Bitcoin creditcard
3 February 2021

We staan er niet meer bij stil, maar is er wel veel voorafgegaan voordat betalen met een bankpasje of btc creditcard zo vanzelfsprekend werd. Het gaat namelijk om complexe systemen die opgezet zijn om waar ook ter wereld de transacties vlot te laten verlopen. Vertrouwen staat daar vooral ten basis aan en weten alle betrokken partijen dat de gelden wel overgemaakt worden. Het is ook dit vertrouwen waar Bitcoin hard aan de weg heeft getimmerd om vanaf de lancering in 2009 een positie in te nemen binnen de financiele wereld die niet meer weg te werken is. Hieronder hebben wij twee crypto creditcards voor jou geselecteerd, en de voordelen op een rij gezet.

Binance visacard 

Binance CoinDoor de jaren heen is het vertrouwen in crypto dus met forse stappen vooruit gegaan en werd het ook voor meer partijen duidelijk dat crypto niet meer weg te denken is. Er wordt steeds meer in geinvesteerd en is deze geldstroom ook Visa opgevallen. De Binance Visa kaart mag gezien worden als een doorbraak op het gebied van het kunnen verrichten van betalingen met jouw crypto.

Er is dus geen wallet nodig en verschilt gebruik van de kaart niet met die van een “normale” Visakaart. Er wordt voor gebruik van de Binance card gebruik gemaakt van dezelfde infrastructuur die Visa wereldwijdt gebruikt. Zelfs wanneer jij je Visakaart vergeten bent, kan je alle betalingen zonder problemen verrichten met de Binance card, ook al gaat het om kleine aankopen. Er is een kleine wachttijd verbonden met zo een transactie, maar valt het wel mee.

Verbonden aan de kaart is er ook een pincode en moet er wel op gelet worden dat het hier om een debitcard gaat. Er moet dus vooraf voldoende crypto op de kaart aanwezig zijn en is er geen sprake van het achteraf verrekenen van de gemaakte kosten zoals het geval is bij een creditcard. De crypto credit card nederland kan dus gezien worden als een hard wallet, maar dan in de vorm van een creditcard. Cryptotegoeden dienen dus eerst op de card geplaatst te worden en kan dat het eenvoudigst met jouw Binance wallet. voordelen gebruik Binance card:

  • Er worden geen kosten in rekening gebracht door Binance bij gebruik van de card
  • Tot 8% aan korting bij aankopen verricht met de card
  • Jouw crypto altijd bij de hand voor het verrichten van betalingen
  • Veiligheid van jouw tegoeden op de kaart is gegarandeerd

Crypto.comCrypto.com card

Het belang van betalen met crypto is zich meer aan het verspreiden en is het belangrijk om in te spelen op de vraag op de markt. crypto.com card is een vrij nieuwe speler binnen het betalingsverkeer en heeft de card veel mogelijkheden. De crypto dient wel eerst omgezet te worden in dollars en wordt dat bedrag op de card geplaatst.

Het betalen met de card en opnemen van geld bij de ATM levert wereldwijdt geen problemen op omdat er ook hier gebruik wordt gemaakt van de infrastructuur van Visa. Dankzij de samenwerking met een aantal grote bedrijven, kan er bij gebruik van de crypto.com card gerekend worden op fikse kortingen. Deze kortingen komen in de vorm van tegenwaarde in CRO, een cryptomunt. De overmaking van CRO vindt niet plaats naar de card maar jouw wallet. Door de crypto.com card regelmatig te gebruiken bouw je dus een aardige hoeveelheid crypto op in jouw wallet.

Een bitcoin credit card is dus een handige manier om betalingen te kunnen verrichten met jouw creditcard crypto en wel zonder gebruik te maken van een wallet. Deze vorm van betalen wordt ook nog ondersteund door vele topbedrijven binnen de financiele wereld en is niet alleen de veiligheid zo gegarandeerd, maar levert het een aantal voordelen zoals kortingen op. Zie hieronder een review van de Crypto.con Creditcard door een proffesional: