Beste online banen voor mensen
5 November 2020

Door de tijden waarin we momenteel verkeren zetten veel mensen aan het denken. Deze moeten verplicht thuiswerken of, nog erger, hebben helemaal geen baan meer. Er lijkt daarmee een grote verplaatsing te komen richten een nog veel digitalere wereld. Dit was de laatste jaren al gaande, maar lijkt nu, juist door de corona pandemie, in een stroomversnelling te geraken.

Het goede nieuws is dat er enorm veel manieren zijn om online geld te kunnen verdienen. Je kunt gaan bloggen, vloggen, websites maken, software ontwikkelen, gokken in een betrouwbaar online casino, beoordelingen schrijven voor websites of enquêtes invullen. Wat je ook doet, het is wel zo fijn als je jouw geld kunt verdienen met iets wat je ook nog eens leuk vindt. Dat is vaak niet zo makkelijk, maar het kan wel degelijk. We kijken vandaag naar een overzicht van de beste online banen voor mensen voor mensen die gek zijn op gamen en spellen.

Streamen van games spelen

Dit is iets wat iedereen natuurlijk wel wil. Want wat is er mooier dan geld verdienen terwijl je aan het gamen bent? Dan kun je in de tussentijd ook nog eens communiceren met je fans en andere spelers. Beter wordt het niet. Daarbij geldt ook nog eens dat je niet perse enorm goed hoeft te zijn als gamer om succesvol te zijn als streamer. Heb je goede verhalen, maak je mensen aan het lachen en kun je goed vertellen en nuttige informatie geven? Dan kun je zomaar eens succesvol worden in het uitzenden van jouw gamesessies, ondanks dat je misschien niet de beste ter wereld bent. Veel gamers streamen via platformen als Youtube en Twitch.

Schrijf een blog over gamen

Naar goede inhoud online is altijd vraag. Dit geldt zeker als het over gamen gaat, want dit is nu eenmaal populair digital onder grote groepen mensen. Kun je er dan ook nog eens goed over schrijven, dan zijn er zeker mogelijkheden. Ook hier geldt dat je zelf niet altijd de beste gamer hoeft te zijn. Wanneer je echter duidelijk kunt uitleggen en leuk kunt vertellen, kan je zeker succesvol zijn met het maken van een blog of schrijven van andere artikelen die met gamen te maken hebben. Er is altijd veel vraag naar nieuwsartikelen, gidsen over bepaalde spellen en behulpzame tips.

Testen van games

Voor veel mensen klinkt dit natuurlijk als een absolute droombaan. Want wat is er nu mooier dan spellen spelen terwijl je er ook nog eens voor betaald krijgt? Alles wat je daarvoor hoeft te doen is op te letten of er nog fouten in zitten of dingen die niet kloppen en deze rapporteren. Daarbij krijg je als tester van games ook nog eens toegang tot spellen die nog niet eens op de markt zijn verschenen. Je maakt lange dagen maar dat is helemaal niet erg als je toch continue mag spelen. Veel bedrijven zijn wel altijd op zoek naar mensen die spellen kunnen testen en daarover nuttige input kunnen leveren. Daarom is het zeker mogelijk om op deze manier online geld te kunnen verdienen.

Software ontwikkelaar

Dit is een redelijk voor de hand liggende keuze. Sowieso zijn software ontwikkelaars veel gevraagd bij allerlei bedrijven. Dit is de wereld van het gamen niet anders. Men is altijd op zoek naar nieuwe, innovatieve dingen. Ontwikkelaars hebben daarom een enorm belangrijke functie, die ze vaak online vanuit huis uit kunnen voeren. Wanneer je goed bent heb je een reële kans om een baan te kunnen vinden op dit gebied. Je zult echter niet de enige zijn die dit ambieert, dus het is belangrijk zo goed mogelijk voor de dag te komen.

Werken bij de klantenservice van een spelontwikkelaar

Het is niet altijd makkelijk om aan de bak te komen, want de concurrentie is groot. Iedereen wil immers wel werken voor bekende ontwikkelaars van spellen. Steeds vaker hebben deze mensen in dienst die online of vanuit huis kunnen werken. Dit geldt bijvoorbeeld voor mensen die werken bij de klantenservice of technische ondersteuning. Zo kun je spelers met problemen of vragen assisteren. Het mooiste is dat je de hele dag door bezig bent met wat je het liefste doet, namelijk gamen. Er zijn veel mogelijkheden in dit werk, maar vanwege de grote vraag naar dergelijke banen moet je wel van goede huize komen om een baan als deze te scoren.