Beste bitcoin wallets
5 February 2021

Het gebruik van Bitcoin is niet langer meer ongebruikelijk en worden er steeds meer betalingen verricht met deze cryptomunt. Het toegenomen gebruik is mede door flinke investeringen in de infrastructuur waardoor zelfs voor relatief kleine aankopen al Bitcoin gebruikt kan worden. Dit maakt het nog belangrijker om op een eenvoudige, maar zeker veilige manier jouw Bitcoins overal naartoe mee te kunnen nemen. Een wallet is de beste manier om Bitcoins in jouw zak te kunnen steken zoals het geld in de portemonnee. Ben je geintresseerd in de beste bitcoin wallet nederland, lees dan vooral verder:

bitcoinBitcoin Wallet aanmaken

Dat mag wel gezegd worden, maar moet er wel gekeken worden naar het groot aantal bitcoin portemonnee die beschikbaar zijn. Ga je de software downloaden op jouw smartphone of wordt het een hardwallet in de vorm van een USB-stick? Zo een hard wallet is ook niet steeds verbonden met het internet en kunnen hackers er niet aan.

Het nadeel is wel dat je niet steeds jouw cryptovaluta bij de hand hebt om betalingen mee te verrichten of snel in te spelen op veranderingen binnen de cryptomarkt. Een online of soft wallet heeft een meer dynamische werking omdat je 1x24u en waar dan ook, jouw cryptovaluta mee kan gebruiken. Hieronder een aantal van de beste wallets:

EdgeEdge

En soft wallet die te installeren is op jouw smartphone. Ideaal voor het opslaan en beheren van de meest gangbare crytomunten. Die sla je in aparte wallets op en biedt Edge de mogelijkheid om niet alleen cryptovaluta aan te schaffen of verkopen, maar ook gewoon betalingen mee te verrichten. De data is gecodeerd opgeslagen op jouw smartphone en de servers van Edge. Een dubbele beveiliging en wordt ook de privacy van de gebruikers niet geschonden. Zeer geschikt voor gebruik met jouw smartphone.

ledgerLedger

Een hard wallet bij uitstek en kwam het nagenoeg gelijk na de lancering van Bitcoin op de markt. In het begin waren namelijk de veiligheidsmechanismen geboden door online wallets niet op het niveau waarop ze nu zijn en was zo een hard wallet het veiligst. Nog altijd eigenlijk en is de Ledger Nano X het meest toegesneden op de moderne eisen.

Wellicht het belangrijkst is de Bluetooth aansluitoptie en kan deze wallet ook gebruikt worden ‘on the go’ met andere apparaten zoals jouw smartphone. Mocht jij je wallet kwijtraken dan hoeft er niet te worden gevreesd voor jouw Bitcoins omdat die middels jouw pincode weer uit het systeem opgevraagd kunnen worden.

exodusExodus

Niet alleen vanuit jouw smartphone is het handig om altijd toegang te hebben tot jouw cryptovaluta, maar ook gewoon een desktop computer of laptop. Op het scherm kan er immers meer informatie tegelijk worden weergegeven en is Exodus daarom ook in trek bij investeerders die steeds analyses moeten maken en zijn er een aantal functies beschikbaar om de opgeslagen cryptovaluta weer te geven in de vorm van grafieken en tabellen. Zo kunnen ook onderlinge vergelijkingen worden gemaakt en aan de hand daarvan gekozen worden om de opgeslagen cryptovaluta om te zetten of verkopen. In onderstaande video geeft een proffesional uitleg over de wallets:

crypto marktOok handelsplatforms bieden een eigen wallet aan

Wie belangstelling heeft voor een bepaalde bank en daar graag zaken mee wilt doen, moet er wel een rekening openen. Van een gelijke strekking is het aanmelden bij een handelsplatform voor cryptovaluta zoals Bitvavo of Binance. Je krijgt er namelijk gelijk een wallet bij en kan je al jouw investeringen in de vorm van cryptovaluta er op slaan. Dat is niet verplicht omdat je altijd nog de optie hebt om de crypto te transferen naar jouw eigen wallet.

Opslaan van jouw crypto op de wallet van zulke grote handelsplatforms heeft wel het voordeel dat veiligheid zich op een topniveau bevindt. Mocht er zich onverwachts een probleem voordoen, dan ben je de tegoeden ook niet kwijt. Wie het slim aanpakt en verhandeld binnen het platform zelf, hoeft geen transactiekosten te betalen. Dat scheelt al aardig en bieden Binance en Bitvavo, gelukkig voldoende opties om aan jouw trekken te komen op het platform zelf. Vaak wordt er de voorkeur aan gegeven om het risico te verspreiden en de crytotegoeden te verspreiden over een aantal wallets.

Het gebruik van crypto wallet nederland hoort helemaal bij het kopen, verkopen en betalen met crypto en zijn er tal van mogelijkheden waar er van gebruik kan worden gemaakt. Met een hard wallet ben je ervan verzekerd dat niemand aan jouw crypto gaat, maar biedt een soft wallet het voordeel om gelijk tot actie over te gaan. Een sterke groei maken ook creditcards mee die zijn gebaseerd op crypto en er bij het verrichten van betalingen geen gebruik meer hoeft worden gemaakt van een wallet.