Hoe Tof is Dit: Als Digital Nomad Overal ter Wereld Bellen met je Eigen Telefoonnummer

Internet brengt ons als digital nomads op plekken op de wereld waar onze ouders alleen maar van dromen.

Alles achter je laten, ja… ook je kantoor, dat kon gewoon niet. Over telefonie nog maar te zwijgen. Dat was toen.

Met de komst van internet ligt dit anders. We kunnen overal werken. Dat hoeven we jullie als digital nomads niet meer uit te leggen. Een internetverbinding, dat is inmiddels overal wel zo’n beetje geregeld.

Telefonie dan? Eerlijk: voor veel digital nomads is telefonie nog steeds ergernis nummer 1. Het is vaak peperduur en bellen met je eigen telefoonnummer, dat is verdraaid lastig. Maar we willen het wel zo graag, toch?

Alex van Ginneken is zo’n digital nomad. Net terug met z’n gezin van 2 maanden Bali. Hij heeft Bali ontdekt, nieuwe zakelijke contacten gelegd, maar ook veel telefoonverkeer gehad met zijn klanten in Nederland:

Vooraf maakte ik me best wel zorgen over de telefonie. Ik coach veel ondernemers en dan is het belangrijk dat je een goede verbinding hebt. Met goed bedoel ik niet alleen dat ik mijn eigen telefoonnummer wil behouden, maar ook de kwaliteit van de verbinding.

Ik had al eens gehoord van bellen via de webbrowser, maar ik was op zoek naar een bedrijf dat bellen via Google Chrome kon leveren. Dat was lastig.

Voor mijn trip naar Bali legde ik deze vraag neer bij een klant van mij, Eilie Telecom in Groningen. Na een onderzoek konden zij mij deze oplossing wél bieden. Bellen via Google Chrome, loepzuiver en met mijn eigen telefoonnummer, hoe tof is dat!

Mijn laptop werd naast online kantoor ook mijn telefoon. Met een headset op kon ik prima overal mijn gesprekken voeren. Het was echt een hele opluchting voor mij dat deze oplossing zo goed uitpakte.

Terug in Nederland blijf ik het gebruiken. Eilie wil deze oplossing graag kenbaar maken onder alle digitale nomaden. Zij doen dit met een vette promotieactie. Voor slechts 6,50 per maand bel je overal ter wereld via Google Chrome. Heb je interesse, kijk dan hier: www.eilie.nl/digital-nomads.

Inmiddels staat mijn volgende trip gepland en vertrek komende week naar Hawaii. Ook vanuit daar zet ik mijn werk voort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *