Bitcoin en reizen
8 April 2020

Bitcoins worden steeds meer DE betaalmiddel bij vele webshops, winkels, Horeca, etc. Zelfs diensten kunnen tegenwoordig in bitcoins verrekend worden. Voor vakantiegangers is dit een goed nieuws, jouw bitcoins kan je ook gebruiken om mee te reizen. Veel mensen kopen bitcoins bij 1 van de handelsplatformen zoals Bitvavo, BTC Direct en Blox. Betalingen hiervoor kan met iDEAL, Bancontact, of SATOS gedaan worden. Jouw bitcoins kan je bewaren in een wallet, er zijn verschillende soorten wallet:

  • Paper wallet, wordt online aangemaakt en uitgeprint op papier
  • Mobiele wallet, is een app dat geïnstalleerd wordt op uw mobiele telefoon
  • Online wallet, wordt op een website aangemaakt en is overal ter wereld beschikbaar
  • Hardware wallet, is vaak een beveiligde USB stick waarop de coins worden bewaard
  • Desktop wallet, wordt geïnstalleerd op uw computer of laptop.

Tips voor betalingen met bitcoin

Voor uw reis kunt u betalingen met bitcoins doen, zie enkele tips hieronder:

  • Er zijn heel veel websites waar je jouw vliegtickets met bitcoins kunt betalen, check bijvoorbeeld Destinia, Expedia, Abitsky, etc. Bitcoins is een internationale munteenheid, er komen geen transactie kosten bij het betalen ermee.
  • Je kan ook hotelsreserveringen met bitcoins doen, check hiervoor Expedia, Travalia, 9flats, Btctrip.
  • Shoppen, chillen, voeding, activiteiten kan ook met bitcoin betaalt worden. Ga na welke vorm van wallet je kiest voor je bitcoins. Check op de plaats van bestemming op de websites waar je je betalingen met bitcoins kunt doen. Er bestaat ook iets als Coinmaps, heeft dezelfde functie als Google Maps, alleen kan je hierop bekijken waar ondernemingen bitcoins accepteren. Je kan ook Bitcointravel.com raadplegen voor meer informatie.

Voordelen van het betalen met bitcoins zijn, geen transactiekosten (los van een paar centen), de overmaking gaat rechtstreeks van uw bitcoinadres naar dat van de ontvanger. De snelheid veel groter dan bij bankovermakingen, die soms een paar dagen duren. Bitcoins overmaking duurt een paar minuten. En er komt geen tussenpartij (bijvoorbeeld de bank) aan te pas, u bent degene die al uw betalingen beheerd.