bellen met eigen telefoonnummer als digital nomad

Internet brengt ons als digital nomads op plekken op de wereld waar onze ouders alleen maar van dromen.

Alles achter je laten, ja… ook je kantoor, dat kon gewoon niet. Over telefonie nog maar te zwijgen. Dat was toen.

Met de komst van internet ligt dit anders. We kunnen overal werken. Dat hoeven we jullie als digital nomads niet meer uit te leggen. Een internetverbinding, dat is inmiddels overal wel zo’n beetje geregeld.

Telefonie dan? Eerlijk: voor veel digital nomads is telefonie nog steeds ergernis nummer 1. Het is vaak peperduur en bellen met je eigen telefoonnummer, dat is verdraaid lastig. Maar we willen het wel zo graag, toch?
Lees verder

wonen en werken riga letland
kaart baltische staten letland

kaartje

Letland als digital nomad bestemming? Ja hoor! Ga een tijdje wonen en werken vanuit Riga!

Letland is onderdeel van de Baltische landen (Letland, Estland, Litouwen) en ligt in Noordoost-Europa. Letland is een van de dunbevolktste landen van Europa. Een derde van de bevolking woont in Riga. Riga is de hoofdstad van Letland en ook een van de grootste steden van Noord-Europa. Dit is dan ook de beste plek voor de digital nomad om te wonen en werken in Letland.

Lees verder

wonen en werken costa rica

Zon, zon en nog eens zon in Costa Rica. Geniet van dit prachtige land en ga een tijdje werken vanuit San José of of Santa Teresa als digital nomad.

luiaard in costa rica

Deze knapperd vind je hier ook

Costa Rica ligt in Midden-Amerika tussen Nicaragua en Panama in. Al jaren staat Costa Rica hoog in de lijst van gelukkigste landen ter wereld volgens de Happy Planet Index (op basis van levensgeluk, levensverwachting en ecologische voetafdruk). Daarnaast vind je hier veel nationale parken, prachtige stranden, veel vulkanen en veel verschillende dieren.

Ga op je vrije dagen lekker surfen of bekijk de miereneter, luiaard of de vele apen die hier rondlopen. Houd je niet van kikkers, slangen of insecten dan wil ik je alvast even waarschuwen. Die vind je hier namelijk ook veel.
Lees verder

praag wonen en werken in tsjechie

Wil je vanuit het buitenland werken maar wel in Europa blijven? Ga naar Tsjechië en werk een tijdje vanuit Praag als digital nomad.

Tsjechië ligt in Midden-Europa en grenst aan Duitsland, Polen, Slowakije en Oostenrijk. Tsjechië staat vooral bekend om de hoofdstad Praag. Menig stedentripjes, vriendenweekenden en vrijgezellenfeesten vinden hier plaats. Ook voor digital nomads is deze stad een fijne verblijfplaats.

Check dit filmpje van Ondřej Černín om alvast in de Praagse sferen te komen.

Lees verder

wonen en werken vanuit budapest

Wil je graag een tijdje werken vanuit Midden-Europa? Kies voor Hongarije en klap je laptop open in Boedapest.

Hongarije ligt in Midden-Europa tussen landen als Oostenrijk, Kroatië en Slowakije en kent geen kustlijn. Wel kent Hongarije het Balatonmeer, ook wel de zee van Hongarije genoemd. Op deze manier kun je toch nog genieten van zon, zee en strand in de zomermaanden. Ben je meer van de cultuur snuiven in grote steden? Bezoek dan Boedapest, Debrecen of Pécs.

De beste plek voor de digital nomad in Hongarije is Boedapest. Ik ga je vertellen waar je het beste kunt wonen en werken in deze hoofdstad van Hongarije.


Lees verder

geld verdienen met instagram

Vind jij het leuk om je foto’s te delen met de rest van de wereld? Wil je daar een extra zakcentje mee gaan verdienen? Maak dan een Instagram account aan.

geld verdienen met instagram

Jep, ook ik heb Instagram

Met Instagram kun je eenvoudig de mooiste foto’s maken en deze vervolgens delen met de rest van de wereld via je Instagram account. Wereldwijd heeft Instagram maandelijks 600 miljoen actieve gebruikers, waarvan 300 miljoen dagelijkse gebruikers. Best wel veel he?

In principe kan je iedereen met een Instagram account volgen en iedereen kan ook jou gaan volgen. Dit geldt ook voor likes en reacties plaatsen. Door deze volgers, likes en reacties kun je uiteindelijk geld gaan verdienen.

Denk jij dat enkel bekende personen veel volgers en likes krijgen op Instagram? Je hebt het mis! Weet jij de juiste spelregels dan kan ook jij een goedlopend account creëren. Ik ga je vertellen hoe.

Lees verder

wonen en werken in malta

Malta wordt ook wel het eiland van de levensgenieter genoemd. Het mediterraans klimaat, dorpjes vol cultuur en gezellige cafeetjes met WiFi zorgen ervoor dat de digital nomad zich hier goed kan vermaken.

Malta is een land gelegen in de middellandse zee en bestaat uit meerdere eilanden waarvan Malta, Gozo, Comino (de inwoners zijn op 1 hand te tellen) bewoond zijn. Malta is verre weg de populairste bestemming. Gozo is minder druk en je kunt hier in alle rust genieten van cultuur en natuur. Comino is een heel klein eiland (3,5 vierkante kilometer), maar hier bewonder je wel de mooie Blue Lagoon. Engels is een van de officiële talen van Malta, waardoor communiceren geen probleem is (tenzij je zelf geen Engels kunt).

Waar kun je het beste naar toe als digital nomad in Malta? Met name Valletta, de hoofdstad van Malta, en het nabijgelegen Sliema zijn goede opties.

Check dit filmpje om alvast even virtueel van Malta te genieten.

Lees verder

wonen en werken ierland dublin

Wil jij graag naar Ierland als digital nomad? Werk vanuit Dublin of Cork en dwaal op je vrije dagen door de ruige natuurgebieden en langs de rotskusten of drink een goed glas Guinness.

wonen en werken ierland pub

luisteren naar traditionele Ierse muziek in een pub

Ierland is een eiland dat naast het Verenigd Koninkrijk ligt en bestaat uit twee delen. Noord Ierland (Verenigd Koninkrijk) en de republiek Ierland. Deze blog gaat over de republiek Ierland.

Ierland is dunbevolkt en de steden niet super groot. Dat maakt Ierland niet minder gezellig. De pubs vormen een belangrijk onderdeel van dit eiland. Hier kom je om wat te drinken, om te luisteren naar traditionele muziek, om te filosoferen of om een hapje te eten. De grootste steden zijn Dublin en Cork. Van hier vandaan kun je als digital nomad prima werken en genieten van de gezelligheid.

Lees verder

geld verdienen met vloggen

Vertel jij graag in een filmpje aan mensen hoe je dag was of wat je passie is? Ga vlogs maken en verdien er een extra zakcentje mee.

Maar wat is vloggen eigenlijk? Vloggen is een combinatie van bloggen en video’s maken. In een videoblog laat je zien wat je vandaag gedaan hebt, welke reis je gemaakt hebt, hoe je een kippenhok maakt of hoe je je eigen haren knipt. Deze vlogs deel je met mensen door ze bijvoorbeeld op YouTube te plaatsen.

Bekende Nederlandse vloggers zijn Enzo Knol, Mascha Feoktistova van Beautygloss en Jordi van den Bussche van Kwebbelkop.

Check bijvoorbeeld ook de vlog van de mannen van Stuk Tv!

Maak jij vlogs of wil je deze gaan maken? Ik leg je uit hoe je hier ook geld mee kunt verdienen.

Lees verder

wonen en werken nieuw zeeland wellington

Vind je het geen probleem om een dagje in het vliegtuig te zitten? Koop een vliegticket naar Nieuw Zeeland en werk een tijdje vanuit Wellington, Auckland of Christchurch als digital nomad.

Nieuw Zeeland bestaat uit het Noordereiland en het Zuidereiland. Op het Noordereiland vind je vooral actieve vulkanen, warmwaterbronnen en geisers, terwijl het Zuidereiland met name bekend staat om de fjorden en de Nieuw Zeelandse Alpen die het oosten van het westen scheiden.

In de grote steden vind je redelijk goede WiFi, het is een relatief veilig land en er is veel te zien voor als je een dagje weg wilt. Het enige nadeel is dat er 12 uur tijdsverschil is met Nederland. Heb je Nederlandse klanten houd daar dan rekening mee als je bijvoorbeeld een Skype call wilt inplannen.

De beste digital nomad steden in Nieuw Zeeland zijn Wellington, Auckland en Christchurch.

Lees verder