Koh Samui: 5 tropische werkplekken

Met groene bergen en een turquoise zee op de achtergrond, is werken vanaf tropisch Koh Samui een groot plezier. Bekijk hier enkele van mijn werkplekken.

Werken op Koh Samui is geen straf. Na enkele uurtjes brainstormen, typen en mails beantwoorden is de groenblauwe zee je beloning. Ondanks of misschien wel dankzij het gebrek aan een ‘digital nomad-subcultuur’ werd ik er niet productiever op. Erg? Nee hoor, da’s precies zoals het hoort op een tropisch eiland.

Verwacht op Koh Samui niet de infrastructuur van Bangkok of Chiang Mai. In de bars is wifi nog niet vanzelfsprekend en ben je met je laptop een vreemde eend in de bijt. Verder zijn de internetverbindingen hier flink wat langzamer. Als je hier mee kunt leven, heb ik wat suggesties voor werkplekken voor je.

IT Complex

Dit monster van glas en staal staat in Lamai en komt het dichtst in de buurt van een coworking-kantoor. De internetprovider van het eiland huist hier dus de verbindingen zijn snel genoeg om films te downloaden en videogesprekken via Skype te voeren. De airco staat alleen wel beroerd koud. Kosten: 500 baht (€ 12,50) voor een week onbeperkt toegang (9:00 tot 19:00 uur).

Spa Resort

Ook in het Spa Resort zit je heerlijk in de open lucht. Kies voor de locatie aan het strand die je op deze foto ziet, of rijd een stukje de heuvel op naar de locatie in de jungle. Het restaurant bij deze resorts is door een tijdschrift uitgeroepen tot één van de beste ter wereld. Een mooie gelegenheid om zelf eens raw food te proberen: de lasagne en de mango/coconut flan kan ik je van harte aanbevelen.

Tamarind Springs

Dit luxe resort en spa-complex ligt enkele honderden meters landinwaarts. Je hoort het verkeer er niet, waardoor de vogels én –auw!- de muggen vrij spel hebben. De koffie is lekker en de wifi snel omdat je er waarschijnlijk de enige bent. En de ongrijpbare tijgermug, mogelijk besmet met knokkelkoorts, krijg je er voor een prikkie bij. 😉

Choeng Mon

Het barst van de strandbars op Koh Samui. Hiernaast een foto van mijn sessie bij Honey Seafood Restaurant in Choeng Mon. Geen goed internet, maar dankzij mijn draagbare mifi-router kan ik overal online. Zoals deze prachtige plek zijn er vele, en niet alleen aan het strandje van Choeng Mon.

Mae Nam

Mijn favoriete strand op het eiland is dat van het relatief rustige Mae Nam. WVHB-lezers Aldert Nijhuis en Els Spek, die hier ruim twee jaar woonde en trotse ouders werden, zal het daarover eens zijn. Je hebt hier al vanaf € 8,75 per nacht een bungalow aan de branding. De foto helemaal aan het begin van deze blogpost en de foto hier rechts zijn genomen bij Moonhut Bungalows. De staff van Moonhut Bungalows is wat gereserveerd, maar de locatie en het uitzicht zijn top. Wifi-wachtwoord: onlyifyoueat.

En jij dan?

Genoeg voorzetjes voor jouw verblijf op Koh Samui, dacht ik zo. Je kunt zomaar een resort binnenlopen, vragen of je een bakje koffie kan drinken en vervolgens in een beach bar terecht komen die al mijn foto’s doet verbleken. Ik ben erg benieuwd waar jij jouw laptop open gaat klappen. Tips en commentaar zijn van harte welkom hieronder!

5 reacties op “Koh Samui: 5 tropische werkplekken

 1. Handige tips ! Vertrek volgende week ook naar Koh Samui, grootste zorg is snel internet, ivm werk, maar is te doen dus ? Vraag me alleen af of zo’n MIFI werkt ? Is het snel voor gewoon googlen en werk ? wat zijn de kosten per uur ongeveer ? gr Marcel

  • Hoi Marcel, ik hoop dat je er wat aan hebt! Ik heb een 3G-simkaart van DTAC gekocht bij hun winkeltje in de Tesco-mall van Chaweng. Je betaalt 800 baht voor 4 GB snel verkeer (goed genoeg voor HD-YouTube). Daarna ‘knijpen’ ze de snelheid en heb je dus eigenlijk overal gratis internet. Goed genoeg voor googelen en mails sturen, maar iets streamen lukt dan niet. Oplossing: wéér 800 baht neertellen. Ik deed er trouwens 5 dagen over om die 4 GB samen met mijn vriendin te verbruiken.

   • Hoi Andre,

    Nou heb er gisteren eentje besteld en hoop hem vandaag in huis te hebben, benieuwd of het goed werkt de “aggregator”.Ik heb zeker wat aan de tip. Wat is jouw top tip voor een verblijfplaats ?

 2. Leuk! Heerlijke plekken! En Mae Nam is echt supergoedkoop ja. Na een jaar Thailand (ik werkte in 2001-2002 in Bangkok) eindigde ik daar. Nog nooit zo’n voordelige beachbungalow gehad. Alleen Laos (Muang Ngoi) was goedkoper.
  Tot morgen!

  Groetjes,
  Denise @eventjes

 3. Pingback: Modern Nomads. Woon- en werkalternatieven. | MNEMO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *