Beste offshore rekeningen
27 September 2022
Bank kluis

Wat zijn de beste offshore banken is een van de meest voorkomende vragen die wij van lezers krijgen als wij over offshore bankieren schrijven.

De beste offshore bank voor u vinden kan een uitdaging zijn als u een ondernemer of investeerder met zes of zeven cijfers bent. Internetgebruikers die vooral geïnteresseerd zijn in transactionele rekeningen en fintech-oplossingen, zoals armchair expats of digitale nomaden, zijn de primaire bronnen van de meeste informatie die je online vindt.

Die informatie helpt je niet echt veel, tenzij dat soort rekeningen is waar je naar op zoek bent. als je dat al doet.

Daarom heeft het onderzoeksteam de afgelopen maanden de top offshore banken voor hoogwaardige klanten onderzocht. U zult een bank moeten kiezen die u tegemoet komt, omdat uw behoeften verschillen van die van de gebruikelijke expat of digitale nomade.

Bekijk onze informatiepagina over offshore bankieren als u net begint in de wereld van offshore bankieren. Bekijk ook onze offshore bankrekeningen YouTube video.

Wat te vermijden bij het kiezen van een offshore bank

Laten we het eerst hebben over de soorten offshore banken waar je vanaf moet blijven, voordat we ingaan op wat een van de beste banken is. Uit eigen ervaring hebben we ontdekt dat deze banken niet noodzakelijk schadelijk zijn. Maar ze zijn waarschijnlijk niet wat je zoekt in een offshore bank. Misschien bieden ze niet alle diensten die je nodig hebt, of zijn ze gewoon moeilijk om mee te werken.

De volgende categorieën banken moet je in het algemeen vermijden:

Fintech en “Neobanken”.

De eerste soort bank die wij zouden mijden is wat men noemt een “neo-bank” of een fintech oplossing. Deze banken zijn bedoeld voor mensen die net beginnen en vooral transactionele rekeningen nodig hebben, hoewel ze een uitstekende back-up kunnen zijn en in sommige van uw meer elementaire behoeften kunnen voorzien.

Bovendien heeft niet iedereen er altijd toegang toe, vooral Amerikaanse burgers niet. Hun dienstenaanbod kan ook nogal beperkt zijn. Deze banken zijn vaak ver weg gevestigd, wat hun vermogen om hun klanten grondig te onderzoeken beperkt. Bijgevolg is de dienstverlening van deze banken beperkt.

Deze banken kunnen zeker functioneren als u alleen maar een paar cliënten van geringe waarde hoeft te betalen of onmiddellijk een loonstrookje moet storten. We betreden momenteel de markt, samen met verschillende andere Aziatische fintech producten. Maar helaas missen ze voldoende functies.

Niets is vergelijkbaar met een bank die je echt ontmoet en zich op zijn gemak voelt om je in hun kantoor te hebben. Je kunt ons traditioneel noemen, maar dat is gewoon wat we denken. Vergeleken met een van deze online fintech alternatieven, krijg je bij een fysieke bank betere service en meer mogelijkheden.

HSBC

Wie onze blog kent, weet dat we niet enthousiast zijn over HSBC. Hoewel het een van de meer herkenbare offshore banken is, is het geen geweldige bank om mee te werken. Ze reageren niet snel, en HSBC Premier is het geld dat je eraan uitgeeft niet waard. In het algemeen zijn er veel betere opties beschikbaar als je een offshore bank van hoge kwaliteit zoekt.

Banken in traditionele offshore gebieden

Ondanks wat de internetpraters beweren, moet je waarschijnlijk wegblijven van banken in de Caraïben en andere traditionele offshore locaties.

Veel van deze instellingen hebben exorbitante kosten en een ondermaatse klantenservice. Zelfs de meest gereputeerde offshore banken in de Caraïben werken op “eilandtijd”, dus klanten moeten rekening houden met een zeer vertraagde klantendienst.

Bovendien oefenen de Amerikaanse regering en andere regeringen regelmatig druk uit op deze offshore jurisdicties om zich te houden aan wetten zoals FATCA en CRS vanwege hun enigszins negatieve reputatie. U kunt aan meer onderzoek worden onderworpen als u vaak overschrijvingen verstuurt vanuit locaties zoals Belize of de Britse Maagdeneilanden.

Bijgevolg is het Caribisch gebied niet de ideale locatie voor offshore bankieren, ook al kan het een goede optie zijn voor het verkrijgen van een tweede paspoort.

Wat maakt de beste offshore banken tot de beste?

Laten we onderzoeken wat offshore banken goed maakt, nadat we hebben besproken wat ze moeten vermijden.

Gerechtelijk vermogen

Het buitenland waar een offshore bank gevestigd is, bepaalt hoe goed ze is. Sommige landen hebben geen stabiele valuta. Dat maakt het gevaarlijk om lokale valuta te bezitten en verhoogt de kans dat de overheid uw geld in beslag neemt. Dat gebeurde enkele jaren geleden in Cyprus.

Veel typische offshore bank jurisdicties zijn niet de beste plaatsen om te bankieren, zoals eerder aangegeven. Hun banken zijn niet altijd de eenvoudigste om mee om te gaan, en hun regeringen worden vaak onder druk gezet om zich te schikken.

We zijn voorstander van het idee dat onshore het nieuwe offshore is, deels vanwege de kwaliteit van de jurisdicties. Andere “onshore” financiële jurisdicties bieden betere voordelen en stabiliteit, terwijl traditionele offshore landen kunnen worstelen met problemen zoals een slechte reputatie.

Organisatorische kwaliteit

U wilt bankieren bij een instelling van hoge kwaliteit, net zoals u dat wilt doen in een jurisdictie van hoge kwaliteit. De financiële gezondheid van de banken waarmee u wilt werken is een van de zaken waarmee u voortdurend rekening moet houden.

Het feit dat veel banken in de VS en andere westerse landen vaak minder dan 1% van de deposito’s in kas hebben, is een van de onderwerpen die wij vaak bespreken. Maar zelfs in landen als Belize moeten banken minimaal 24% van hun deposito’s aanhouden.

Andere banken houden altijd al hun deposito’s aan en verstrekken zelfs geen enkele vorm van leningen. Dit soort financiële informatie is cruciaal om samen met de algemene reputatie van banken in overweging te nemen bij het kiezen van een bank. En ze hebben ongetwijfeld een rol gespeeld bij onze keuze van de beste offshore banken.

Een bankrekening openen is eenvoudig

De derde factor waarmee we rekening hielden bij het kiezen van de top offshore banken voor deze post was hoe eenvoudig het is om er een rekening te openen.

De term “gemakkelijk” is vrij dubbelzinnig in deze situatie. De mogelijkheid om onmiddellijk een offshore bankrekening te openen zal nooit bestaan. Om een rekening op afstand te openen moet je erheen vliegen of een hoop papierwerk per e-mail versturen.

Daarom betekent “gemakkelijk” voor onze doeleinden niet noodzakelijk “geen werk”. Het betekent dat de procedure eenvoudig is en dat de bank een uitstekende klantenservice biedt. De waarheid is dat u niet bij een bank zult willen bankieren als de omgang met hen u veel hoofdbrekens kost, zelfs als de bank goede financiële gegevens heeft en in een prestigieus bankgebied is gevestigd.

Denk hier eens over na: Gaat u liever uit met een supermodel dat altijd zeurt en zich superieur gedraagt of met iemand die gemiddeld knap is en een geweldige levenspartner is?

De waarheid is dat veel blitse financiële instellingen en landen, zoals Zwitserland, Panama of Hong Kong, moeilijk te bankieren zijn. Banken op die locaties hebben vaak hoge stortingseisen voor buitenlanders, ingewikkelde procedures voor het openen van een rekening en een ondermaatse klantenservice.

Nomadische goodwill

De nomadvriendelijkheid van een offshore bank – d.w.z. of het beleid en de diensten ervan compatibel zijn met uw mobiele levensstijl – is de vierde factor waarmee u rekening moet houden bij de keuze van een bank. U moet rekening houden met een aantal verschillende elementen om te beoordelen of een bank al dan niet nomadovriendelijk is.

De beste offshore banken voor nomaden moeten in de eerste plaats een betrouwbaar platform voor internetbankieren hebben. U moet uw rekening kunnen beheren zonder vaak te moeten bellen of bezoeken, omdat u niet altijd in het land bent waar uw bank is gevestigd.

Vanwege deze noodzaak hebben banken in gebieden als Georgië en Mongolië uitstekende platforms voor internetbankieren, terwijl de VS doorgaans achterblijven. Een systeem voor internetbankieren is waardevoller naarmate uw consumenten verder weg zijn.

Het gemak van het gebruik van geldautomaten en het verrichten van grensoverschrijdende transacties is een ander aspect dat de nomadenvriendelijkheid van een bank bepaalt.

Sommige banken kunnen u met hoge kosten voor internationale transacties opzadelen of u voor fraude aanmerken als u naar het buitenland reist. Volgens Chase Bank is Maleisië een toevluchtsoord voor oplichters, dus toen Andrews ouders hem in Kuala Lumpur bezochten, konden ze hun betaalkaarten niet gebruiken.

U moet dus een bank hebben die u kunt gebruiken wanneer u verschillende landen bezoekt, en die bank moet ook functies bieden zoals prioritair bankieren en 24 uur per dag klantenservice. De beste offshore banken zijn geschikt voor uw wereldwijde levensstijl en bieden u de diensten die u daarvoor nodig hebt.

