Airbnb aandeel kopen
26 January 2021
Airbnb

Als je net als ons in het buitenland woont, is het belangrijk om goede investeringen te doen. Je bent namelijk verantwoordelijk voor je eigen pensioen. In dit artikel behandelen wij wel een heel interessant aandeel. We gaan het namelijk hebben over Airbnb aandelen, deze worden verhandeld op (Beurs).

Voordat je Airbnb aandelen kopen wilt, is het belangrijk om je er goed in te verdiepen. Daarom geven wij je op deze pagina meer informatie, ook hebben wij een aantal verwachtingen voor dit aandeel voor de lange en korte termijn uitgewerkt.

Aandeel Airbnb kopen

Investeren in Airbnb kan eenvoudig via verschillende brokers. Zelf hebben wij goede ervaring met DEGIRO, maar ook eToro is een erg makkelijke broker. De registratie duurt minder dan een minuut. Daarna kun je meteen het aandeel kopen. Bij eToro is het zelfs mogelijk om een klein stukje aandeel te kopen. Een complete lijst van brokers vindt je hieronder.

AanbiederVoordelen Rating Kosten per maandMeer informatie
 /></a><br />
<p class=DEGIRO

Zelf beleggen tegen lage tarieven

Rating

9.5

Kosten per maand

Gratis

BekijkDEGIRO
 /></a><br />
<p class=
Etoro

Eenvoudig beleggen

Rating

9,1

Kosten per maand

Gratis

BekijkeToro
 /></a><br />
<p class=
Binck

Gratis € 200,- transactietegoed

Rating

8,9

Kosten per maand

€40 per jaar

BekijkBinck
 /></a><br />
<p class=
Bux Zero

Beleggen via een app

Rating

8,5

Kosten per maand

Gratis

BekijkBux zero
 /></a><br />
<p class=Plus500

Platform voor hefboomeffecten

Rating

8,1

Kosten per maand

Gratis

BekijkPlus500

Over Airbnb en de waarde

Ook is het erg belangrijk om het bedrijf te snappen. Warren Buffet zegt niet voor niets, dat hij alleen in bedrijven investeert die hij begrijpt. We geven je daarom een verdere uitleg over dit bedrijf.

Airbnb, Inc. (Gestyled als airbnb) is een Amerikaanse online marktplaats voor vakantieverhuur gevestigd in San Francisco, Californië. Airbnb onderhoudt en host een marktplaats, toegankelijk voor consumenten op haar website of via een app. Via de dienst kunnen gebruikers onderdak, voornamelijk gastgezinnen, en toeristische ervaringen regelen of hun eigendommen voor verhuur aanbieden.

Airbnb is geen eigenaar van de vermelde accommodaties; in plaats daarvan profiteert het bedrijf van de commissie die het ontvangt voor elke boeking. Het bedrijf werd in 2008 opgericht door Brian Chesky, Nathan Blecharczyk en Joe Gebbia. Airbnb is een verkorte versie van zijn oorspronkelijke naam, AirBedandBreakfast.com.

Het bedrijf heeft kritiek gekregen op het verhogen van de huurprijzen in steden waar het actief is, en het veroorzaken van overlast voor omwonenden van verhuurde panden. In reactie hierop heeft het bedrijf aandacht getrokken van regelgeving van steden als San Francisco en New York City, en van de Europese Unie. Het heeft ook te maken gehad met uitdagingen van de hotelsector en andere, soortgelijke bedrijven.

Op 19 augustus 2020 kondigde Airbnb aan dat het een beursgang had aangevraagd. Op 10 december 2020 ging het bedrijf naar de beurs met een waardering van meer dan $ 100 miljard.

Airbnb biedt een platform voor verhuurders om gasten te accommoderen met korte termijn accommodatie en toerisme-gerelateerde activiteiten. Gasten kunnen zoeken naar accommodatie met behulp van filters zoals type accommodatie, data, locatie en prijs, en kunnen zoeken naar specifieke soorten woningen, zoals bed and breakfasts, unieke woningen, en vakantiehuizen. Voordat gebruikers boeken, moeten ze persoonlijke en betalingsinformatie verstrekken.

Sommige verhuurders vereisen ook een scan van een door de overheid uitgegeven legitimatiebewijs voordat ze een reservering accepteren. Gasten kunnen chatten met verhuurders via een beveiligd berichtensysteem. Verhuurders geven prijzen en andere details voor hun verhuur- of evenementenlijst, zoals het toegestane aantal gasten, woningtype, regels en voorzieningen. Verhuurders en gasten hebben de mogelijkheid om recensies achter te laten over de ervaring.

Airbnb Plus wijst verhuurders aan die een gecontroleerd niveau van voorwaarden bieden, waaronder een schone koelkast, volledige kookapparatuur, gevulde toiletartikelen, snelle Wi-Fi, en sterke waterdruk. Airbnb Plus advertenties zijn gemarkeerd met een badge om onderscheid te maken met standaard advertenties. Airbnb Collecties omvat Airbnb voor gezinnen, Airbnb voor werk, en huislocaties voor bruiloften en andere bijeenkomsten.

Naast logies omvat Airbnb ook listings voor specifieke diensten op zijn platform, als Experiences; leden kunnen zowel virtuele als live activiteiten met gidsen boeken, waaronder kooklessen, tours, en meetups.

Vanaf 2019 is de website gelokaliseerd in 62 talen.

Airbnb Koers Verwachting 2021- 2025

We hebben natuurlijk geen glazenbol, Airbnb advies geven doen we daarom ook niet. Wel geven we je een aantal tips die jezelf kunt toepassen om een goede voorspelling of prognose te maken. Of je uiteindelijk Airbnb kopen of niet wilt, is aan jou. Wij hebben het in ieder geval wel gedaan.

In principe kun je voor drie redenen investeren in een aandeel. Je kunt voor de lange termijn investeren. Je verwacht hierbij dat het bedrijf over de komende jaren een mooi rendement gaat opleveren.

Een andere optie is beleggen in Airbnb voor de korte termijn. Stel er komt binnenkort een grote aankondiging aan van bijvoorbeeld de jaarcijfers, dan kun je ervan uitgaan dat dit invloed heeft op de koers. Bekijk de beurskoers Airbnb en probeer in te schatten of het nog verder omhoog kan gaan.

Een andere optie is investeren voor het dividend. Sommige aandelen hebben een hoge dividenduitkering. Hierdoor ontvang jij maandelijks of jaarlijks een cashflow. Veel investeerders vinden dit erg interessant.

Wat de koers gaat doen weet niemand, wel weten we dat euro’s op de bank momenteel 0% rente opleveren. Het is daarom verstandig om te investeren in Airbnb aandeel. Een gratis broker account kan hier eToro of hier DEGIRO aangemaakt worden.