Beste video editing software
20 January 2021

In een wereld die wordt gedomineerd door visuele inhoud, kan een boeiende video helpen het succes van uw merk te vergroten. Maar het creëren van verbluffende videocontent is alleen mogelijk met behulp van een bewerkingsprogramma. De meeste gerenommeerde videobewerkingstools hebben een hoog prijskaartje, maar er zijn enkele even goede opties die geen cent kosten. Dat is geweldig nieuws voor de sterrendragende ondernemer. Of het nu gaat om Instagram-verhalen, Facebook-advertenties of YouTube-productgetuigenissen, met behulp van de beste gratis videobewerkingssoftware die er is, zal uw merk er gladjes en professioneel uitzien. 

Met de hoeveelheid en kwaliteit van de beschikbare videobewerkingssoftware hoeft u geen Spielberg te zijn – of zijn budget te hebben – om epische resultaten te krijgen. 

Voor dit artikel hebben we de beste gratis videobewerkingssoftware voor 2021 samengesteld. Onze lijst richt zich op de meest veelzijdige bewerkingssoftware voor video’s die we konden vinden. Hoewel elke gebruiker andere behoeften heeft, geeft deze gids u een goed overzicht van wat u van elke video-editor kunt verwachten en hoe u er het beste uit kunt halen. 

We hebben onze selectie onderverdeeld in de beste gratis videobewerkingssoftware voor desktop, mobiele videobewerking-apps en video-editors voor Instagram. Klaar om te beginnen? 

 

 

Beste gratis videobewerkingssoftware voor het bureaublad 

De volgende lijst met de beste videobewerkingssoftware is gebaseerd op het bureaublad en bevat gratis apps. Desktoptoepassingen hebben doorgaans meer bewerkingskracht dan mobiele apps. Gebruik deze video-editors wanneer u content met een langere vorm moet produceren voor YouTube of uw website. 

Al deze video-editors zijn ofwel volledig gratis te gebruiken of hebben een uitstekende gratis versie. En het gebruik ervan varieert van eenvoudig tot geavanceerd. 

 

1. Blender 

 

Beschikbaar op Windows, Mac en Linux. 

Blender, een van de beste gratis videobewerkingssoftware op de markt, is beschikbaar voor Windows, Mac en Linux.

Blender is een open source programma dat volledig gratis te gebruiken is. Het programma is eigenlijk ontworpen als een 3D-animatiepakket, maar het wordt geleverd met een zeer nuttige video-editor. Blender’s video-editor zou genoeg moeten zijn voor de meeste van uw videobehoeften. 

De editor stelt u in staat om basishandelingen uit te voeren, zoals het snijden van video’s en splitsen. U kunt het ook gebruiken om meer complexe taken uit te voeren, zoals het maskeren van video’s. Dit maakt het een zeer flexibele video-editor die geschikt is voor zowel beginnende als gevorderde gebruikers. 

De Blender Video Editor bevat de volgende functies: 

 •     Live-preview, luma waveform, chroma vectorscope en histogramweergaven. 
 •     Audiomixen, synchroniseren, scrubben en golfvorm visualisatie. 
 •     Tot 32 slots voor het toevoegen van video, afbeeldingen, audio en effecten. 
 •     Snelheidsregeling, aanpassingslagen, overgangen, keyframes, filters en meer.

Voordelen: Perfect voor gevorderde gebruikers die niet worden afgeschrikt door alle functies. 

Nadelen: De vele functies maken de leercurve wat steiler. De meeste tutorials zijn gericht op de 3D animatie/modellering. De middelen om u te helpen met de video-editor zijn zeer beperkt.  

Het beste voor: Meer geavanceerde projecten die betrekking kunnen hebben op 3D-animatie.  

 

2. Lichtwerken 

Beschikbaar op Windows, Mac en Linux. 

Lightworks is een andere grote gratis videobewerkingssoftware, beschikbaar op Windows, Mac en Linux. 

Lightworks is een van de krachtigere video-editors op de lijst. Het zit boordevol handige functies. De gratis versie zou meer dan genoeg moeten zijn voor de meeste gebruikers.  

 •     De gratis versie van Lightworks bevat: Hoge precisie video trimmen. 
 •     Multicam ondersteuning. 
 •     Exporteren naar 720p voor YouTube. 
 •     Een breed scala aan ondersteunde videoformaten.

De meeste functies zijn inbegrepen, maar 4K-video-ondersteuning voor YouTube en Vimeo is alleen inbegrepen in de betaalde versie van de software, die ongeveer 25 dollar per maand kost.  

Vergeleken met Blender, heeft Lightworks veel geweldige video tutorials die het sneller aan de praat kunnen krijgen. Bekijk deze functie vergelijking om er zeker van te zijn dat de gratis versie heeft wat u nodig heeft.

Voordelen: Zeer krachtige video-editor met veel geavanceerde functies. 

Nadelen: 4K-video-ondersteuning alleen in betaalde versie. Sommige gebruikers vinden Lightworks misschien te geavanceerd. 

Het beste voor: Allround desktopvideobewerking. 

 

3. Shotcut 

 Shotcut is een van de beste gratis videobewerkingsprogramma’s die beschikbaar zijn op Windows, Mac en Linux. 

Shotcut is, net als Blender, een volledig open source programma. Dit betekent dat je na het downloaden toegang krijgt tot alle functies zonder dat je een betaalde upgrade nodig hebt. Deze video-editor ondersteunt een breed scala aan videoformaten en beschikt over een grote verzameling instructievideo’s. 

Hoewel deze videobewerkingssoftware geweldige functies heeft, kunnen sommige gebruikers de interface een beetje eigenzinnig vinden. Dat komt omdat Shotcut oorspronkelijk is ontworpen voor Linux en dat is zeker te zien. Maar, onder de motorkap, is het nog steeds een kwaliteitsvideo-editor. 

Twee van Shotcut’s meest opvallende kenmerken zijn de ondersteuning van 4K HD resolutie en de tijdlijnbewerking. Niet veel gratis video-editors bieden ondersteuning voor 4K-resolutie. Bovendien hoeft u bij Shotcut uw video niet te importeren in de editor: dit kan een tijdbesparende factor zijn als u te maken heeft met grote videobestanden. 

Voordelen: Native timeline editing en ondersteuning voor 4K-resolutie. 

Nadelen: De eigenzinnige interface kan voor sommige gebruikers een nadeel zijn. 

Het beste voor: 4K, HD-videoprojecten. 

 

4. DaVinci Resolve

Beschikbaar op Windows, Mac en Linux. 

DaVinci Resolve is misschien wel de meest geavanceerde video-editor op de lijst. Hoewel het veel professionele videofuncties heeft, blijven de interfaces intuïtief. Naast het slicen en trimmen van video’s kunt u ook audio onder de knie krijgen en kleuren corrigeren. De app geeft je ook de mogelijkheid om 2D en 3D-titels aan je video toe te voegen.

Als u alleen maar wilt trimmen en uw video’s wilt uploaden, kan de rijke functieset van DaVinci Resolve te uitgebreid zijn. Als uw videoproject echter iets geavanceerder is, is de gratis versie van deze software moeilijk te verslaan. 

De functies van DiVinci Resolve zijn onder andere: 

 •     Geavanceerd trimmen 
 •     Multicam-editing 
 •     Kleurcorrectie 
 •     Audio-mastering

Profs: Intuïtieve interfaces en ongelooflijke kleurcorrectie.

Nadelen: Het brede scala aan functies maakt het een beetje overweldigend, en niet alle tutorials zijn gratis. 

Het beste voor: Meer geavanceerde projecten waar je kleuren moet corrigeren. 

 

5. Openshot

Beschikbaar op Windows, Mac en Linux. 

Openshot is volledig open source, wat het een van de beste videobewerkingssoftware maakt die toegankelijk is.  

Het doet sommige Mac-gebruikers misschien een beetje denken aan iMovie met zijn eenvoudig te gebruiken drag and drop interface. Openshot biedt echter meer mogelijkheden dan iMovie, waaronder een onbeperkt aantal lagen en geluidsmixen.  

Deze gratis editor biedt een mooie balans tussen geavanceerde functies en een eenvoudige interface. Het maakt ook real-time previews mogelijk wanneer je overgangen tussen clips maakt. 

De functies van Openshot zijn onder andere: 

 •     Onbeperkt aantal tracks/lagen 
 •     Clip resizing, scaling, trimmen, snapping, rotatie en het snijden van video-overgangen met real-time voorvertoningen 
 •     Samenstelling, beeldoverlapping, watermerken 
 •     Titelsjablonen, titelcreatie, ondertitels 3D geanimeerde titels (en effecten) 
 •     Geavanceerde Tijdlijn (inclusief slepen en neerzetten, scrollen, pannen, inzoomen en knipogen)

Profs: Open source, onbeperkte lagen. 

Nadelen: Niet zo veel video tutorials. 

Het beste voor: Geweldig voor gebruikers die net beginnen met videobewerking. 

 

6. Avidemux 

Beschikbaar op Windows, Mac en Linux. 

Avidemux is een van de beste videobewerkingssoftware voor beginners, omdat de interface zeer eenvoudig te navigeren is. Dit programma kan u helpen bij het uitvoeren van basistaken zoals: 

 •     Eenvoudig knippen 
 •     Codering 
 •     Filteren

Als u volledig nieuw bent in het bewerken van video’s, kan dit een goede plek zijn om te beginnen. 

Profs: Zeer eenvoudige software; geen noodzaak om technische documenten te lezen. 

Nadelen: Niet zoveel functies als andere video-editors. 

Het beste voor: Basisbewerkingstaken voor beginners. 

 

7. HitFilm Express 

Beschikbaar voor zowel Mac als Windows. 

HitFilm Express is een van de meer professionele video-editors om de lijst te maken. Het bevat alle functies die je zou verwachten van een basiseditor (splicing, trimmen en audiobewerking) plus nog veel meer. Hoewel sommige gebruikers HitFilm misschien wat geavanceerd vinden, is het zeker een van de beste allround gratis video-editors die er zijn. Het gratis pakket bevat meer dan 180 speciale effecten. 

De tutorials zijn voornamelijk gebaseerd op bekende Hollywoodfilms zoals Star Wars, maar deze zijn zeer interactief en boeiend. 

Voordat u deze software kunt downloaden, vraagt Hitfilm u om een statusupdate te delen op social media. Dit is echter een zeer kleine prijs om te betalen voor dergelijke geavanceerde software. De functies van Hitfilm zijn onder andere: 

 •     Geavanceerde snijgereedschappen 
 •     Toetsing voor greenscreen-effecten 
 •     Audio- en videofilters 
 •     Gereedschappen voor het samenstellen 
 •     Lagen en maskering 
 •     3D-video-ondersteuning

Profs: Echt professionele video-editor zonder prijskaartje. 

Nadelen: Kan enige tijd duren om de interface te leren. 

Het beste voor: YouTuber Vlogs – YouTube uploaden is ingebouwd. 

 

8. InVideo 

Beschikbaar op Windows en Mac 

Deze online video-editing tool is geweldig voor marketeers, uitgevers, particulieren en bureaus. Met ondersteuning voor intelligente frames, geautomatiseerde voice-overs, en nog veel meer, is deze software het beste in zijn klasse om vele verschillende redenen. Gebruikers prijzen deze videobewerkingssoftware voor de geweldige klantenservice, UX, waar voor je geld, en natuurlijk de functies.  

Met de nieuwe hoge kwaliteit videosjablonen die de meeste maanden zijn toegevoegd, is deze tool goed voor zowel beginnende als doorgewinterde video-editors. Het is bedrieglijk eenvoudig te gebruiken en heeft een verbazingwekkende flexibiliteit.  

Invideo’s functies omvatten: 

 •     Audiogereedschappen 
 •     Merk/Tekst Overlay 
 •     Samenwerking 
 •     Snelheidsaanpassing 
 •     Splitsen / Samenvoegen 
 •     Ondersteunt HD-resolutie 
 •     Videostabilisatie

Profs: Geweldig om gemakkelijk snelle presentatievideo’s te maken. 

Nadelen: Het is geen alles-in-een video-editor, omdat je niet meer dan één audiobestand kunt toevoegen, enz. 

Het beste voor: Het maken van marketing video’s of listicles voor uw blog. 

 

9. IMovie 

Beschikbaar op Mac 

Goede oude iMovie komt gebakken in Mac OS. Zoals de meeste native Mac-programma’s is deze video-editor zeer intuïtief in het gebruik.  

Dankzij de ‘drag and drop’-interface van iMovie kun je de video-elementen snel verplaatsen en bewerken. Mac-gebruikers kunnen het gebruiken als een speeltuin om de basisprincipes van videobewerking te leren. iMovie heeft onder meer de volgende functies: 

 •     Bibliotheek met vooraf gemaakte overgangen 
 •     Videobewerking 
 •     Audiobewerking 
 •     Gesplitste scherm 
 •     4K-resolutie ondersteuning

Profs: Gemakkelijk te leren. 

Nadelen: Gevorderde gebruikers kunnen functies een beetje beperkt vinden; import- en rendertijden kunnen een beetje traag zijn. 

Het beste voor: Mac-gebruikers gaan aan de slag met videobewerking. 

 

10. VSDC Free Video Editor

Beschikbaar op Windows.

Een van de beste gratis videobewerkingssoftware die alleen op Windows beschikbaar is, is VSDC. De gratis versie heeft een krachtige set functies, waaronder kleurcorrectie en audiobewerking. Met kleurmenging kunt u het uiterlijk van de video aanpassen aan uw merkimago. Instagram-achtige filters zijn ook beschikbaar om beginners te helpen tijd te besparen bij het bewerken. Bovendien kunt u met VSDC verschillende soorten maskers maken voor het vervagen of verbergen van specifieke elementen in uw beeldmateriaal. 

De pro-versie kost $19,99 en is inclusief beeldstabilisatie, voice-overondersteuning en visuele golfvorm. Als je ervoor kiest om de pro-versie niet bij te werken, kost de technische ondersteuning $9,99 voor een maand of $14,99 voor een jaar.

Voordelen: Relatief eenvoudig te leren met veel krachtige functies.

Nadelen: Technische ondersteuning is niet gratis; alleen Windows.

Het beste voor: Projecten voor het bewerken van Windows 

 

11. Machete Video Editor Lite 

Beschikbaar op Windows. 

Machete Lite is een van de meer eenvoudige editors in de lijst en is geweldig voor snelle bewerkingstaken. In de gratis versie kun je geen audio bewerken, maar je kunt wel audiotracks verwijderen. Ook ondersteunt de gratis versie alleen AVI- en WMV-bestanden.  

De functies van Machete Video Editor Lite omvatten: 

 •     Kopiëren, knippen, plakken en verwijderen van videobestandsfragmenten 
 •     Integreer een video in een andere video van hetzelfde formaat 
 •     Bewerk metagegevens (bestandstags) voor alle compatibele mediaformaten 
 •     Videostream als individueel bestand uitpakken

De volledige versie kost $19,95, en het stelt u in staat om audio te bewerken en ondersteunt meer bestandstypen. 

Voordelen: Super eenvoudig te leren en te gebruiken. 

Nadelen: Alleen Windows; ondersteunt niet zoveel bestandstypen als andere programma’s; geen audiobewerking. 

Het beste voor: Eenvoudige video splicing. 

  

12. VideoPad

Beschikbaar op Windows 

VideoPad is een van de beste videobewerkingstools om uw eerste stappen te zetten in de wereld van de multimediale videobewerking. Het is perfect voor iedereen die begint te spelen met videocomposities, omdat het eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken is. Geavanceerde videobewerkers kunnen het echter te eenvoudig vinden.

De functies van VideoPad zijn onder andere: 

 •     Bibliotheek van vooraf gemaakte overgangen 
 •     Exportfilms in meervoudige resoluties 
 •     3D-videobewerking 
 •     Camerabewegingen verminderen 
 •     Geluidseffectenbibliotheek

Profs: Robuuste functies voor directe export naar YouTube en andere sociale platforms. 

Nadelen: Te eenvoudig voor meer gevorderde gebruikers. 

Het beste voor: Beginners beginnen met videobewerking. 

  

13. Freemake Video Converter

Beschikbaar op Windows 

Freemake is een gratis video-omzetter die video’s kan wijzigen en converteren, audio uit videoclips kan halen en video’s kan insluiten op websites. Eenvoudig en snel, Freemake stelt u in staat om videoclips te converteren naar verschillende mobiele apparaten en gadgets.  

De software kan video’s converteren tussen meer dan 500 videobestandsformaten en ondersteunt meerdere audio- en beeldbestandsformaten voor het maken van diavoorstellingen en videoclips. 

Freemake’s functies omvatten: 

 •     Video’s snel en eenvoudig converteren 
 •     Conversie van films met ondertitels 
 •     Omzetten tussen 500+ formaten 
 •     Cut, Join, And Rotate Clips 
 •     4K-resolutie ondersteuning

Profs: Geen specialistische kennis vereist. 

Nadelen: Bij de eerste installatie zijn sommige functies gedurende drie dagen vergrendeld. 

Het beste voor: Video’s converteren naar een groot aantal bestandsformaten.

 

Beste gratis software voor het bewerken van video’s voor mobiel.

Deze apps zijn voor mensen die graag video’s van hun smartphone willen vastleggen en delen en onderweg video’s willen bewerken. Hoewel er veel geweldige videobewerkingsapps zijn, bevat deze lijst enkele van de beste, meest intuïtieve en gratis te gebruiken videosoftware voor mobiele apparaten. 

 

14. Quik

Beschikbaar op iOS en Android 

Quik is een andere gratis video-editing app van de makers van GoPro. Deze app is vergelijkbaar met Splice, maar neemt een beetje bewerkingskracht weg van de gebruiker. Het heeft automatische trimmen en bewerken van functies die het bewerkingsproces te versnellen, maar je kunt nog steeds handmatig bewerken van uw clips als je wilt meer controle. 

Het is indrukwekkend wat Quik automatisch kan doen: het doorzoekt uw video om geweldige momenten te vinden en kan zelfs overgangen toevoegen. Als u echt een snelle bewerking nodig hebt, is dit de app voor u. Ook, in tegenstelling tot Splice, is het beschikbaar voor Android-gebruikers! 

Voordelen: Automatische bewerkingsfuncties. 

Nadelen: Sommige gebruikers willen misschien meer controle over het bewerken.  

Het beste voor: Snelle, individuele videobewerkingen. 

 

15. Adobe Premiere Rush  

Beschikbaar op iOS en Android 

Adobe Premiere Rush is een zeer populaire mobiele videobewerkingsapp. Voeg muziek toe (uw eigen of uit de bibliotheek inbegrepen), overgangen, autocorrectie van de kleur, en u bent klaar om uw video te delen. 

Met de twee modi, Freeform en Automatisch, kunt u kiezen of u de bewerkingscontrole behoudt of dat u Adobe overgangen laat kiezen en uw clip automatisch laat trimmen. Adobe-gebruikers zullen blij zijn te weten dat deze app mooi synchroniseert met andere Adobe-nieten zoals Lightroom. 

Voordelen: Eenvoudig te gebruiken; Adobe Creative Cloud ondersteuning. 

Nadelen: Ontbreekt een aantal basisfuncties zoals de mogelijkheid om clips te draaien. 

Het beste voor: Basis mobiele videobewerking. 

  

16. Horizon 

Beschikbaar op iOS en Android. 

Horizon is een eenvoudige app die gebruikers in staat stelt om video’s horizontaal vast te leggen, ongeacht de positie van hun telefoon.  

Als we ons haasten om een moment vast te leggen, kunnen we vergeten de telefoon te kantelen en de actie horizontaal vast te leggen. Deze app kan u helpen dat probleem op te lossen: alle beelden die in de app worden opgenomen, worden horizontaal vastgelegd, ongeacht hoe u de telefoon schuin houdt. Bekijk deze demo om te zien hoe het werkt.

Als u verticaal opgenomen video’s wilt vermijden en snel iets wilt maken, heeft Horizon u gedekt.

Voordelen: Zeer eenvoudig te gebruiken; verspil nooit verticale inhoud. 

Nadelen: de Android-versie is niet zo geavanceerd als de iOS-versie; sommige in-app aankopen kunnen nodig zijn, afhankelijk van uw behoeften. 

Het beste voor: Altijd horizontaal filmen. 

 

17. Promo.com

Beschikbaar op iOS en Android. 

Promo.com is een geweldige tool om prachtige, professionele video’s te maken, vooral voor social media berichten en reclame. Met een web- en mobiele versie van het programma kunt u eenvoudig video’s op uw bureau of onderweg bewerken.

Functies zijn onder andere:  

 •     Audiogereedschappen 
 •     Merk/Tekst Overlay 
 •     Sociaal delen 
 •     Snelheidsaanpassing 
 •     Splitsen / Samenvoegen 
 •     HD-resolutie 
 •     Video-opname

Profs: Super gemakkelijk te gebruiken, zeer intuïtieve UX, en grote automatisering. 

Nadelen: Het kan moeilijk zijn om tekst en afbeeldingen in de mobiele versie te plaatsen vanwege de grootte van het scherm. 

Het beste voor: Snelle en eenvoudige manier om advertenties van hoge kwaliteit te maken. 

  

18. GoPro 

Beschikbaar op iOS en Android.

GoPro is een van de meest populaire gratis videobewerkingsapps voor iPhone- en Android-gebruikers. Deze app is eenvoudig te leren dankzij de intuïtieve interface.  

Met GoPro kun je video’s in een paar tikken bewerken en knippen. Voeg wat overgangen en geluiden toe uit de grote ingebouwde bibliotheek en je video is klaar om te delen. 

Voordelen: Eenvoudig en zeer eenvoudig te gebruiken. 

Nadelen: Kan een beetje glitchy zijn. 

Het beste voor: Wanneer u een video snel moet bewerken. 

 

Beste gratis videobewerkingsapps voor Instagram 

We houden allemaal van Instagram. Maar als online ondernemer weet u hoe belangrijk het is om uw merk er professioneel uit te laten zien op de app. Dus waarom zou u uw Instagram Stories niet naar een hoger niveau tillen met deze videobewerkingsapps? Overigens werken alle bovengenoemde mobiele videobewerkingsapps ook prima voor Instagram. De onderstaande videobewerkingsapps zijn echter speciaal ontworpen met het oog op het Instagram-platform. 

 

19. Magisto 

Beschikbaar op iOS en Android. 

Magisto is een bekroonde AI-video-editor. Voeg uw foto’s, video, muziek en wat u ook wilt toevoegen, en het zal automatisch uw video bewerken en maken. En de resultaten zijn behoorlijk indrukwekkend.  

Door het type verhaal te kiezen dat u wilt vertellen, kan Magisto u veel tijd besparen door de slimme video-editor te gebruiken om u een professionele video te leveren. Het is geweldig voor het maken van snelle Instagram-berichten. Het laat het lijken alsof u minstens een paar uur hebt besteed aan het bewerken van uw werk. 

Profs: De AI-resultaten zijn echt indrukwekkend. 

Nadelen: U offert wat bewerkingscontrole op voor snelheid. 

Het beste voor: Snelle, professioneel ogende videobewerkingen. 

 

20. Boomerang 

Beschikbaar op iOS en Android. 

Boomerang, beschikbaar op iOS en Android, is een app gemaakt door Instagram. Deze app helpt u uw foto’s te gebruiken om meer boeiende inhoud te creëren. Schiet tot 10 foto’s en Boomerang maakt er een minivideo van. Dankzij de native ondersteuning kunt u direct vanuit de app berichten plaatsen op Instagram. 

De functies van Boomerang zijn onder andere:

 •     Maak minivideo’s voor Instagram-verhalen 
 •     Videobots gladstrijken 
 •     Loop video’s vooruit en terug 
 •     Bewaar beelden op de camerarol 

 Profs: Zeer eenvoudig te gebruiken en inhoud te delen. 

Nadelen: Dit is zo’n beetje een eenmalig programma. 

Het beste voor: Het omzetten van foto’s in boeiende videocontent. 

 

 21. Hyperlapse 

 Alleen beschikbaar op iOS. 

Hyperlapse is geweldig voor time-lapse video’s. Deze app is gemaakt door Instagram, dus het heeft echt dat platform in gedachten. Door veel tijd te condenseren in een korte video, kan Hyperlapse interessante video’s maken voor je volgers.  

Deze app maakt ook een einde aan de behoefte aan statieven vanwege de indrukwekkende stabilisatietechnologie. Dit type time-lapse video zou geweldig kunnen werken om te laten zien hoe een product wordt gemaakt. Als je klaar bent met je time-lapse video, kun je deze direct delen met Instagram. U kunt uw time-lapse ook tot 12x versnellen. 

Voordelen: Stabilisatietechnologie betekent dat je geen statief nodig hebt. 

Nadelen: iOS alleen; het kan een paar pogingen kosten om geweldige resultaten te behalen. 

Het beste voor: Schieten met een verbluffende time-lapse. 

 

 22. PicPlayPost 

Beschikbaar op iOS en Android. 

Er zijn momenten dat je gewoon een videocollage wilt plaatsen zonder dat je een fancy montage hoeft te maken. PicPlayPost is gewoon de app voor zulke momenten. Met de app kun je in enkele seconden een college samenstellen, om reisvideo’s te delen, how-to’s weer te geven en nog veel meer. 

De functies van PicPlayPost zijn onder andere: 

 •     Kies uit 9 frame video collages 
 •     Achtergrond soundtracks toevoegen 
 •     Importeren en toevoegen van giften van Giphy 
 •     Watermerk toevoegen met een beeldmerk of tekst 

Profs: Eenvoudige video-editor zonder de onnodige, verwarrende functies. 

Nadelen: Voor het aan elkaar naaien van meerdere collages is een upgrade nodig. 

Het beste voor: Het maken van prachtige collages van uw videobeelden. 

 

23. Apple Clips 

Alleen beschikbaar op iOS.  

Terwijl sommige inheemse Apple programma’s tekort schieten, is Apple Clips een van de good guys. Deze app dekt het grootste deel van uw videobewerkingsbehoeften voor Instagram. U kunt clips aan elkaar naaien en uw tijdlijn bewerken. 

Twee van de coolste functies zijn de mogelijkheid om je achtergrond te bewerken en je materiaal een stripboekgevoel te geven. De volgende geweldige functie is Live Titles: Neem gewoon een video op en Apple Clips voegt automatisch bijschriften toe terwijl je spreekt (die synchroon lopen met je stem). Als je klaar bent, ga je gewoon terug en bewerk je de titels om er zeker van te zijn dat ze correct zijn. 

Voordelen: Snel en eenvoudig te gebruiken; Live Titles-functie. 

Nadelen: alleen iOS. 

Het beste voor: iOS-gebruikers die op zoek zijn naar snelle, interactieve, Instagram-vriendelijke bewerkingssoftware. 

 24. FilmoraGo

Beschikbaar op iOS en Android. 

Ten slotte komen we naar FilmoraGo. FilmoraGo is een solide video-editing app zonder watermerken of betaalde abonnementen. Voeg muziek, overgangen en trimmen van videoclips toe vanuit de app.  

U kunt eenvoudig thema’s, tekst en titels aan uw video’s toevoegen. Er is een desktopversie vanaf 44,99 dollar per jaar, maar u kunt nog steeds veel bewerkingsplezier krijgen van de gratis mobiele app. 

Voordelen: Geweldig voor basis mobiele videobewerking. 

Nadelen: Niet zo goed als de desktopversie. 

Het beste voor: Het toevoegen van tekst, thema’s en overlays om uw video’s aan te passen.