Voor 2022, de top offshore banken

We hebben onderzoek gedaan naar de top offshore banken wereldwijd voor 2022 met de bovengenoemde factoren in gedachten.

Alvorens in te gaan op de lijst van de top offshore banken, moeten we een paar uitsluitingen van deze lijst bespreken.

Ten eerste, vergeet niet dat wat het beste is voor de meerderheid van de mensen, niet noodzakelijk geweldig is voor jou.

De volgende banken passen misschien niet bij u, ook al zijn ze gericht op ondernemers met zes of zeven cijfers zoals u. Deze lijst is bedoeld om u ideeën te geven over het soort offshore banken waarnaar u moet zoeken, niet om u naar een specifieke locatie te verwijzen.

Ten tweede, de volgende banken zijn de banken die operationeel zijn vanaf 2021, hoewel de omstandigheden eerder vroeger dan later kunnen veranderen.

De doelstellingen veranderen altijd in de offshore wereld. Een bank aanvaardt de ene dag met plezier mensen uit de VS en weigert ze de volgende dag; een Singaporese bank waarmee wij zaken doen heeft onlangs besloten geen Britse onderdanen meer te aanvaarden in de nasleep van Brexit.

We zullen ons best doen om deze lijst zo actueel mogelijk te houden, maar als u met een van deze banken anders te maken hebt gehad, laat het ons dan weten in het commentaar.

De lijst die volgt geeft een overzicht van de beste offshore banken voor verschillende doeleinden en omstandigheden. Hoewel het geen volledige rangschikking of lijst is, geeft het u een algemeen beeld van de beste offshore banken voor verschillende behoeften.

DBS Treasures, een vooraanstaande bank

DBS Treasures biedt Nomad Capitalists de beste premium bankdiensten van de drie grootste banken van Singapore. DBS heeft veel opwindende vooruitzichten voor investment banking, waaronder next-generation robo-investing, en is over het algemeen eenvoudig om mee te werken. Een minimuminvestering van 350.000 Singaporese dollars is vereist, maar voor dat bedrag krijgt u een zeer hoog serviceniveau.

Vanwege deze voordelen stellen wij DBS Treasures vaak voor aan succesvolle zakenmensen en investeerders die geld achter de hand hebben. Singapore zelf is een uitstekende financiële jurisdictie. Het is onze favoriete locatie in de wereld om goud op te slaan en rijkdommen te beschermen, zoals we in de video hierboven aangaven.

Bovendien is Singapore, in tegenstelling tot wat Crazy Rich Asians u wil doen geloven, toegankelijker ondanks zijn reputatie van rijkdom en extravagantie. De moderne zakenman die niet de pretentie en BS van landen als Zwitserland wil, zou Singapore moeten overwegen.

Met extraatjes als eersteklas internetbankieren, bijzondere reisprivileges en innovatieve investeringsalternatieven vertegenwoordigen banken als DBS dit idee.

Rekening openen: TBC Bank

Zoals we al eerder aangaven, is een van de belangrijkste kenmerken van een offshore bank hoe gemakkelijk het is om mee te werken, en de TBC Bank in Georgië is misschien wel de gemakkelijkste bank ter wereld om mee te werken. Over het algemeen is zakendoen in Georgië eenvoudig. Georgië heeft uw fondsen nodig omdat het een opkomende markt is, en de meeste bedrijven en banken werken graag met u samen.

De TBC Bank is een goed voorbeeld van hoe bedrijfsvriendelijk Georgië is, want het openen van een rekening kan daar binnen tien minuten persoonlijk gebeuren. Bovendien staat de bank openingen op afstand toe via een volmacht aan een Georgische advocaat, die doorgaans één tot twee weken in beslag neemt.

U moet zich identificeren, wat papierwerk verrichten en, als u Amerikaans staatsburger bent, bepaalde FATCA-documenten invullen. Na het invullen van dat kleine beetje papierwerk kunt u storten en vertrekken. Bovendien zijn de rekeningminima zeer minimaal. Hier kunt u een normale of CD-rekening beginnen voor slechts $10, en u hebt slechts ongeveer $50.000 nodig om toegang te krijgen tot premium bankdiensten.

Hoewel dit zeer betaalbaar is, krijgt u nog steeds een uitstekende service; veel van de klanten met wie wij werken hebben zelfs gezegd dat het topbankieren in Georgia hen doet denken aan de hoogtijdagen van het bankieren in Hongkong. Bovendien heeft de TBC Bank uitstekende mogelijkheden voor online bankieren en biedt zij rentetarieven op termijndeposito’s tot 10%.

