Binance-card
26 February 2021

Een veelgehoord argument voor regulier geld (ook bekend als fiat valuta) in tegenstelling tot cryptocurrency is dat je cryptocurrency niet kunt gebruiken om boodschappen en andere alledaagse artikelen te kopen. Nou, door het gebruik van een cryptocurrency debit card, kunt u. Dit is een review van Binance Card, een van de crypto-debetkaarten die er zijn.

Algemene informatie

Binance Card is een interessante nieuwe kaart waar we bij Cryptowisser.com erg enthousiast over zijn. De kaart wordt formeel uitgegeven door Contis Financial Services Ltd die door de Financial Conduct Authority gemachtigd is om elektronisch geld uit te geven (Firm Reference Number: 900025) en lid is van Visa.

De kaart bestaat al sinds maart 2020, maar op 15 december 2020 werd aangekondigd dat de kaart nu ook zal gaan verzenden naar de Europese Economische Ruimte, te weten:

Oostenrijk, België, Bulgarije, Kroatië, Republiek Cyprus, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Gibraltar, Duitsland, Griekenland, Hongarije, IJsland, Ierland, Italië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zweden.

De kaart heeft een groot aantal interessante functies. Een daarvan is een “auto topup”. Het saldo op je kaart wordt ondersteund door het saldo op je Binance-account. Stel dat je altijd 100 euro op je kaart wilt hebben, en dat saldo wordt gedekt door je BTC-tegoed. Als de BTC aanzienlijk daalt, zodat je kaartsaldo onder je vooraf ingestelde niveau komt (in dit voorbeeld 100 euro), zal de kaart “auto topup” doen, wat betekent dat de kaart geld van je Binance-rekening naar je kaartrekening overmaakt, zodat je weer 100 euro op je kaart hebt staan. Dit wordt gedaan om te voorkomen dat je in de winkel bent en iets wilt kopen, maar door een prijsdaling op de cryptomarkt onvoldoende saldo op je kaart hebt staan.

Voor alle duidelijkheid: de Binance Card gebruikt alleen het geld van je Binance Card wallet (het saldo op je Binance account). De Binance Card kan niet worden opgewaardeerd vanaf andere externe platforms. Fondsen die rechtstreeks van externe platforms worden verstuurd, worden niet op je Binance Card bijgeschreven en kunnen leiden tot het verlies van deze fondsen.

De kaart wordt ook geleverd met transactionpush notificaties. Dit betekent dat je elke keer dat je een aankoop met je Binance Card doet, een pushmelding op je Binance mobiele app ontvangt.

Ondersteunde Crypto’s

De kaart heeft ondersteuning voor BNB (Binance Coin), BUSD (Binance USD), BTC (Bitcoin), ETH (Ethereum) en SXP (Swipe). Ook ondersteunt de kaart de fiatvaluta EUR (de kaart in andere continenten ondersteunt natuurlijk ook andere fiatvaluta’s).

Binance Kaart Interface

De volgende afbeelding laat zien hoe je de kaart kunt bedienen of hoe je er vanaf je Binance-account doorheen kunt navigeren. De lay-out van alle functies lijkt ons zeer intuïtief en gemakkelijk te begrijpen.

De volgende afbeelding toont een kaart die nog niet gebruikt is (daarom is er ook geen transactiegeschiedenis, geen cashback, enz.) en alle activa op de kaart zijn van de weergave gewist.

Binance kaart cashback

De kaart van Binance biedt ook iets heel interessants: een cashback-functie. Wat is een cashback functie? Nou, het is eigenlijk heel simpel, elke keer dat je de kaart gebruikt, wordt een percentage van wat je met de kaart betaalt naar je teruggestort in de vorm van BNB-tokens. En het percentage is eigenlijk van 1-8%, afhankelijk van hoeveel BNB-tokens u bezit. De niveaus die nodig zijn voor de verschillende cashback-percentages zijn uiteengezet in de onderstaande tabel:

8% is een zeer hoog cashback-niveau, een van de hoogste die er is. Een ander kaartbedrijf met een cashbackfunctie (Wirex), biedt slechts 1,50% cashback aan. Het totaalbedrag aan cashbacks dat je hebt gegenereerd wordt ook op je Binance Card Interface weergegeven (zie de afbeelding hierboven).

Vergoedingen voor de Binance Card

De kosten van de Binance Card zijn zeer concurrerend.

Er zijn geen maandelijkse kosten. Er zijn geen uitgiftekosten. Er zijn geen minimum stortingslimieten. Zolang je een saldo hebt op de Binance-rekening waaraan de kaart is gekoppeld, kun je de kaart gebruiken.

De belangrijkste fee van allemaal is de provisie op bestedingen. Binance Card heeft een lage provisie op bestedingen, 0,90%. Die 0,90% geldt ook voor geldopnames bij geldautomaten. De enige andere vergoeding waar je aan moet denken, is als je de fysieke kaart bent kwijtgeraakt en wilt dat Binance hem opnieuw uitgeeft. Dat doen ze graag, maar tegen een vergoeding van 25 euro. Maar dat is het dan ook!

Er is ook een dagelijkse maximumbestedingslimiet: EUR 8.700 per dag.

Transacties op digitale portemonnees, digitale bankdiensten, crypto beurzen, opgeslagen waarde producten, geldtransferdiensten, en bepaalde andere categorieën zijn echter uitgesloten van het BNB cashback programma.

Binance Card Veiligheid

Binance Card lijkt veiligheid ook zeer serieus te nemen, net als de Binance Exchange dat doet. Alle fondsen die u ontvangt worden bewaard op een aparte rekening, zodat in het onwaarschijnlijke geval dat Contis Financial Services Ltd (de formele uitgever van de kaart) insolvent wordt, uw fondsen beschermd zullen zijn tegen claims van schuldeisers.

Afsluitende opmerkingen

Wij hebben een goed gevoel over de Binance Card. U kunt er hier een bestellen.

Als dit de cryptocurrency debit card voor jou is, gefeliciteerd. Maar zo niet, kijk dan eens naar een van de andere kaarten in onze crypto debit card lijst.

Veel succes!