5 leuke en simpele promotiematerialen voor digital nomads
6 July 2020

Reis jij al de wereld rond als digital nomad of wil je dit binnenkort gaan doen? Klanten vinden die je jouw online services kunt aanbieden is dan een absolute must om aan je geld te komen. Ongeacht op welke branche en niche je je richt, kun je overal ter wereld in potentie klanten vinden. Het kiezen van promotiemateriaal dat bij jouw bedrijf en niche past is ook een goede manier om nét een stukje meer in het oog te springen. Wanneer je jouw eigen promotiemateriaal achterlaat als visitekaartje, leren mogelijke klanten jou en je bedrijf kennen zonder dat je in de buurt hoeft te zijn! Wij geven je tips voor promotiematerialen die ook nog eens goed in je koffer passen.

Aanstekers

Hoewel we er in Nederland steeds meer van af beginnen te raken, wordt er in veel andere landen in de wereld nog volop gerookt. Vuur bij je hebben is niet alleen handig voor dat sigaretje dat je zelf misschien rookt, maar kan ook een goede gespreksstarter zijn in het buitenland. Helemaal als je hem nog eens cadeau kunt doen. Uiteraard laat je jouw aanstekers wel voorzien van je bedrijfsnaam en contactinformatie. Dat is niets al te ingewikkelds. Goedkoop aanstekers bedrukken kan je simpel vanaf je laptop regelen en naar je laten versturen. Laat je aanstekers bedrukken in kleine oplage en neem ze vanwege het beperkte formaat gemakkelijk mee in je koffer. Natuurlijk check je ze op het vliegveld wel in met je bagage om problemen te voorkomen.

Pennen

Iedereen waar ook ter wereld kan wel een pen gebruiken die het daadwerkelijk doet. Dit is dan ook een uitstekend, laagdrempelig item dat je ter promotie kunt inzetten. Laat een aantal kwalitatief fatsoenlijke pennen bedrukken met jouw naam of bedrijfsnaam, de URL van je website URL, contactgegevens of social media gegevens. Wanneer je deze pennen uitdeelt of achterlaat, gaan ze vaak van de ene hand naar de andere en kunnen zo voor een flink bereik zorgen. Laat de pen achter op de locatie waar je hebt verbleven, bij bedrijven of plekken waar je andere digital nomads hebt ontmoet.

Stickers

Stickers zijn ook een leuke manier om jouw merk ergens achter te laten. Plak ze op plekken waar veel mensen komen, in het hostel waar je verblijft of geef ze mee aan anderen die het woord voor jou willen verspreiden. Natuurlijk laat je jouw stickers wel in het oog springen door een leuke, opvallende boodschap en/of afbeelding die aansluit bij de diensten die jij te bieden hebt. Vergeet natuurlijk niet om je contactgegevens er duidelijk op te vermelden ook je contactgegevens niet.

USB-sticks

USB-sticks lijken misschien achterhaalde ‘gadgets’, maar veel laptopgebruikers zweren er toch nog bij. Dat is mooi, want dan kunnen ze ook dienen als een mooi visitekaartje van jou of jouw bedrijf. Laat ze bedrukken met je bedrijfslogo en contactinformatie, en laat eventueel zelfs al wat portfolio achter op de USB-sticks die je weggeeft. Wanneer je het achterlaat bij potentiële klanten, geef je ze de kans om er later eens rustig naar te kijken en bij interesse contact met je op te nemen.

Mondkapjes

Mondkapjes zijn momenteel over de hele wereld niet aan te slepen. Dat biedt dus voor jou een uitstekende mogelijkheid om hierop in te springen. Laat de mondkapjes bedrukken met een pakkende afbeelding of tekst en deel ze links en rechts uit. Naast dat het een heel nuttig product is, maak je van de gebruikers wandelende reclamezuilen voor jezelf. Landen waar buiten de coronatijd ook mondkapjes worden gedragen op straat zijn hier een nog eens extra geschikt voor.