Rekening op afstand openen: Capital Security Bank

Wij zeggen altijd dat wij geen grote fans zijn van het openen van bankrekeningen op afstand.

Wij zijn misschien traditionalisten, maar wij geven de voorkeur aan het persoonlijk openen van bankrekeningen. Naar onze mening kan niets een persoonlijk bezoek aan uw bank vervangen, en het openen van een rekening op afstand kan tijdrovend zijn vanwege de hoeveelheid papierwerk die nodig is.

Maar als u een nerd bent zoals ik, wilt u misschien een rekening op afstand openen om de procedure te ervaren. Andere keren moet je misschien. In die situatie adviseren wij de Capital Security Bank van de Cookeilanden te gebruiken. U krijgt hier een superieure service en een veel efficiënter proces voor het openen van een rekening op afstand dan in andere jurisdicties voor bankieren op afstand.

Het is een beetje duurder dan de meeste banken waar u elektronisch een rekening kunt openen, dus er is een grotere minimale inleg vereist. Om een rekening te openen hebt u minstens $20.000 nodig, en u kunt rekening houden met maandelijkse kosten van ongeveer $50. Maar, zoals we vaak zeggen, in de wereld van offshore bankieren krijg je waar je voor betaalt.

Capital Security Bank: 100 procent liquiditeit

De liquiditeitsratio van een bank geeft aan hoeveel van uw geld ze mogen gebruiken voor leningen en investeringen, zoals we eerder zeiden. Banken houden niet altijd al hun deposito’s bij de hand omdat ze beleggingen en leningen verstrekken.

Een klein aantal banken geeft echter helemaal geen leningen uit en is dus volledig liquide.

Als een van de beste offshore banken met 100% liquiditeit wint Capital Security Bank ook deze prijs. U kunt er zeker van zijn dat uw bank uw fondsen niet zal verduisteren omdat CSB, in plaats van te functioneren als een typische bank, ze in feite in vertrouwen bewaart.

Neat, de beste fintech bank

Fintech-banken zijn bij ons persoonlijk niet bijzonder populair.

We vinden ze leuk voor wat ze zijn, maar een ondernemer met zes of zeven cijfers, die waarschijnlijk meer substantiële diensten nodig heeft dan een financieel product kan bieden, zal ze niet voldoende vinden.

Fintech-oplossingen kunnen echter een intrigerende optie zijn als je een transactionele rekening nodig hebt. En als dat is wat u wilt, adviseren wij Neat.

Neat is gevestigd in Hongkong, in tegenstelling tot Europese fintech-banken, die een hoop bureaucratische rompslomp met zich mee kunnen brengen. Het is aanzienlijk efficiënter dan zijn Europese concurrenten, net als de meerderheid van de Aziatische financiële en technologische producten.

Met Neat kunt u moeiteloos in verschillende valuta’s bankieren en volledig online rekeningen aanmaken. Bovendien, als u in e-commerce werkt, kunt u snel uw Stripe, Amazon, PayPal en andere rekeningen aan uw Neat-account koppelen.

TD Bank heeft de beste “Onshore” rekeningen.

Als u net begint in het buitenland, voelt u zich misschien niet zeker om te gaan bankieren in Singapore of zelfs Georgië. In dat geval maakt TD Bank in Canada het eenvoudig om een voorzichtige stap voorwaarts te zetten.

Voor degenen die hun offshore bankervaring dicht bij huis willen beginnen, is TD Bank in Canada een fantastische keuze. U zult bij TD Bank niet dezelfde exorbitante rentetarieven of spannende mogelijkheden voor investment banking vinden als elders, maar u krijgt wel vaste bankzaken en uitstekende klantenservice.

Om een klein beetje variatie toe te voegen laat de bank u nu zowel Amerikaanse als Canadese valuta opslaan.

Als u nog niet helemaal klaar bent voor een lange reis naar Armenië of een ander land, kan TD Bank een uitstekende plek zijn om te beginnen als u uw bankzaken wereldwijd wilt regelen. Het is eenvoudig om naar een grote stad als Toronto of Vancouver te reizen, een rekening aan te maken met een kleine eerste storting, en te beginnen vertrouwd te raken met offshore bankieren.

Welke offshore banken zijn het beste voor mij?

Misschien denkt u na het lezen van deze lijst welke offshore bank het beste voor u is. Het antwoord op die vraag hangt af van uw behoeften en wensen, net zoals bij de meeste zaken in de offshore business.

Bovendien heb je waarschijnlijk meer gedetailleerde instructies nodig als je op zoek bent naar een offshore bedrijfsbankrekening. Deze lijst is gericht op persoonlijk bankieren, niet op zakelijk bankieren, ook al hebben veel van deze banken uitstekende opties voor bedrijfsrekeningen.