dat de app blijft mijnen op de achtergrond als de telefoon inactief wordt gelaten.

Hierdoor kan de app voor onbepaalde tijd op de achtergrond blijven draaien, hoewel het uw batterij in een angstaanjagend tempo leeg zal trekken

Hoewel er andere pogingen zijn geweest om cryptocurrency te delven op mobiele apparaten, is dit echt de eerste app waarmee je het op zo’n gemakkelijke en gebruiksvriendelijke manier kunt doen. Echter, als je hoopt hier echt geld mee te verdienen, dan heb je misschien pech – mobiele processors zijn gewoon niet zo krachtig als die voor pc’s, en de elektriciteitskosten alleen al zouden je elke winst die je weet te maken kosten.

Hoe dan ook, het is een fantastisch bewijs van concept en een leuk ding om in te onderzoeken – verwacht alleen niet dat je snel een jacht zult kopen van je winst.