Payoneer: alternatief voor Amazon-cheques

Allemaal leuk en aardig, royalty’s verdienen met Amazon, maar hoe moet je die ouderwetse cheques verzilveren als je de wereld aan het rondreizen bent? De oplossing heet Payoneer en is ook handig voor beginnende Kindle-uitgevers.

Bloed, zweet en tranen heeft het me gekost, maar ik ben nu eindelijk in het bezit van een Payoneer-MasterCard met daaraan gekoppeld een virtuele bankrekening in de VS. Dit betekent dat Amazon mijn royalty’s van de .com-site, die hoger zijn dan die van de andere landensites bijelkaar, direct naar mij kan overmaken (Electronic Fund Transfer, afgekort EFT). Amazon wil wilde deze royalty’s namelijk alleen maar naar Amerikaanse bankrekeningen overmaken, dus niet naar mijn Europese. Zie update onderaan dit artikel.

Met een Payoneer-debitcard trek je je Amazon-royalty's uit de geldautomaat.

Met een Payoneer-debitcard trek je je Amazon-royalty’s uit de geldautomaat.

Voordelen

Waarom ik niet per cheque betaald wil worden? Vanwege mijn reis. Ik weet simpelweg niet of cheques bij me aankomen en elke paar maanden verkas ik naar een andere plek. Payoneer biedt allerlei voordelen:

 1. Maakt reizen mogelijk: je hoeft niet langer op één plek te blijven om je cheques te ontvangen en je hoeft ook niet steeds het adres in je Amazon-account te veranderen. Om over je bank maar te zwijgen.
 2. Sneller: je beschikt binnen enkele dagen over je geld
 3. Handig: betaal online of in winkels/restaurants die MasterCard accepteren
 4. Discreet: geen mysterieuze Amerikaanse overschrijvingen meer naar je Nederlandse betaalrekening
 5. Veilig: omdat het een debitcard is kun je er niet rood mee staan

Toen ik in Spanje was heb ik het even met cheques geprobeerd, maar het bedrag op mijn allereerste waardepapier was volgens mijn bank in Spanje te laag. Balen. Toen vroeg ik Amazon om mijn betalingen dan maar ‘on hold’ te zetten totdat ik een behoorlijk bedrag had, ook met het oog op de boete die je betaalt voor het verzilveren van een cheque.

En toen verhuisde ik naar Thailand, terwijl Amazon nog steeds dacht dat ik in Spanje woonde. De cheques zouden sowieso naar het verkeerde adres gaan, dus was het tijd om naar een alternatief te zoeken. De bovenstaande voordelen deden mij besluiten de Payoneer-debitcard aan te vragen.

Kosten

De Payoneer-debitcard aanvragen is helemaal gratis. Ook is het gratis om met je pasje te betalen, al heb je natuurlijk wel met wisselkoersen te maken voor betalingen buiten de VS. Wat je wél betaalt:

 • $ 29,95 aan jaarlijkse maintenance fee
 • $ 3,15 voor elke keer dat je geld uit een geldautomaat (ATM) haalt
 • 1% van bedragen die Amazon naar je Amerikaanse rekening overmaakt

$ 25 bonus bij je registratie

Normaalgesproken krijg je geen ‘startbonus’ van Payoneer, maar dankzij het Refer-A-Friend-programma van Payoneer krijg je $ 25 als je je via mijn affiliate-link inschrijft. Je krijgt de $ 25 zodra iemand –in dit geval Amazon– jouw debitcard met minimaal $ 100 laadt.

Let op! Het schrijven van dit artikel heeft een interessante update van Amazon gekruist. Ik hoor van Nederlandse en Belgische Kindle-uitgevers dat zij nu wél hun royalty’s per EFT kunnen ontvangen. Mijn account-adres is Spanje en voor Spaanse Kindle-uitgevers geldt dit vreemd genoeg (nog) niet. De onderste drie voordelen uit het lijstje van vijf hierboven maken het echter nog steeds interessant om de Payoneer-pas te hebben.

3 reacties op “Payoneer: alternatief voor Amazon-cheques

 1. Eindelijk zijn mijn inkomsten ook nu op deze kaart gebracht. Geen gedoe meer met de Rabobank, die dit toch al niet snapten 🙂

 2. Is het ook mogelijk om deze inkomsten naar je bank dan uit te laten betalen?

  Kan je deze rekening zowel in EUR als USD krijgen?

  Ik heb zelf al 2 internetrekeningen (bij andere bedrijven) in USD met bijbehorende mastercard.

  Kindle betaald inderdaad nu uit in EUR naar je bankrekening. Maar hun Amazon associates (affiliate) programma doet dit (nog) niet. Dus ik was wel benieuwd hoe het daar mee zat.

 3. Hey Andre, bij welke virtuele bank heb je een account kunnen openen ? Heb een Payoneer kaart aangevraagd. 1 week geleden heb ik een Kindle boek gelanceerd op Amazon. Mijn doel is om 60 e-boeken te publiceren binnen 12 maanden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *