Beste land ter wereld
20 October 2022
werkenvanuitt

THE BEST COUNTRIES IN THE WORLD TO LIVE IN OUR NEW LIST FOR 2022

Consider winning the lotto and having the freedom to live anywhere. How do you decide which nations are ideal for you and your family to live in? Go with your gut, consult travel guides, or throw a dart at a global map? There is a better approach! Our list of the top places in the globe for expats to live.

Top locaties om te wonen in 2022

De top tien van plaatsen in de wereld om te wonen in 2022, zoals bepaald door de experts van Where Can I Live.

 1.  Spanje
 2. Ierland
 3. Portugal
 4. Canada
 5. Duitsland
 6. Denemarken
 7. Singapore
 8. Mauritius
 9. Panama
 10. Mexico

Wij zijn expats die hebben gereisd naar, gewoond en gewerkt in tal van landen over de hele wereld. In bijna elk van die keuzes hebben we een schat aan ervaring. Daarom zijn we er zeker van dat een van onze Top 10 in 2022 door expats uit de hele wereld zal worden gekozen.

Listed below are the top 10 nations in terms of quality of life.

Land                      Welvaartsindex van Legatum (2021)                  Index voor menselijke ontwikkeling (2019)

 1. Denemarken                         1e                                                                     0.940
 2. Duitsland                               9e                                                                     0.947
 3. Ierland                                  12e                                                                    0.955
 4. Singapore                             14e                                                                    0.938
 5. Canada                                 15e                                                                    0.929
 6. Spanje                                  24e                                                                    0.904
 7. Portugal                                28e                                                                    0.864
 8. Mauritius                               45e                                                                    0.804
 9. Panama                                51e                                                                    0.815
 10. Mexica                                  71e                                                                    0.779

 

Hoe kunnen we beslissen welke landen in 2022 de beste zijn om in te wonen?

Golfbanen van wereldklasse, een veilige en stabiele regering, of een uitstekend onderwijssysteem voor kinderen. Allemaal goede redenen om een nieuwe woonplaats te kiezen. Maar hoe verzamel je deze gegevens en weeg je de variabelen tegen elkaar af? Wij hebben het voor u eenvoudig gemaakt.

Wij hebben de cruciale gegevens verzameld om de beste landen te selecteren voor expats om in te wonen. Deze omvatten het rangschikken van landen volgens deze criteria.

 1. Expat evaluaties
 2. Indices van rangschikking
 3. Persoonlijke vrijheid
 4. Kosten van levensonderhoud Gezondheidszorg
 5. Transportmogelijkheden
 6. Betaalbaar schoolsysteem
 7. Bedrijf en werk
 8. Gunstige arbeidsmarkt en werkgelegenheidsvooruitzichten
 9. Veiligheid en zekerheid
 10. Klimaat en milieu
 11. Geluk
 12. Mogelijkheden voor verblijf en een visum
 13. De vasthoudendheid van COVID-19

De ranglijst van golfbanen is niet opgenomen; dat laten we aan u over.

Beste plaatsen voor expats om te verblijven
In een recent onderzoek werd contact opgenomen met 20.000 expats uit verschillende landen. Zij evalueerden 48 verschillende aspecten van het leven in hun nieuwe land. Deze omvatten de eenvoud van de aanpassing aan het leven als een familieman of -vrouw die in het buitenland werkt. Volgens de expat tevredenheid, was hun top 5 landen voor expats om te wonen:

 • Taiwan
 • Vietnam
 • Portugal
 • Mexico
 • Spanje

Wij zijn ons ervan bewust dat uw mening kan verschillen van die van andere expats. Toch is dit een goede plek om te beginnen, omdat de steekproef zo groot is en er een grote verscheidenheid aan categorieën is. Leven in het buitenland is niet hetzelfde als thuis. De top indices voor levenskwaliteit per land verschillen daarom van de locaties die expats verkiezen.

stad

Optimale Land Indexen

Geloof ons, er zijn verschillende indexen en bedrijven die buurten beoordelen. De indexen maken een shortlist op basis van verschillende parameters. Wij hebben ze allemaal onderzocht, en de Legatum Prosperity Index is onze favoriet.

De index gebruikt een systeem van 12 pijlers om landen te rangschikken. Deze omvatten de natuurlijke omgeving, economische stabiliteit en veiligheid. U kunt de rangschikking op de website aanpassen aan de criteria waaraan u de meeste waarde hecht. De top 5 landen voor 2021, met behulp van de standaard gewichten voor elk van de 12 categorieën, zijn:

 • Denemarken
 • Noorwegen
 • Zweden
 • Finland
 • Zwitserland

Zijn dit de beste plaatsen ter wereld om te wonen? Ongetwijfeld hebben degenen die in de top 5 wonen een superieure levensstandaard. Over het algemeen zijn het echter niet de ideale landen voor expats om zich te vestigen. Zelfs naar West-Europese maatstaven zijn de kosten van levensonderhoud in alle vijf hoog. Om hun goede sociale voorzieningen te betalen, hebben ze ook relatief hoge belastingtarieven.

Kunt u dezelfde levenskwaliteit behouden als u naar een van deze landen verhuist? Alleen als u een solide carrière hebt of over een aanzienlijk vermogen beschikt.

Het verslag over de menselijke ontwikkeling van de Verenigde Naties

De wereldwijde toestand van het menselijk welzijn wordt onderzocht in het Human Development Report van de Verenigde Naties. Het lijkt in bepaalde opzichten op de Legatum-index, zoals we eerder bespraken. Het biedt echter een aantal intrigerende concepten om over na te denken.

Het Human Development Report beschrijft hoe het is om in verschillende landen te leven. Het bevat elementen die belangrijk zijn gebleken voor alle mensen. Zoals de gemiddelde levensverwachting, gelijkheid tussen mannen en vrouwen en economische stabiliteit. Werkloosheid is een ander belangrijk aspect. Landen die het goed doen op andere gebieden, maar een aanzienlijke mate van ongelijkheid kennen, dalen meestal op de ranglijst. Deze ongelijkheden kunnen zich op verschillende gebieden voordoen, zoals gelijkheid van mannen en vrouwen, godsdienstvrijheid, gelijkheid van rijkdom en andere.

Daarnaast legt het verslag over de menselijke ontwikkeling de nadruk op drie onderwerpen.

 • Mensen
 • Keuze
 • Kans

Deze drie filters worden in het rapport gebruikt om te onderzoeken hoe mensen hun leven zien. De toplanden in de wereld om te leven worden vervolgens bepaald aan de hand van tevredenheidsniveaus. Uw manier van leven en de dingen waaraan u waarde hecht, hangen af van waar u woont.

In het rapport voor 2020 wordt een begin gemaakt met de aanpak van de klimaatverandering en worden de effecten van COVID-19 verwerkt. De top 10 is wel vergelijkbaar met 2019. Noorwegen staat in 2020 nog steeds bovenaan, net als in 2019. Ierland is dit jaar echter gestegen van de vierde naar de tweede plaats.

Volgens het onderzoek zijn dit de locaties waar mensen zich het meest kunnen ontwikkelen.

 • Noorwegen
 • Ierland
 • Zwitserland
 • Hongkong
 • IJsland
 • Duitsland
 • Zweden
 • Australië
 • Nederland
 • Denemarken

Ook werd de ontwikkeling van enkele bekende expat-naties sinds de publicatie van het eerste verslag in 1990 onderzocht.

 • Spanje staat op de 25e plaats, 16% meer dan in 1990.
 • 38e, een stijging van 17% is Portugal.
 • Argentinië steeg met 15% naar plaats 46.
 • Panama staat op de 57e plaats, een stijging van 17%.
 • Barbados verbetert met 19% tot de 58e plaats (en de hoogste in het Caribisch gebied).
 • Mauritius verbetert met 22% tot de 66e plaats.

Kosten van levensonderhoud en persoonlijke financiën

De kosten van levensonderhoud zijn wat u dagelijks betaalt. Deze bestaan uit huisvesting, voedsel, nutsvoorzieningen en andere zaken. Het nauwkeurig berekenen van de kosten van levensonderhoud is een uitdaging. Enkele belangrijke elementen kunnen zijn:

 • Eet u liever thuis of buiten de deur?
 • Hoeveel hulp heeft u nodig in het huishouden?
 • Welke sporten, tijdverdrijf en amusement plant u?
 • Welke vervoersbehoeften heeft u?
 • Wilt u zowel binnenlands als buitenlands reizen?
 • Wat wilt u leren?
 • Heeft u toegang nodig tot gespecialiseerde medische diensten?
 • Welke belastingen gaat u betalen?
 • Bestaan er eventuele belastingvoordelen?
 • Hoeveel gebruikt u nutsvoorzieningen zoals water, gas, elektriciteit en internet?
 • Gaat u veel goederen importeren?

 

Gezien deze complexiteit is het begrijpelijk dat er zoveel onenigheid is. Online zijn er veel sites met dubieuze methodes. Wees voorzichtig met iedereen die u online tegenkomt! Bovendien verschillen de kosten van levensonderhoud sterk van land tot land. In Australië bijvoorbeeld zullen de kosten van levensonderhoud in Umina, dat op slechts 2 uur rijden ligt, aanzienlijk verschillen van die in een welvarende wijk van Sydney.

Alles wat wordt ingevoerd is prijzig als u op Mauritius of Aruba woont. Voedsel en producten van lokale oorsprong kunnen ook betaalbaar zijn. Portugal heeft goedkope toegang tot geïmporteerde goederen uit Europa door lage transport- en douanekosten. In vergelijking met Europa biedt het Caribisch gebied meer betaalbare zeevruchten.

Het is echter cruciaal om er absoluut zeker van te zijn dat je je het leven dat je wilt leiden kunt veroorloven. Zelfs in het paradijs zal het een uitdaging zijn om te overleven als je geen eten of huur kunt betalen.

Berekeningen van woonlasten

We hebben een grondig artikel over de meest betaalbare plaatsen om te wonen. Wij onderzoeken zorgvuldig de kosten van levensonderhoud om de meest betaalbare regio’s voor expats om te wonen op elk continent te identificeren.

Een onderzoek van de dagvergoedingen die het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken aan zijn werknemers betaalt, is een manier om een algemeen beeld te krijgen. De kosten van maaltijden, huisvesting, vervoer en sommige incidenten worden allemaal gedekt door een dagvergoeding. De hoogste per diem is in Bermuda. In verhouding tot de dagvergoeding van Bermuda behoren de volgende landen tot de beste voor expats. De lijst is gerangschikt van duurste naar minst dure.

 • 1e Bermuda 100%
 • 69e Cyprus 51%
 • 70e Estland 50%
 • 104e Costa Rica 45%
 • 105e Indonesië 45%
 • 118e Spanje 43%
 • 135e Filippijnen 39%
 • 136e Maleisië 39%
 • 151e Mexico 37%
 • 163e Portugal 36%
 • 178e Panama 34%

Zoals u ziet, kunnen de dagelijkse kosten van levensonderhoud zo laag zijn als 50% tot 70% van Bermuda. In werkelijkheid zou Panama u drie keer zo rijk maken als Bermuda. De Wall Street Journal gebruikt een eenvoudiger strategie. Bekijk hun infographic om te zien hoeveel bier kost in 75 verschillende landen.

De beste landen om te wonen moeten toegang bieden tot hoogwaardige gezondheidszorg.

De toegang tot gezondheidszorg bij verhuizing naar het buitenland is een cruciale factor. U wilt met een gerust hart weten dat u toegang hebt tot de middelen die u nodig hebt om een hoge levensstandaard te behouden. Gelukkig zijn er verschillende landen waar de expatgemeenschap het voornaamste doelwit is van private gezondheidszorg of internationale ziekteverzekering.

Een gezonde en aangename omgeving zorgt voor de beste plek om te wonen. Een ziektekostenverzekering voor expats en particuliere gezondheidszorg kan relatief betaalbaar zijn. Doe uw onderzoek, want de kwaliteit van de dienstverlening varieert. De omvang en het niveau van de medische zorg in Panama City is ongeëvenaard in landen als Panama. De kwaliteit van de gezondheidszorg kan inferieur zijn in kleinere Panamese steden en dorpen.

In dit rapport uit 2016 van het medisch tijdschrift Lancet worden de gezondheidszorgsystemen in de wereld beoordeeld. Uiteraard omvat dit de gehele gezondheidszorg van het land. In sommige landen kunnen de particuliere gezondheidszorg en verzekeringssystemen veel beter presteren dan het totale systeem.

Hun top 5?

 1. IJsland
 2. Noorwegen
 3. Nederland
 4. Luxemburg
 5. Australië

Houd in gedachten dat deze studie werd uitgevoerd in 2016, vóór de wereldwijde epidemie en al haar negatieve effecten op de gezondheid.

Een ruwe indicator is de levensverwachting van een land. Houd er rekening mee dat deze meting vrij onbetrouwbaar is. Dit cijfer kan ook worden beïnvloed door gelijktijdige private en publieke gezondheidssystemen. En binnen een land of zelfs een gebied kunnen er grote verschillen zijn in voeding en levensstijl. Gezien deze beperkingen is deze score mogelijk niet nauwkeurig bij de beoordeling van de staat van het gezondheidszorgsysteem. Verschillende van de beste plaatsen om te wonen hebben een hoge levensverwachting, maar baseer uw beslissing niet alleen op deze factor.

De landen die het hoogst scoren voor gepensioneerden hebben doorgaans een uitstekende, redelijk geprijsde gezondheidszorg en een hoge levensstandaard. De mogelijkheden worden steeds groter naarmate pensionering in het buitenland gebruikelijker wordt.

Veerkracht van COVID-19 in 2022

Elke natie in de wereld werd getroffen door de COVID-19 pandemie in 2021. We kunnen de toekomst niet voorspellen, dus er kunnen zich grote schokken voordoen – ten goede of ten kwade. Sommige landen lijken echter veel betere vooruitzichten te hebben voor 2022 dan andere.

De veerkrachtscore voor Bloomberg is COVID-19. Infectiecijfers, vaccinatiecijfers en de effecten op de economische activiteit zijn slechts enkele van de variabelen die worden onderzocht.

Dit zijn de landen die het best geplaatst zijn als de wereld in december 2021 weer opengaat.

 1. Ierland
 2. Spanje
 3. Verenigde Arabische Emiraten
 4. Denemarken
 5. Finland
 6. Noorwegen
 7. Frankrijk
 8. Chili
 9. Zwitserland
 10. Nederland
 11. Canada
 12. Zweden
 13. Duitsland

Southern Alps

Reiskeuzes vanuit uw nieuwe woonplaats in het buitenland

Verhuizen naar het buitenland houdt het gevaar van isolement in, maar toegang hebben tot een eersteklas transportnetwerk maakt dit gemakkelijker.

U bent in staat om gasten te vermaken en te reizen. De luchthaven van Barcelona ligt op 30 minuten rijden van Costa Dorada in Spanje. Vanaf dit centrum van de luchtvaart in Midden-Europa zijn goedkope internationale vluchten beschikbaar. Bovendien heeft het toegang tot snelle treinroutes en eersteklas busdiensten.

Als u alleen maar rust wilt, is een klein dorpje op Aruba geschikter. Er zullen minder bezoekers zijn vanwege de dure en weinig frequente vluchten.

Toegang tot vervoer is noodzakelijk als u van plan bent te reizen en veel bezoekers te ontvangen. Veel van de beste plaatsen om te wonen bieden een verscheidenheid; voor veel mensen is een landelijke omgeving met toegang tot vervoersinfrastructuur uitstekend.

Beste onderwijsland om in te wonen

De geboden onderwijskansen zijn belangrijk. Veel mensen maken gebruik van de mogelijkheid om naar het buitenland te verhuizen om daar basis- en voortgezet onderwijs van wereldklasse te volgen. Ook gezinnen met kinderen hechten veel belang aan de kwaliteit van het onderwijssysteem. Als u geïnteresseerd bent in verder onderwijs, moet u de vele particuliere en openbare universiteiten van het land bestuderen. Er zijn verschillende manieren om het onderwijssysteem van een land te beoordelen. Veel landen, waaronder Canada, bieden gratis basis- en voortgezet onderwijs. De beste onderwijssystemen wereldwijd worden gerangschikt door het Center for International Education Benchmarking. Dit is hun keuze.

 1. Canada
 2. Japan
 3. Estland
 4. Zuid-Korea
 5. Finland
 6. Polen
 7. Singapore

Volgens de Legatum Prosperity Index is er een bescheiden variatie tussen de top 10 onderwijssystemen. Australië, Nieuw-Zeeland, Nederland en Denemarken behoren tot de beste onderwijssystemen ter wereld.

Het vergelijken van internationale scholen in vele steden over de hele wereld is eenvoudig dankzij websites als International School Advisor. Op de website worden tal van talen behandeld.

Bezoek deze website om meer te weten te komen over de beste universiteiten ter wereld. Het biedt een handige tabel met een ranglijst van ‘s werelds universiteiten, en u kunt de resultaten filteren op opleiding of land.

Om internationale studenten te lokken, verlenen veel landen studentenvisa. Deze visa kunnen een duidelijk pad bieden naar burgerschap en permanent verblijf in het land dat de beste academische mogelijkheden biedt.

Dit zal een cruciale factor zijn als u of uw gezin uw opleiding in uw nieuwe woonplaats wil voortzetten. Een plaats die een betaalbare, hoogwaardige opleiding biedt in het vak van uw keuze zal de beste plaats zijn om te wonen.

Beste plaatsen om te wonen en te werken

Uw nieuwe woonplaats moet een geweldige plek zijn om te werken als u dat van plan bent. Bovendien zijn er een aantal zaken waar u aan moet denken als u vanuit uw nieuwe huis wilt werken. U moet kijken naar de stand van de economie, gemiddelde verdiensten, werkloosheidscijfers en de levensvatbaarheid van de arbeidsmarkt in het land. Wat uw specialisatie ook is, u moet ook onderzoeken of het land vriendelijk is voor telewerkers, digitale nomaden en personeel in loondienst. Je moet ook kijken naar de mate van evenwicht tussen werk en privéleven die de inwoners van een land ervaren.

Onderzoek ten slotte de vaardigheidstekorten op de markt. Er zijn visumprogramma’s voor geschoolde werknemers in verschillende landen. Als uw vaardigheden op de lijst staan, volgen er twee dingen. Om te beginnen is er een snel migratietraject. Ten tweede is de kans groot dat u een baan vindt omdat er vraag is naar uw vaardigheden.

Voor u als ondernemer of oprichter van een nieuw bedrijf is er misschien een kans om zowel particuliere als publieke steun te krijgen voor uw nieuwe bedrijf. Programma’s voor startup visa bieden vaak veel meer dan alleen het visum.

U zult misschien verrast zijn te vernemen welke landen de gelukkigste expats hebben. Expats van over de hele wereld werden in een grondig onderzoek ondervraagd over hun ervaringen met werken in het buitenland. top vijf?

 1. Vietnam
 2. Tsjechische Republiek
 3. Luxemburg
 4. Duitsland
 5. Nederland

Het ondernemingsklimaat is al even cruciaal. Een uitstekend rapport over het gemak van zakendoen is beschikbaar bij de Wereldbank. Hun rangschikking levert een totaal andere lijst op aan de hand van verschillende parameters.

 1. Nieuw-Zeeland
 2. Singapore
 3. Hongkong
 4. Denemarken
 5. De Republiek Korea
 6. Verenigde Staten van Amerika (VS)

Uw ideale keuze biedt u een kans om uw kennis en ervaring te gebruiken. Ieders geluk hangt af van een solide inkomen en een bevredigende carrière.

Voor flexibel werk en werk op afstand

Het is cruciaal om te kijken naar flexibele arbeidsmogelijkheden in het land van uw keuze als u dat ongrijpbare evenwicht tussen werk en privé wilt bereiken.

Hier zijn een paar van de landen met het meest flexibele werkbeleid, volgens het rapport 2020 van het World Economic Forum:

 • Denemarken
 • Australië
 • Nieuw-Zeeland
 • Nederland
 • Zwitserland
 • Finland

Veiligheid en zekerheid

Waarom is een land veilig? De Global Peace Index probeert dit te meten. Hij beoordeelt de landen van de wereld aan de hand van een reeks onafhankelijk gevalideerde statistieken over openbare veiligheid.

We hebben een grondig stuk gemaakt over de veiligste plaatsen ter wereld om te wonen. Lees verder voor meer informatie over de veiligste regio’s.

U moet met meer dan alleen misdaadcijfers rekening houden. Panama, bijvoorbeeld, staat wereldwijd op de 47e plaats als het gaat om veiligheid. In werkelijkheid is het veiliger voor expats en bezoekers. Geweld wordt meestal geassocieerd met drugsbendes en is daarom sterk gelokaliseerd. Er zijn no-go zones in plaatsen als de Darien Gap (dicht bij de Colombiaanse grens) en de havenstad Colón. Buiten deze gebieden wordt Panama echter beschouwd als een veilige bestemming.

Bedreigingen voor het milieu, politieke stabiliteit en gezondheidsresultaten zijn ook cruciaal. Zelfs lage zakkenrollerij tarieven betekenen niet veel tijdens een aardbeving!

Zoek nogmaals naar verslagen uit de eerste hand. Kijk naar expatblogs en evaluaties over Panama; de meningen zijn overwegend gunstig. Natuurlijk is pronken met je rijkdom en dure persoonlijke apparaten een zekere manier om in de problemen te komen, maar dat geldt overal!

In die zin hebben Singapore, Japan en de Republiek Ierland al lang een uitstekende reputatie bij expats.

Klimaatverandering en milieu

Veel mensen verhuizen naar andere landen op zoek naar eindeloos zonlicht. De zonnigste locaties ter wereld zijn echter ook vaak droge woestijnen. U kunt er zeker van zijn dat het weer een grote invloed heeft op uw algehele levenskwaliteit.

Over het algemeen willen de meeste mensen een evenwicht. Het zuidwesten van de Verenigde Staten, Midden-Amerika en Australië zijn geschikte locaties.

Sommige mensen zijn dol op de winter en winteractiviteiten. De grootste sneeuwval is dan cruciaal. Canada, Japan, Noord-Europa en Zuid-Amerika zijn de ideale locaties voor sneeuwhazen. Zweden en Noorwegen, twee vaste favorieten, zouden ook kunnen werken.

Voor anderen is het bestaan van vier afzonderlijke seizoenen van belang. Dit geldt voor heel Zuid-Europa, waardoor Portugal, Spanje, Frankrijk, Italië en Griekenland aantrekkelijk zijn. Deze mensen houden ook van plaatsen als Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland en andere in een vergelijkbare regio.

U hebt de keuze uit warm of koud, strand of bergen, stad of platteland, enz. Houdt u van de glitter van een nieuwe metropool of van prachtige antieke gebouwen? Dit zijn privékeuzes die een groot effect hebben op uw geluk in uw nieuwe woning en op uw algehele levenskwaliteit.

Hotspots voor cryptocurrency

Welke landen zijn wereldwijd het meest gastvrij voor cryptocurrency? Als u een handelaar of investeerder in cryptocurrency bent, geeft ons rapport deze landen een hoge waardering.

 • Portugal
 • Panama
 • Duitsland
 • Malta
 • Singapore
 • Argentinië
 • Puerto Rico
 • Bermuda

Zijn de gelukkigste landen ter wereld ook de beste plaatsen om te wonen?

Het geluk van mensen over de hele wereld is gemeten door de Verenigde Naties. Zij gebruiken al zeven jaar lang jaarlijkse enquêtes om te bepalen waar mensen het gelukkigst zijn.

Dezelfde criteria gelden, en in elk land zullen de resultaten sterk verschillen. Maar als u in het buitenland in een gelukkige gemeenschap wilt wonen, kan dit een goede locatie zijn om uw zoektocht te beginnen.

Sommige belangrijke elementen komen weer terug, net als in het rapport over menselijke ontwikkeling waarover we het eerder hadden. Voor je algemene levenskwaliteit en plezier in een land is gelijkheid in geslacht, inkomen en andere gebieden essentieel.

Ik heb een gevoel, maar het wordt niet ondersteund door de wetenschap. De beste bestemmingen op onze lijst zijn vriendelijk voor zowel toeristen als expats.

travel 2

Talen van andere landen

Een nieuwe taal leren kan nuttig zijn. Voor sommigen is het van cruciaal belang met anderen te kunnen communiceren in hun moedertaal.

In landen als Spanje en Portugal zijn tal van diensten beschikbaar in zowel de oorspronkelijke taal als het Engels. Engels zal echter niet altijd goed bij u passen.

Om hierbij te helpen, kies je regio’s van een land waar veel mensen uit je eigen land wonen. Op websites als deze kun je opzoeken hoe goed een land het Engels beheerst, en er zijn ook dergelijke diensten voor andere talen.

Opties voor verblijf en visa

U moet legaal kunnen verblijven in het land van uw keuze. Er is een visum of toestemming die u kunt gebruiken om het voor u ideale land binnen te komen. Als u zich daar wilt vestigen, kunt u eventueel het staatsburgerschap aanvragen via naturalisatie en een paspoort.

Top 5 keuzes voor beste plaatsen om te wonen in de wereld in 2022

Spanje

Spanje biedt een stukje hemel met een prachtig uitzicht op het strand, een verscheidenheid aan woonsituaties, een aangename temperatuur en heerlijk eten.

In vergelijking met veel andere landen in West-Europa is de natie van de Europese Unie minder dichtbevolkt en heeft zij een grotere politieke stabiliteit.

In Spanje zijn de kosten van levensonderhoud gemiddeld goedkoper dan in andere Europese landen als het gaat om behoeften zoals huisvesting, voedsel, nutsvoorzieningen, enz. Hoewel de kosten van een privéschool vaak onbetaalbaar zijn, kunnen de meeste expats het zich veroorloven.

De hoofdstad Madrid is wereldwijd bekend als een centrum voor kunst, geschiedenis en een bruisend stedelijk nachtleven.

Buitenlanders kunnen zich inschrijven voor een particuliere ziektekostenverzekering als zij niet in aanmerking komen voor gratis universele gezondheidszorg of als zij deze verkiezen boven de openbare ziektekostenverzekering.

Ierland

Ierland, dat vanwege zijn adembenemend groene landschappen toepasselijk het Eiland van Smaragd wordt genoemd, is een van de meest betoverende plaatsen om met pensioen te gaan. Dit Europese land staat bekend om zijn rijkdom aan rust en natuurschoon.

Als u de voorkeur geeft aan een langzamere levensstijl met schilderachtige pubs, folklore, gastvrije boeren en traditionele steden, dan is Ierland de plek waar u moet zijn.

The cost of living in Ireland varies according on where you live and how well you live. The cost of living is higher in major cities like Dublin, Cork, and Galway. In rural areas, you may always hunt for a city that is more cheap.

Ireland provides a variety of public health services to residents and foreigners who have lived in the area. If the public healthcare system in Ireland is insufficient, those with private health insurance can also obtain private healthcare.

Portugal

Portugal biedt een onderscheidende mix van het moderne en het oude dat geschikt is voor zowel gepensioneerden als jonge gezinnen. De prachtige kastelen, schattige stadspleinen en geplaveide straten getuigen allemaal van het lange en kleurrijke verleden van Portugal.

Portugal is een opmerkelijk moderne en goed ontwikkelde natie met geavanceerde universele gezondheidszorg, een modern onderwijssysteem en verschillende groeikansen.

Het weer in Portugal heeft een mediterraan tintje met zijn comfortabele warmte en vele mooie stranden om te luieren. Bovendien zijn de kosten van levensonderhoud vaak goedkoper dan in de VS en andere EU-landen.

Canada

Canada is een land met veel kansen en uitstekende overheidsdiensten. Daaronder valt het uitstekende gezondheidszorgsysteem van Canada, dat gratis openbaar voortgezet onderwijs en universele gezondheidsdekking biedt. Daarnaast krijgen veel expats een particuliere ziektekostenverzekering om aanvullende medische kosten te betalen.

De natie van Noord-Amerika is gastvrij voor nieuwe immigranten, progressief en multicultureel. Enkele van de meest populaire locaties voor Canadese expats zijn Ontario, Quebec en Alberta.

Hoewel de kosten van levensonderhoud aanzienlijk kunnen zijn, kan de rust en stabiliteit die je krijgt het waard zijn, als je het geld hebt. Voor verschillende vakgebieden heeft Canada ook een sterke arbeidsmarkt.

Duitsland

Er is voor elk wat wils in Duitsland, dat prachtige architectuur, een rijke geschiedenis en een prachtige natuur herbergt. Duitsland heeft ongetwijfeld een goed levensniveau en een prachtige levenskwaliteit met een Human Development Index van 0,947.

Het land beschikt over groene, beloopbare steden die een minimale luchtvervuiling bevorderen, zoals veel andere landen in de Europese Unie.

Is er een fijnste plek om te wonen in de wereld?

Inderdaad en nee. U kunt nu in het beste land van de hele planeet wonen. Het hangt veel van u af welk land het beste is voor uw nieuw expatbestaan. Bovendien kan het na verloop van tijd veranderen voor een bepaalde persoon.

De lijst van de beste landen, de index voor levenskwaliteit per land en andere ranglijsten zijn slechts indicatoren. U bent goed op weg naar een gelukkig leven in het buitenland als u kunt uitzoeken wat voor u het belangrijkst is.

En u bezit nu aanzienlijk effectievere instrumenten dan een wereldbol en een dartpijl. Bedankt voor het lezen van de Waar kan ik wonen gids voor de beste plaatsen om te wonen in de wereld in 2022.