Coworking Las Palmas: wanneer schuif jij aan?

Al ruim een jaar zit ik drie of vier dagen per week op het gedeelde kantoor van Coworking Las Palmas. Wanneer kom jij hier eens vandaan werken?

Al eerder rekende ik je voor dat je voor een paar tientjes al op de Canarische Eilanden zit. Met het hele jaar door zomers weer is dit –begrijpelijk– een populaire bestemming bij toeristen. Maar die gaan vooral naar het zuiden van het eiland en laten het noorden, waarin Las Palmas de grootste stad is, vrijwel ongemoeid. Een perfecte plek voor een inspirerende werkvakantie, dus.

Na het werk even de zee in?

Met het drie kilometer lange strand Las Canteras, een knus oud centrum en alle gemakken die je van een grote stad mag verwachten, is Las Palmas een geschikte plek voor wie bang is ‘het eilandgevoel’ te krijgen. Aan het rechter uiteinde van het strand vind je bovendien een coworkingkantoor waar je het aangename met het nuttige verenigt en lekker kunt knallen met je online projecten.

Op een willekeurige dag klokte ik de downloadsnelheid van de internetverbinding bij Coworking Las Palmas. Het resultaat zie je hiernaast. Keurig naar Spaanse en zelfs Nederlandse maatstaven. Als je Skype-verbinding hier hapert, zal het niet door jou komen!
Zeer betaalbaar

Javier startte dit coworking-kantoor enkele jaren geleden uit bittere noodzaak. Zijn architectenbureau had door de crisis nauwelijks meer werk en hij moest zijn team ontslaan. De lege bureaus begon hij te verhuren aan freelancers en kleine bedrijfjes, waar ik er één van ben. Voor € 100 per maand huur ik er een groot bureau met een comfortabele stoel, toegang tot een vergaderzaaltje, printers die aan de strenge eisen van architecten voldoen, een koelkast en een koffiemachine.

Niet dat ik van dat laatste apparaat veel gebruik maak. Met allerlei bars in de omgeving ben ik ruim voorzien van de nodige caffeïneshots en lunches. Een menú del día schuift hier, op een steenworp van het strand, tussen de € 6,00 en € 7,50: drankje, voorgerecht, hoofdgerecht en een toetje of koffie na.

Jouw nieuwe collega’s

Op het kantoor zijn Yurena en Angie van reclamebureau Más Ilusiones de vaste krachten. Ook Jordi, die met Surf Camp Las Palmas het eiland op de surfkaart van Europa zet, heeft van ons kantoor zijn hoofdkwartier gemaakt. Hier bewerkt hij zijn foto’s, houdt hij zijn website bij en bestieren zijn altijd charmante stagiaires de social media-accounts van de nog jonge onderneming.

Mijn compagnon van Melookyoubook, Wouter, lost mij af wanneer ik naar Thailand ga. Ik sleurde hem af en toe mee naar het kantoor en met de collega’s hebben we al menige toast uitgebracht. Misschien kom je hem wel tegen als jij hier aanschuift?

Neem contact op met Javier om jouw bureau voor korte of langere tijd te reserveren. Hij staat ook open voor ‘uitwisselingen’ met Nederlandse coworking-kantoren, wat een gratis werkplek voor enkele dagen kan betekenen. Laat je hieronder een reactie achter als je hem de hand hebt geschud?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *