Eerste halte in Thailand: Chiang Mai!

Eerder maakte ik bekend dat ik, na vijf jaar op Gran Canaria te hebben gewoond, in november naar Thailand verkas. Ik had alleen nog niet verklapt waar in Thailand ik precies zou neerstrijken.

Bij dezen: ik ga eens proeven aan het leven in Chiang Mai. Wie de blogs van allerlei digital nomads volgt, kan niet om deze stad in Noord-Thailand heen. Het is één van de goedkoopste plekken ter wereld, het internet is er snel en er is genoeg te doen.

Maar dat zijn niet de enige redenen om in Chiang Mai te zitten. Op Gran Canaria, een eiland dat –afgezien van bezoekjes van een Martijn of een Mitch— buiten de route van laptopreizigers ligt, valt weinig te netwerken met gelijkgestemde zielen. Met mensen die begrijpen wat mij bezighoudt en die zelf ook constant bezig zijn met lifestyle design, online ondernemen en passief inkomen. In Chiang Mai wemelt het, als ik de berichten mag geloven, van de digitale nomaden die hier, onder het genot van verrassend goede koffie en verfrissende airconditioning, productiever beweren te zijn dan thuis.

Het was Erik van der Wal die mij, in de begindagen van dit blog, warm maakte voor een verblijf in Chiang Mai. Ook Cody McKibben, de oprichter van de Digital Nomad Academy (DNA), woont hier enkele maanden per jaar. Hetzelfde geldt voor andere DNA-‘klasgenoten’, zoals Tijmen. Ook heb ik contact met andere online ondernemers en freelancers ter plekke. Op z’n minst zal dit interessante gesprekken en brainstormsessies opleveren. Misschien rollen er zelfs samenwerkingsverbanden uit.

Leven uit één backpack

In de aanloop naar dit avontuur moeten Marta en ik onze bezittingen naar het absolute minimum terugdringen. Onze basisbehoeften moeten in een rugzak elk passen. Daarom mesten we momenteel ons appartement hier in Las Palmas uit. Alles belandt op één van de vier stapels: weggooien, verkopen, weggeven of bewaren. Hoe moeilijk het ook is, de eerste stapel moet het grootst worden en de laatste het kleinst. De auto is gelukkig al verkocht, maar mijn synthesizer/workstation krijg ik aan de straatstenen niet kwijt. Gelukkig heb ik nog ruim een maand en kan hij eventueel naar de bewaarstapel.

Wat een geregel

Het visum heb ik aangevraagd bij Visumplus en moet één dezer dagen met de post binnen komen. Later zal ik uitgebreid over deze handige service berichten. Lima de kat reist ook mee en heeft daarvoor al de nodige inentingen te verwerken gekregen. Even doorbijten voor die kleine, maar haar wacht een warm klimaat met allemaal interessante beestjes en (hopelijk) een mooie tuin om in te kunnen dartelen.

Voor de eerste nachten in Bangkok sponsport Wimdu een appartement, zodat we alledrie bij kunnen komen van de jetlag. Daarna is het twee uurtjes vliegen naar Chiang Mai, waar we voor omgerekend € 6,30 per nacht een kamer met ventilator aan het plafond hebben gehuurd. Crazy prices!

Natuurlijk zal ik vanuit Thailand uitgebreid bloggen over mijn ervaringen ter plekke en mijn vorderingen als Kindle-uitgever. Volg me op Facebook om op de hoogte te blijven van de laatste artikelen en schrijf je hieronder in voor mijn nieuwsbrief voor insider-info op het gebied van online ondernemen en lifestyle design.

Foto Chiang Mai: mith17, Flickr

14 reacties op “Eerste halte in Thailand: Chiang Mai!

  • Jij bent er geweest, dus jij kunt het weten! Blijf me volgen en ik hou je op de hoogte van het leventje daar. 🙂

 1. Mooie ontwikkelingen! Ben benieuwd naar je ervaringen. Kan mij onze aankomst nog goed herinneren. Een grote waas….:). Veel succes en veel plezier!!

  • Een grote waas, hoezo? Van al die nieuwe indrukken? Bedankt voor de gelukswensen. Ik vertrouw erop dat alles goed gaat. Leuke bijkomstigheid: wij komen precies in Chiang Mai aan op de feestdag dat bovenstaande geluksballonnen worden opgelaten!

  • Toch wel gezond-jaloers, hè? Nog eventjes doorbijten en je kunt zelf vanuit het buitenland werken. Je hebt toch wel een plan daarvoor, mag ik hopen? 😉

  • Ja, hè? Ik ben ook benieuwd — tegelijkertijd kijk ik ook erg uit naar het lekkere eten daar (en dan heb ik het niet over die gefrituurde sprinkhanen). Vooral het feit dat het zo goedkoop is dat ik nooit meer hoef te koken en af te wassen, haha!

 2. Leuk, ik vertrek half november met 2 maten richting bangkok, hebben verder nog niks gepland behalve verblijfplaats tijdens de full moon party op koh phangan. Chiang Mai staat wel bij de opties 🙂

 3. Een heel goede keuze! Wij zijn ook erg benieuwd naar eventuele andere digitale nomaden die we in Chiang Mai zullen ontmoeten. We zijn ondertussen al aardig dichtbij, nu in de hoofdstad van Laos, Vientiane. We hopen vooral dat we in Chiang Mai snel internet zullen vinden want dat is nu af en toe wel behelpen 🙂 Wij zijn er over 2 weken dus wanneer jullie er zijn hebben we vast al wel wat tips voor jullie! En Elsbeth, je bent welkom hoor, we zorgen wel voor een appartement met logeerkamer 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *